Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

Adela 11:04, 22 cze 2018

Witaj Basiu, bardzo dawno mnie tu u Ciebie nie było. A ogród wydoroślał, dojrzał, jeszcze wypiękniał
U nas wczoraj więcej popadało niż powiało, na szczęście. Ale to i tak kropla w morzu potrzeb. Może kolejne dni też będą przekropne?
Pozdrawiam
BasiaLT 11:24, 22 cze 2018

hanka_andrus napisał(a)
No widzisz, Basiu. Nie ma tego złego, co by na dobre się nie obróciło.
Jeszcze Ciebie przy okazji uczęstuje.

Oj Haniu lepiej nie... to jest taka nalewka dla "zdrowotności" czyli jak kogoś boli żołądek albo coś w tym rodzaju. Paskudztwo w smaku jak nie wiem bleee....
SlonecznyOgrod 11:33, 22 cze 2018

U mnie jak zaczęło wiać... wybuchła panika... bo nie byłam w domu , a tam okna pootwierane...
Trochę padało, ale mało.

Rozchodniki Twoje obejrzałam, nie wyglądają źle na pierwszy rzut oka, tylko taka koronka, wżery, nie są żółte czy padnięte. Ale wiadomo to jakis szkodnik i też może byc groźny.
zbigniew_gazda 14:01, 22 cze 2018

U nas troszkę wiało i padało i to bardzo od północy do rana. Ogród nawodniony i beczki pełne. Orzechy zielone u mnie też spadają.
16:56, 22 cze 2018
BasiaLT napisał(a)

Oj Haniu lepiej nie... to jest taka nalewka dla "zdrowotności" czyli jak kogoś boli żołądek albo coś w tym rodzaju. Paskudztwo w smaku jak nie wiem bleee....

Moja mama swego czasu taką robiła jak byłam małą dziewczynką

Szkoda trochę orzeszków
jolanka 21:41, 23 cze 2018

Orzechówka jest rzeczywiscie w smaku nieszczególna ale niesamowicie skuteczna w dolevliwosciach żołądkowych. Nie wierzyłam aż bylam zmuszona spróbować
Teraz sama ją robię
paulina_ns 22:20, 23 cze 2018

Basiu dawno mnie u Ciebie nie było, a tak pięknie i kolorowo już masz, no i te warzywa mniam u mnie warzywa w tym roku słabo rosną, w tym roku testuje ogórki ciekawa jestem czy się doczekam chociaż jednego pozdrawiam
BasiaLT 18:16, 24 cze 2018

Kochani nareszcie troche popadało. Bez szału ale zawsze coś. Nie sądziłam że będę się cieszyć z deszczu i chłodu latem.
BasiaLT 18:25, 24 cze 2018

Dzisiaj zrobiliśmy sobie wycieczkę do Forst na Swięto Róż. Wprawdzie pogoda mało sprzyjająca ale trudno.
Kwiaty na rabatach trochę zmasakrowane od deszczu ale i tak piękne. No i ta ilość... ech...
4
BasiaLT 18:31, 24 cze 2018