Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

Toszka 20:38, 18 cze 2018

W te upały takie buksy po cięciu to normalne. Miejsca ran/cięcia wysuszuło prażące słońce. Obserwuj czy to nie posuwa się. Podlewaj, a młode przyrosty pokryją to. U mnie tak samo Nawet cisy (końcówki) po cięciu mi uprażyło na kolor frytek...
malgol 20:43, 18 cze 2018

Uff, dzięki Toszko za pocieszenie bo już myślałam że to jakiś grzyb żniwo zbiera.
malgol 12:39, 24 cze 2018

Kupiłam krwawniki Terracota, piękne, wielkie tylko nie wiem gdzie posadzic...
I naparstnice olbrzymy, pójdą pod rodki i Jordana
malgol 12:43, 24 cze 2018

Na tej mojej bylinowce nic jeszcze nie kwitnie. Wszystko letnie byliny...astry fioletowe, liatry, jezowki I żółte rudbekie. Hmm,poczekam aż coś zakwitnie żeby ocenić czy Teracota pasuje do jezowek I liatry...choć wątpię
Anda 12:52, 24 cze 2018

Teracotta to chyba raczej przy trawach czula by sie dobrze
Naparstnice masz superowe Wiesz moze, jaka to odmiana?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 13:03, 24 cze 2018

Ewa, nie wiem niestety, na tym targowisku to żadnych nazw nie ma na roślinach bo zakładają że Niemców to nie obchodzi. Ten krwawnik tak mi się spodobał że kupiłam a teraz chodzę z nim po ogrodzie I nie wiem co zrobic
malgol 16:09, 24 cze 2018

Przyszło mi właśnie do głowy, że nawet jeśli jakimś cudem wysieja się u mnie nasiona naparstnic to przecież nie wyrosna I nie zakwitną w przyszłym sezonie tylko za 2 lata dopiero! czyli przyszły sezon znowu będzie bez naparstnic
mrokasia 16:34, 24 cze 2018

He, he nie miała baba kłopotu to se naparstnice i krwawnika kupiła .
A poważnie - fajne te zakupy! Rośliny rzeczywiście wypasione.
Ten krwawnik to do białego i fioletowego by chyba pasował?
A naparstnice kupisz też w przyszłym roku i już .
malgol 17:59, 24 cze 2018

No właśnie na tej rabacie mam fioletowe astry, ale później kwitna, w nogach fioletowa szalwie, ale jeazcze malutka I nie widać efektu,sporobolusy, a plecami są miskanty. Tylko też ta liatra różowa chyba ni w kij ni w oko ( czy jak to się mówi) pasuje ... ale nie mam gdzie ja upchnac.
Na razie ich nie sądzę, popatrzę co zakwitnie i jak będzie wyglądać. To jedyna słoneczna rabata I wszystko musi tu być
malgol 18:29, 24 cze 2018

A może przed trzcinnikami KF a w nogach czekoladowy kosmos? Wywale wtedy tawulki bo jakoś nigdzie mi nie pasują. Tylko nie wiem czy ten kosmos może być obwodka I czy jest szansa że przetrwa zimę? Bo czy go gdzieś znowu kupie to jak wróżenie z fusow