O w naszej Castoramie ??Jeszcze jakieś powojniki tam są ??
Mam nadzieję,że Nam Tajgi dobrze przezimują.Bo bardzo mnie on mi się spodobał .Szkoda ,że ci się ułamała gałązka.
Perkukowiec podolski
Parzydło przekwita
Asia, dlaczego straciłaś do niego serce? Pięknie go tu masz wkomponowanego w tą rabatę. Nawet pomyślałam, czy by nie nabyć... Co to za piękna cieniutka trawka? No pięknie.
W trawach nie pomogę, niestety. Chyba Sylwia i Ewa mają spore doświadczenie, Ich bym pytała.
Buźka.
Dobrze, lecimy z tym pięknym piątkiem. Róże doszły. Jutro sadzimy Chodzę i przymierzam. Chłopaki w bazie nad rzeczką, najstarszy na turnieju piłkarskim, można zdjęcia cyknąć i kawkę popołudniową wypić gorącą
To cyknęłam
Lilie św. Antoniego grzecznie wzięły i zakwitły w dniu imienin Antka
Potworek doniczkowy
I moja ulubiona ławeczka, zaraz siadam na niej na kawę, czekoladowe babeczki upiekłam, co tam linia na wakacje
Basiu, ze zwykłych pomarszczonych, co mają potem czerwone owoce. czyli z rugos. Ale są tez i szlachetne - stulistne chyba wszystkie się nadają -i musza być pachnące.
Gdzieś czytałam, że z każdej można zrobić, jeżeli ktoś ma takie kaprycho.
Ale o szczegóły pytaj Mirkę lub Jolę -Joku. Ja robiłam tylko z rugosy.
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia.
Co myślicie o zlikwidowaniu części tego cienkiego koła? W projekcie miało być obsadzone trzmieliną jako niski żywopłot. Póki co jest strasznie męczące przy koszeniu. żadnej innej funkcji nie pełni. Może udałby mi się to jakość przepchnąć. Zastanawiam się tylko, czy warto, bo jeśli później okaże się, że jednak w tym miejscu można było coś wkomponować, to będę zła
Witam Wszystkich bardzo serdecznie ☺
Jestem tu nowa.
Znalazłam to forum szukając odpowiedzi na pytanie : dlaczego z lilii różowej i żółtej w tym roku mam pomarańczowe? Czy zrobiłam coś źle? Lilie zimowały w gruncie. Mam je 3 lata (chyba). Tylko raz zmieniłam miejsce, aby były bardziej widoczne
Cebulki kupił mój mąż w sam je posadził, chcąc zrobić mi niespodziankę. Nie wiem jakie to odmiany.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązywaniu mojego problemu...