Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:24, 17 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
No cośty? Niestety to róża pnąca, gdzie by ją wcisnąć??

http://www.domisad.pl/roza-perennial-blue.html

Karolcia kto jak kto ale ty wcisniesz, może zielony dach albo kajś za płotem , hihihihihihi
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:23, 17 cze 2013

Do góry
Martuś pewnie że błagam o twoją lawendę. przyjme z otwartymi ramionami a koszty przesyłki pokrywam
Joasiu- teraz że są ? kruca fix jak tak o trza pędzić!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:14, 17 cze 2013

Do góry
Pomidorki- ciekawe jak obrodzą, te które mam w trumienkach są o wiele wieksze, i soczystsze niż te w donicach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:12, 17 cze 2013

Do góry
Czosnki w pełni, roje pszczół przylatuje po kilka na główce siedzi. na razie mam wszytskie na kupie ale docelowo to się zmieni jak juz trafia na rabaty.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:09, 17 cze 2013

Do góry
Taras skończony juz się nawet zdąrzył pobrudzic, ale jak będą rabaty i trawka i się brudzić nie będzie:
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:08, 17 cze 2013

Do góry
OStanio dostałam dwa prezenty:
Werbena:

oraz echinacea

Wszystko juz piękie wsadzone w moim przedszkolu.
Narazie u mnie wszytsko na kupie, bo wszystko czeka na rabaty.Ale juz rośnie i zawsze to oko sie nacieszy.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:04, 17 cze 2013

Do góry
Magnolio, Marzenko, Stychaz – jednak będzie ta kostka granitowa. Znów musze czekać aż mąż się nade mną zlituje i mi to zrobi. Byłam patrzeć u Gabisi i faktycznie fajnie to reguluje całość, nadaje kształt, trzyma w ryzach.
U Finki też czytałam i ściągę przy okazji w word sobie zrobiłam.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:00, 17 cze 2013

Do góry
Mój M. Zdiagnozował co dolega moim borówką i niestety okazało się, że to mamusia zrobiła im krzywdę.
Kosiła podkaszarką i uszkodziła lekko korę na łodydze a te bidulki tak odchorowały.
Ps. Mamusia to ja
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:57, 17 cze 2013

Do góry

Loczka - Już zazdraszczam ci pomidorów!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:56, 17 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
MArzenko jakbyś namierzyła gdzieś tą lepszą lawendę daj prosze znać bo też musze kupić, ja też poszukam i jak co to napiszę

A która, to ta lepsza ? ja po listkach u siebie widzę, że też mam różne, ale niestety nie wiem, która - jaka, więc każda podpowiedź się przyda.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:55, 17 cze 2013

Do góry
Karolcia, nie wiem czy wiesz ale za duże buty włożyłaś
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:50, 17 cze 2013

Do góry
MArzenko jakbyś namierzyła gdzieś tą lepszą lawendę daj prosze znać bo też musze kupić, ja też poszukam i jak co to napiszę
a ja przyję wszystko co Wam pozostanie po obdarowaniu Bogdy 14:43, 17 cze 2013

Do góry
Szukałam Jagny i na ten wpis trafiłam. Tytuł wątku mnie rozbroił
Ogród niby nowoczesny ale... 14:43, 17 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Madzia te same płyty kupione w tym samym miejscu własnie mój m. kładzie nam na schodach
Kocham Twój warzywnik

A my się zastanawialiśmy też nad tymi płytami czy przy wejściu do domu nie położyć...ostatecznie na kostce stanęło... ale nie do końca jestem pewna czy dobrze zrobiliśmy..no cóż...życie

Dobra...spadam...
Lece po miłorzęby i karmnik...
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:41, 17 cze 2013

Do góry
Anno -twoje limki wymiataja cena i wielkością

A ty na basenie rozkoszna
Ogród niby nowoczesny ale... 14:33, 17 cze 2013

Do góry
Madzia te same płyty kupione w tym samym miejscu własnie mój m. kładzie nam na schodach
Kocham Twój warzywnik
W Gąszczu u Tess 11:17, 17 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Ewuś, jesteś kochana Ja kwiczę bezustabbie od około tygodnia, to jest od czasu, gdy tę kompozycję w linku wrzuciła u siebie Malkul.
Mam ją w ulubionych, na kompie w pracy, i od kilku dni wgapiam się w nią nieustannie.
Jest cudna. Jest przecudna. Powiem Ci na uszko, że jeśli będę musiała przesadzić citronelki, to wcale ich nie zamienię na inne jasnozielone. Pójdę w odcienie zieleni i strukturę.
Nie dostaniesz kfiatka, tylko same ...pąki
Jukka mnie zaskoczyła w tym roku. Siedziała sobie w ciemnym kątku, ani myśląc kwitnąć. Tak pewnie z pięć lat. I kiedy już straciłam jakąkolwiek nadzieję - suprise! (i to jaka)

Mnie też zaskoczyła...ale negatywnie...
posadziłam w zeszlym roku 6 szt w dwóch rzędach...i zakwitła tylko jedna.
Ale poczekam, dam jej szansę za rok...obym nie musiał 5 czekać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:58, 15 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Danusiu-czym masz wyściółkowane rabaty z bukszpanami i trawami ozdobnymi? Korą sosnową?

Próchnicą odkwaszoną i jakieś resztki kory bardzo drobno zmielonej kory, także mam grys granitowy.
W Gąszczu u Tess 01:35, 15 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Tesia, wklejam Ci, bo się zauroczyłam Inspiracje z kopytnikiem, zobacz jakie cudne! Tylko nie pytaj skąd ma linka, pewnie któraś dziewczyna podawała, a ja teraz siedzę i kwiczę... Pokwiczysz ze mną?
http://www.crocus.co.uk/tom-chelsea-garden/

Ewuś, jesteś kochana Ja kwiczę bezustabbie od około tygodnia, to jest od czasu, gdy tę kompozycję w linku wrzuciła u siebie Malkul.
Mam ją w ulubionych, na kompie w pracy, i od kilku dni wgapiam się w nią nieustannie.
Jest cudna. Jest przecudna. Powiem Ci na uszko, że jeśli będę musiała przesadzić citronelki, to wcale ich nie zamienię na inne jasnozielone. Pójdę w odcienie zieleni i strukturę.
Nie dostaniesz kfiatka, tylko same ...pąki
Jukka mnie zaskoczyła w tym roku. Siedziała sobie w ciemnym kątku, ani myśląc kwitnąć. Tak pewnie z pięć lat. I kiedy już straciłam jakąkolwiek nadzieję - suprise! (i to jaka)

BB 00:31, 15 cze 2013

Do góry
Nie śpisz? Czekaj te trzy lata, ale też ją na wszelki wypadek podciągnij do góry.
A link, który mi podrzuciłaś, mam już. Od Malkul ściągnęłam. Cudny ogród.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies