Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

ana_art 21:54, 12 cze 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Dziewczyny , a skoro o cisach mowa i kulach cisowych, czy wiecie gdzie można takie kule nabyc? W okolicznych centrach ogrodniczych patrzą na mnie jak na wariatkę jak o te kule pytam.
Ostanio widziałam w kilku sklepach pod Warszawą, ale cena była hohohoo od 450 wzwyż...
Madzenka 21:55, 12 cze 2013

Małgosiu obrzeźe z kostki nie uchroni cię przed kancikami... Po koszeniu i tak muszę wyrównywać brzegi trawnika....

O kancikach było w wątku Finki Marty
stychaz 06:53, 13 cze 2013

malkul napisał(a)
Stychaz - musze zajrzeźć do wątku z tymi kanckiami bo pamiętam że gdzies był. A narzędzie masz od Danusi?

Mam i działa super Co do obrzeży, to mi osobiście bardzo podobają się trawniki zamknięte w kostkę granitową. Mimo, że wymaga to dodatkowej pracy (usuwanie przerastającej trawy), trawnik i rabaty wydają się znacznie bardziej uporządkowane. W nowoczesnym ogródku wydaje mi się to być dodatkowym atutem. Zobacz w wątku u Gabisi https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=91. Trawnik po zamknięciu w ramy wygląda super.

Dodatkowo kostką można manipulować i podzielić trawnik/ogród na "pokoje".
popcorn 08:46, 13 cze 2013

Misecznik - brr a moja borówka tak wyglądała jak dostała za dużo nawozu

pozdrawiam
magnolia 09:10, 17 cze 2013

do Ciebie tez pasowałyby obrzeża metalowe, z grubej blachy. Tylko nie wiem jak to wygląda z kosztami.
Odchaczam sie u Ciebie, bo nie dostaje powiadomień.
malkul 15:00, 17 cze 2013

Mój M. Zdiagnozował co dolega moim borówką i niestety okazało się, że to mamusia zrobiła im krzywdę.
Kosiła podkaszarką i uszkodziła lekko korę na łodydze a te bidulki tak odchorowały.
Ps. Mamusia to ja
malkul 15:04, 17 cze 2013

Magnolio, Marzenko, Stychaz – jednak będzie ta kostka granitowa. Znów musze czekać aż mąż się nade mną zlituje i mi to zrobi. Byłam patrzeć u Gabisi i faktycznie fajnie to reguluje całość, nadaje kształt, trzyma w ryzach.
U Finki też czytałam i ściągę przy okazji w word sobie zrobiłam.
malkul 15:08, 17 cze 2013

OStanio dostałam dwa prezenty:
Werbena:

oraz echinacea

Wszystko juz piękie wsadzone w moim przedszkolu.
Narazie u mnie wszytsko na kupie, bo wszystko czeka na rabaty.Ale juz rośnie i zawsze to oko sie nacieszy.
malkul 15:09, 17 cze 2013

Taras skończony juz się nawet zdąrzył pobrudzic, ale jak będą rabaty i trawka i się brudzić nie będzie:
malkul 15:12, 17 cze 2013

Czosnki w pełni, roje pszczół przylatuje po kilka na główce siedzi. na razie mam wszytskie na kupie ale docelowo to się zmieni jak juz trafia na rabaty.