Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Ogród » Migawki z Rodos

Migawki z Rodos

TAR 18:33, 23 sie 2024

tulucy napisał(a)
Dziewczyny, dzięki za wsparcie.

Tak, mam doniczki już odebrane od MroKasi, od Izy Ursy do zabrania. Mama tez jakies ma. Kwartet podrzucila genialne rozwiazanie z kastrami budowlanymi. Ex-em też sprawdził, że z moich dawnych zapasów jeszcze wszystko jest. Do tego kupiłam bagi szkółkarskie, bo tam troche większych roślin mam też. Samochód z hakiem pożyczy mi szwagier, na mieście wypożyczę przyczepkę... trza sobie jakoś radzić.

Dolowac będę gdzie się da póki co, działka, rodzice, siostra, u Izy też trochę miejsca się znajdzie sama Tar naocznie trochę dziur stwierdziła, a Iza dobrą kobieta udostępniła dziury do wykorzystania.

Pomocy bym miała dużo, ale niestety nie mogę tam z nikim się pokazać, mogę tylko sama. Taki lajf.

To prawda, Izka ma dziur sporo, gdybym byla blizej to bym ci moje wolne z 1,5 tys. udostepnila. Moglabys trzymac poki sie nie urzadzisz jakos z ogrodem. Do wozenia i przechowania na szybko i krotko dobre sa kartony z biedry po owocach te plaskie np. po brzoskwiniach lub od bulek. na dno wkladasz worki smieciowe i na plasko ładujesz wszystko, szybko i duzo wchodzi. Sa bardzo pojemne, takie tace na już. I tanie.
Basieksp 18:54, 23 sie 2024

A ja gdybym była bliżej, to dwa busy do przewozu bym miała. Ale piszesz, że musisz być sama, to akurat trochę..... no ale trzeba się cieszyć, że roślinki będą uratowane
Judith 19:27, 23 sie 2024

Jak sama, kurde! Sama masz sobie targać wielkie bryły ziemi, do których potrzeba kilku osób? Co za … ekhm… z tego exema…
tulucy 19:56, 23 sie 2024

Do wielkich brył mam nadzieję umówić znajomych dwóch, którzy są akceptowalni. Nie chce mi się nawet komentować, bo każdy widzi to, co jest.

Tar, dzięki za pomysł, też wykorzystam.
Już z nich korzystałam do przewożenia dwa tygodnie temu moich szkieł. Mają wszechstronne zastosowanie, jak widać

Busa mam też od mojego kuzyna. On za to nie może dźwigać akurat.
TAR 20:09, 23 sie 2024

kurde az mi sie cos robi....
Magara 22:04, 23 sie 2024

Lucy, nie napiszę publicznie co myślę na temat Twojego ex.............
Pozwolenie na zabranie roślin, z ograniczeniem, że masz to zrobić SAMA - dla mnie to element próby upokorzenia Cię O chamstwie się nie będę rozpisywać, bo to jednak ojciec Twoich dzieci...

Namawiam Cię do buntu. Wiem, że święty spokój jest na wagę złota, ale jednak temat wart przemyślenia

Mam jednak kilka pytań - odpisz, może lepiej na priv.
Czyja jest ziemia?
Czy był podział majątku po rozwodzie?
W jaki sposób był uzgodniony temat zabrania roślin - masz maila/smsy - co z nich wynika???
Czy termin zabrania roślin był ustalony co do daty? Z czego wynika, że masz to robić sama - kopać, wynosić, przenosić???

Draństwa nie znoszę
tulucy 23:11, 23 sie 2024

Dziewczyny, dzięki, generalnie po półtora roku szarpania ex zaczął się zachowywać w miarę normalnie (!!!), co w zasadzie budzi mój lekki niepokój i podejrzenia...

Dam radę... muszę i tyle zawsze jakoś daje radę.
LIDKA 23:16, 23 sie 2024

Lucy dasz rade. Ale weź kogoś do pomocy. Powiesz exowi już na posesji że chyba nie wyobrażał sobie że jest możliwe że sama to wykopiesz. Jakby to ze 2 panów było to by nie skakał raczej.

Szkoda że za daleko mieszkam bo ja sie takich typków nie boję.
Mary 23:17, 23 sie 2024

Lucy.
Daj znać jeżeli potrzebujesz jeszcze doniczek. Dużych zaproponować nie mogę, ale małych i średnich trochę by się uzbierało. Gdybyś potrzebowała zintwentaryzuję i zrobię zdjęcie ile tego mam.
tulucy 18:12, 05 wrz 2024

Marysiu, jeśli okaże się, że mi zabraknie doniczek, które już mam od dziewczyn i mamy, to się odezwę na pewno.

Na razie zaczęłam przygotowania.

Forum niezmiernie pomocne, znalazłam listę, która kiedyś wkleiłam, i będę spisywać etykiety.