Mam i działa super Co do obrzeży, to mi osobiście bardzo podobają się trawniki zamknięte w kostkę granitową. Mimo, że wymaga to dodatkowej pracy (usuwanie przerastającej trawy), trawnik i rabaty wydają się znacznie bardziej uporządkowane. W nowoczesnym ogródku wydaje mi się to być dodatkowym atutem. Zobacz w wątku u Gabisi https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=91. Trawnik po zamknięciu w ramy wygląda super.
Dodatkowo kostką można manipulować i podzielić trawnik/ogród na "pokoje".
do Ciebie tez pasowałyby obrzeża metalowe, z grubej blachy. Tylko nie wiem jak to wygląda z kosztami.
Odchaczam sie u Ciebie, bo nie dostaje powiadomień.
Mój M. Zdiagnozował co dolega moim borówką i niestety okazało się, że to mamusia zrobiła im krzywdę.
Kosiła podkaszarką i uszkodziła lekko korę na łodydze a te bidulki tak odchorowały. Ps. Mamusia to ja
Magnolio, Marzenko, Stychaz – jednak będzie ta kostka granitowa. Znów musze czekać aż mąż się nade mną zlituje i mi to zrobi. Byłam patrzeć u Gabisi i faktycznie fajnie to reguluje całość, nadaje kształt, trzyma w ryzach.
U Finki też czytałam i ściągę przy okazji w word sobie zrobiłam.
Wszystko juz piękie wsadzone w moim przedszkolu.
Narazie u mnie wszytsko na kupie, bo wszystko czeka na rabaty.Ale juz rośnie i zawsze to oko sie nacieszy.
Czosnki w pełni, roje pszczół przylatuje po kilka na główce siedzi. na razie mam wszytskie na kupie ale docelowo to się zmieni jak juz trafia na rabaty.