Walerku ratunku! Zobacz co zobaczyłam na tym klonie- niepokojące przebarwienie jak na tę porę roku, z prawej strony na dole.
Podchodzę bliżej, a tu znów pousychane listki w dwóch miejscach.
A dosłownie niemal codziennie siedzę tuż przy nim i nic takiego jeszcze parę dni temu nie miał.
Te dwa klony, on i atropurpureum rosną nad oczkiem, blisko siebie. Może to też to zamieranie pędów?
Ręce mi już opadają do tych klonów. I co radzisz? Prysnac Topsinem jak i tamtego? Tylko prysnąć, czy może też podlać? Uratują się? Dziękuję z góry
ja za żółtym nie przepadam, ale takie żółto-limonkowy kolor liści czy berberysu, czy trzemieliny czy klonów albo hakone jest super - bardzo rozjaśnia zielen. Polecam Kup więcej
Kasiu, Błękitny Anioł i reszta powojników są u mnie trzeci sezon, na tych zdjęciach są drugi, to z zeszłego roku. Trzeba je ciąć nisko co roku, bo to powojnik późnokwitnący i tegorocznych pędach. U mnie dorasta do około 2,5 m -3m.
Ja mam na tej stronie więcej powojników, posadzone co 1,30m
Tam jeszcze rozpięte są na siatce która brzydko się zwieszała, w tym roku dostały stalowe obeliski
Na pierwszym zdjęciu początek lipca ten za iglakiem
Sliczne zdjecia, Kasiu. Ogrod nabiera masy. Do tej rabaty przy czerpni moze czosnkow by na jesieni dla koloru trochę dosadzić? Bo potem to juz roze beda tam krolowac
Wszystkiego najlepszego, poza tym i szybkiego rozwiazania!
Niczym i nigdy.. nie wyrabiam z takimi rzeczami Dziś kupiłam nawóz dla RH iróz.. lepiej późno niż wcale Jeszcze rozsypać.. a to oznacza , ze może za rok ..ha, ha, ha..
Dziś poszłam zbierać ślimaki i zeszło do teraz.. .. zeżrą mi wszytko. samych nagusów ponad kilogram I tylko z brzegu rabaty po bo padał deszcz i nie da sie wejść dalej. Zresztą zeszło by mi do rana
A wielkie to nie są.. zabiedzone raczej Jeszcze krzaki i drzewa je zarastają
Pokazuję ładniejsze, a brzydszych mam 2/3, wiosna trochę przesadzałam i też są kiepskie Potrzebna rewolucja w ogrodzie..
Malinowe ...