Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 13:50, 23 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Fotki i ogrod piekny nie mowiac o osobach na tych fotach.
Tak juz jest z jednymi czlowiek sie droczy z immymi rozumie sie bez slow i na wzajem sie przyciagaja.
Moga rozmawiac o dup..... I rozmowa sie klei. Z innymi ni w zab.

Masz blisko pod Wroclaw w jeden dzien obrocisz.

No nie tak blisko bo to pod 200km, moje dzieci tam zreszta mieszkają blisko Irenki ale zawsze jak tam jestem to nie mam jak ani czasu, tym razem ani do nich nie jechaliśmy bo wnusie by zaraz chciały z nami jechac do nas albo by z nimi czas spędzić. Tym razem to był tylko dzień na ogrodowanie
Tak jak u Irenki ogrodu to i mojego nie da się pokazać wszystkiego bo każdy zakątek inny i prawie codziennie coś zakwita a coś przekwita.

Kwitną jaśminy również no i ten zapach

Kilka powojników kwitnie, lubie ten kolor.

Z tyłu domu przycinałam krzewy bo rośnie to wszystko, ligustr lubie za kolor, zrobie sadzonki może i mnie się uda, ten perukowiec ma ciemniejszy kolor i ładniejszy pokrój.

Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 13:42, 23 maj 2018

Do góry
Co dopadło mojego cisa?
5lat rośnie w tym samym miejscu.Jest to kula na pniu. Zuważyłam opadanie igieł w środku. Na zdjęciu widać jakieś plamki.
W ubiegłym sezonie ze względu na deszczowà pogodę, nie miałam możliwości systematycznego opryskiwania. W tym roku oryskałam jednokrotnie Topsinem i zasilłam florovitem w płynie
Liliowo i kolorowo:) 13:33, 23 maj 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu takiego dziadostwo nigdy nie dostalam. To co pokazali bo przyslali zdjecia ni jak sie nie ma do tego co dostalam.
Roze licencjonowane jak przychodza z zachodnich firm do szkolek maja oryginalne metki a nie jakies tam wstazki po polsku napisane.

Do mnie tez przyszly z mszycami i wygladaja jakby stary material im w zeszlym roku nie zszedl obcieli i wypuszczone 2 pedy katastrofa.

Jeszcze ta zeschla wyjme i zobacze korzen jaki ma.
Szczyt wszystkiego ja mam sie zajmowac specjalna pielegnacja patyka za 54 zl.

dziś ją wykopałam i posadziłam tak sobie może coś wypuści bo ona żyje ale zero listka a w jej miejsce posadziłam inną w donicy z pąkami za 12zł
Roże zresztą jak wszystko mają dużo pąków.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:32, 23 maj 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
Utalentowany ten 9-latek! Powiem Ci, że ma predyspozycje!!
Chociaż z drugiej strony- jaka to sztuka zrobić dobre zdjęcie takiemu!!! ogrodowi?! Sztuka byłoby zrobić złe

Zrobił dużo zdjęć i stwierdził, że ja już nie muszę robić, bo mam spory zapas. Te też.

Liliowo i kolorowo:) 13:25, 23 maj 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Fajne zdjecia z wizyty u Irenki.

Pięknie u niej, ale byłaś to wiesz
Wszystko kwitnie teraz i teraz będą królować u mnie róże, dużo krzewuszek kwitnie, żylistki i margaretki, które bardzo lubie

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:21, 23 maj 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Aaa ławkę dojrzałam

Muszę przesadzić mikołajka, może jakoś dam radę z tym korzeniem palowym

Ławka stara, tylko przemalowana.
Dasz, ja też je przesadzam. Tylko mocno go podlej.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:20, 23 maj 2018

Do góry

Gosiu co to za kwiatuszek?
Liliowo i kolorowo:) 13:19, 23 maj 2018

Do góry
ULA!!! ) Popatrz jak ten klon rośnie pięknie Z tyłu jest rabata rodkowa.

Pęcherznica ma piękne kwiaty

Żylistki są cudne, obsypane wszystkie kwiatami

Jarzmianki piękny bukiet no i giganty hosty, białą jarzmianke przesadziłam i też już będzie kwitła.

A tu mam ściane kwitnących krzewów i róże o bordowych listkach, piękna.
Co by tu posadzic.....? 13:17, 23 maj 2018

Do góry
O tak coś nabazgroliłem.....

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:14, 23 maj 2018

Do góry
malgol napisał(a)

Kolejna dziewczyna co ma taki piękny przywrotnik... I szałwia?

Polubił mój ogród. A mam go z jednego kłącza z biedronki. Dzieliłam dwa razy w roku. Tak, to szałwia.

Uśmiejecie się. Po dwóch latach znalazłam chabra wielkogłówkowego w swoim ogrodzie. Tzn. wysiałam nasiona, skiełkował, potem go hartowałam i... pamieć się urwała. Nie pamiętałam, co się z nim stało. Wydawało mi się, że go wysadziłam, ale nigdzie nie mogłam znaleźć. Szukałam dwa lata temu, szukałam w tamtym roku. Więc uznałam, że nie ma i nie będzie.
A w tym roku się znalazł i będzie kwitł.
Liliowo i kolorowo:) 13:10, 23 maj 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu u Irenki cudnie jest to fakt ale poza zakątkami ilość roślin i styl macie podobny Twój ogród mnie zachwycił tymi bukami. zakochałam się u Ciebie w tricolorze i musiałam go wepchnąć u siebie

A wiesz, że mój Marek to samo powiedział Ogród od czasu jak byliście u mnie bardzo się zmienił bo dużo przybyło i bardziej go uporządkowuje ale też nie ogarniam wszystkiego bo sama w nim pracuje, Irenka ma ten plus, że robią razem a to dużo ułatwia no i te przymusowe podniesienia są super wykorzystane i zagospodarowane u niej co dodaje uroku i tworzy niepowtarzalny klimat Jak dla mnie bajka
A buk to już piękne drzewo teraz i dalej mnie zachwyca i codziennie rano patrze na niego z okna sypialni jak mieni się o świcie

Perukowce też w tym roku wszystkie co mam szaleją

Anulajda w raju 13:04, 23 maj 2018

Do góry
Teasing Georgia i Crown Princess Margareta moje nowości, lato spędzą w donicach.
Ogród w budowie - nieustającej 13:03, 23 maj 2018

Do góry
Gabrysiu, podglądnęłam na razie kilka ostatnich stron. Powiedz, czy wiesz może co to za cudo jasne w tle? To jakaś odmiana czyśćca?

Anulajda w raju 13:01, 23 maj 2018

Do góry
anulajda napisał(a)
Róże w kwadratach bukszpanowych jeszcze przed pierwszym cięciem.

wow u mnie nawet pączków z lupą trzeba szukać
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:00, 23 maj 2018
Do góry
margaretka3 napisał(a)

Justyna, trochę mnie rozbawiłaś prośbą o opis plewienia
Czas to jakieś 12 godzin, siły to nie zmierzę. Ale nawet nie padłam tak bardzo po.
Trawy nie były mocno zakorzenione, bo one wysiały się na wiosnę. Łatwo je było wyrwać.

Sprzęt = mała motyczka + grabki + ręce

no to szacun!!! duże poświecenie

bo ja tak zatrawione miałam pół rabaty na wiosne ...kilka m2 raptem ...i wiem ile to schodzi jak to meczące .

12 godz plewienia to koszmar ...mnie zeszło chyba z 5godzi rozłozyłam na dwa dni bo nie chciałam sie zajechać a i tak mam uraz ....my\slałam ze robiłas to jakąś nowoczesna techniką ..godz dwie i jest czyściutko)

Liliowo i kolorowo:) 13:00, 23 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Tak, Irenki ogród jest jedyny w swoim rodzaju, ale Twój też niczym nie ustępuje! Za skromna jesteś Danusiu.

Mnie też ten Twój powojnik z grzybkiem wpadł w oko, śliczny!

Miło mi jak tak uważasz ale Irenki ogród jest tak jak piszesz jeden jedyny
Róze już zaczeły a pąków niektóre mają wyjątkowo dużo oby tylko spokojny deszcz bez gradów i wichur. Popryskałam ekologocznie no i d... nic to nie dało mus zrobić chemiczny silny oprysk bo nic z nich nie będzie, chodz bardzo tego nie lubie.
Odrodziła mi się jedna piękna czerwona taka pełna róża ma taki aksamit i jest pełna to ta pierwsza bo te drugie to są inne mniej pełne chodz kwitną obficie i cały czas.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:56, 23 maj 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)

proszę opisz sposób plewienia )) ...bo to niesamowite jest ....ile siły trzeba miec zeby te kepy traw wytargać? ...no i czasu bo to wolno idzie

Justyna, trochę mnie rozbawiłaś prośbą o opis plewienia
Czas to jakieś 12 godzin, siły to nie zmierzę. Ale nawet nie padłam tak bardzo po.
Trawy nie były mocno zakorzenione, bo one wysiały się na wiosnę. Łatwo je było wyrwać.

Sprzęt = mała motyczka + grabki + ręce
Anulajda w raju 12:40, 23 maj 2018

Do góry
Róże w kwadratach bukszpanowych jeszcze przed pierwszym cięciem.

Ogród przy lesie początek 2012/2013 12:27, 23 maj 2018

Do góry
Zapach goździków jest obłędny .

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:26, 23 maj 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Ewo

A nie zagapiliście się, że kwitną bzy i trzeba robić syropy?
(Bo czas na sosnę przegapiłam)
Z kwiatów bzu właśnie zrobiłam, mam już ponad 50 słoiczków i buteleczek.

Gosiu, a mogłabys mi podac jakis sprawdzony przepis na syrop z kwiatu bzu? co ro ku chcę zrobić ,ale jakos się nie udaje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies