Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedziwny Ogród 21:57, 24 maj 2018

Do góry

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:57, 24 maj 2018

Do góry
Gożdziki szaleją, a jak pachną cudnie

kocimiętkowo, krzewuszkowo

Ogród z wilkiem zamkn. 21:57, 24 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Madziu zdjęcia śliczne jak zawsze, a jak z pieleniem wśród tych wszystkich kamyczków? hakone dałabym szansę, może jeszcze zbierze się w sobie

dziękuję Paulinko
pielenia w kamyczkach szczerze nie cierpię ,ale cóż zrobić rękawiczki i trzeba rwac
hakone dam szansę jeszcze ,bo i tak nie ma do kupienia narazie
miłego wieczorku

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:55, 24 maj 2018

Do góry
Parę fotek. Dzisiaj przyszła do mnie paczuszka z zamówionymi roślinkami i jak fajnie była oznaczona i zapakowana, aż muszę Wam pokazać

Przedziwny Ogród 21:55, 24 maj 2018

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 21:54, 24 maj 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Dawno mnie tu nie było,ale wszystko fajnie ruszyłoLawendy robią niezłą robotę! Jestem tak do tyłu z odwiedzinamiA jak jestem to tak późno,że już nie mam siły pisać sensownie Pozdrawiam.Jeszcze wpadnę dokładniej obejrzeć i się pozachwycać

to masz tak jak ja ....też zaglądam do ulubionych ,ale po prostu już jestem tak padnięta ,że nawet nie mam siły coś sensownego napisać
psica moja widoki ogląda a raczej czeka na sarny

Miłego wieczorku

Ogród wśród pól i wiatrów 21:54, 24 maj 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Ależ Ty masz wypasione żywopłoty! Cudowny grubaśny grabowy. Masz sadzony w rzędzie czy na mijankę. Jeśli w rzędzie, jak osiągnęłaś taką szerokość? Piękny cisowy: z Jakiej odmiany i jeżeli pamiętasz, jak gęsto sadziłaś?
Pszczelarnia 21:54, 24 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jak ślicznie stoją na baczność!
Ogród z wilkiem zamkn. 21:52, 24 maj 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wow, masz już kwitnącą lawendę!!! Ja swoją przycięłam nisko, ładnie się zazieleniła i wypuszcza powolutku łodyżki z kwiatami . Czekam też na trawkę, na razie podlewam, nic się nie dzieje...

lawenda już piękna ,pomimo,że ją bardzo krótko przycięłam .....bałam się ,że nie odbije ,ale daje radę
trawkę wyplewiłam ( tą młodziutką tylko ) muszę jeszcze dosiać ,bo dużo pustych placków mam
a poza tym zarobiona jestem w tym tygodniu strasznie
Miłego wieczorku

Liliowo i kolorowo:) 21:50, 24 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Miało padać w tym tygodniu i w Zabrzu ani widu, ani słychu...jak u Was Danuś?

Niestety nic, musiałam podlewać dziś cały ogród a stopa mnie boli juz drugi dzień/ ta po kontuzji/ więc byłam pewna, że coś popada

Hortensjada 21:46, 24 maj 2018

Do góry
Jeszcze na koniec ( muszę powiedzieć, że nie pamiętam kiedy miałam aż tyle czasu, żeby siedzieć przy kompie) pokażę jak w tym roku zakwitła glicynia chińska Prolific, bardzo polecam, nie trzeba czekać latami żeby zakwitła a na dodatek pięknie pachnie

Na pierwszej fotce jej ogrodowy początek-po prawej stronie,bardziej widać kijek bambusowy, niż roślinkę

Liliowo i kolorowo:) 21:46, 24 maj 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Niesamowity przyrost klona. Miejsce masz dobre i dla rodków też.

Nie wiem jak Ty to wszystko ogarniasz.

Ula musze i chce, wstaje bardzo wcześnie bo czasami ok.5 rano by z wszystkim zdążyć

A pamiętasz jak z nim chodziłyśmy haha ciekawe czy ten bordowy też tak będzie rósł?

Na zielonej... trawce :) 21:45, 24 maj 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ścieżka i placyk przed "salonikiem ogrodowym"

Wow mega profesjonalnie to wygląda! Super
Księżycowy... 21:44, 24 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

Ten bordowy penstemon (jeśli dobrze rozpoznaję) stanowi świetny akcent na rabacie. Już drugi raz widzę go zestawionego z bodziszkiem i bardzo mi się podoba.
Za duża lista chciejstw? To co ja mam powiedzieć?

Te penstemony mam od Agnieszki- Abiko, mam też z własnego wysiewu. Pierwszy raz będą u mnie kwitły. Lubię jego ciemne liście. Tutaj z bodziszkami, mam też w towarzystwie tojeści ciemnopurpurowej i też mi się podobają

Księżycowy... 21:39, 24 maj 2018

Do góry

Przerabiamy wciąż szpinak, zaczynamy z truskawkami ( czy zdążymy przed szpakami?) Ogród warzywny zaniedbany masakrycznie, nigdy nie był w tak kiepskim stanie, ale jakoś nie mam do niego serca w tym roku.

Zagajanka napisał(a)
Sliczny ten bialy ogrod, calkiem jak u Montiego Writing Garden

AgataP napisał(a)
Biała rabata bardzo smakowita Przydałby się jeszcze akcent srebra

Dziękuję w naszym wspólnym imieniu. W przyszłym roku mamy nadzieję skończyć przedogródek i tą rabatę.

Gabriela napisał(a)
Byliniarnia jaka! Jak ja to lubię.
A jakie masz drzewa w ogrodzie?

Mały wybór : 4 magnolie, 3 grujeczniki, 10 brzóz różnych, buka pendulę, klony Flamingo i strzępiastokorego, dwa dęby błotne Green Dwarf, świerki serbskie i sad

Moja działka na Dębowym Lesie 21:37, 24 maj 2018

Do góry

Każda roślinka cieszy, to takie mniejsze lub większe cuda natury.
Cuda , na które możemy patrzeć, jak rosną , jak się rozwijają, jak rozkwitają, jak pachną, jak na nas działają

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:34, 24 maj 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Groszek! Mimo, że zielony uwielbiam!

My też uwielbiamy. To taka namiastka powrotu do dzieciństwa.

Po tacie została mi ogrodowa pamiątka- bardzo pachnąca biała piwonia z kremowym środkiem. Przywędrowała z poprzedniego ogrodu- nie mogłam się z nią rozstać, mimo że tam kiepsko kwitła. Teraz cieszy oko i koi duszę.Jesienią przeniosłam siewki naparstnic z ronda na rabatę zachodnią.Zaaklimatyzowały się.

Sporo wrzosów mi tej zimy wymarzło. Wrzosiec ma się dobrze. Ładnie odbił po cięciu.

Hortensjada 21:31, 24 maj 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Montana oszalał?A ile on ma lat?

Kilka, trudno powiedzieć ile, myślę, że ok 5, zresztą on rośnie bardzo szybko, niektóre pędy szczelinami przepełzły przez poddasze i zakwitły po drugiej stronie. Nigdy nie przemarzł ale przymrozki wiosenne 2 x już go pozbawiały kwiatów

Z pnączy to zaraz a może już całkiem zakwitła hortensja pnąca,
pełznie po moim garażu a na dodatek przeszkadza w suszeniu prania ( no nie aż tak bardzo )
Mirkowy ogród (początki) 21:25, 24 maj 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Kwiatuszki kwitną. Bardzo mi się podoba Wiosił. Jeszcze mały ale kwiatów ma sporo jak na pierwsze kwitnienie.
Rany, jaki cudny. Nie wiedziałam, że wielosił może być biały. Jaka to odmiana?
Na zielonej... trawce :) 21:24, 24 maj 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Buki, cieszą bardzo... zwłaszcza, że w formowaniu na stelażach jestem totalnie zielona

ps. Czy mogę już gałązki poza stelażem ciachać, czy czekać do sierpnia?

Buki piękne, uwielbiam !!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies