Testowałam dzisiaj dwa aparaty fotograficzne, Nikon i Sony.
Jeden z wybranych zostanie mi przywieniony w połowie lipca, gdy bliska sercu osoba z daleka wyląduje na polskiej ziemi
Nikon
Bardzo prosze o pomoc. Na jesien posadzilam bukszpany, wiosna wydawalo sie ze wszystkie ladnie przyjely sie ale od pewnego czasu ich barwa zmienia sie i dostaja dziwne kropki na lisciach. Czy to jakas choroba?
pozostało zrobić bramkę, furtkę i ogrodzone
następne w kolejności to huśtawka ze stempli i scieżka z białej cegły od bramki do domku w miejscu gdzie było kopane pod kabel
Kasiu jedne wyglądają lepiej, drugie gorzej. Ale jest źle... pierwszy raz będę chyba żniwa robić w czerwcu...
Mam ogromną nadzieję na wyjazd, choć...
Te odczuwają suszę...
Mirko u mnie też masakra. podlewam tylko warzywnik, folię i to co w donicach. Na resztę nie starcza czasu. A robi się masakra. Po malinach letnich śladu nie ma, całe krzaki uschły. Na polach to już całkiem masakra... Nawet ogród, gdzie glina i zazwyczaj nadmiar wody, teraz bardzo cierpi...
Owocowe ładnie obrodziły w tym roku, ale z tej suszy zaczynają zrzucać owoce...
Prosimy o czytanie ze zrozumieniem.
Martuś na fotce to Ola- jabłoń rajska. Kandyzuję owocki, a później jako dodatek do nalewek albo deserów. Świdośliwę też mam, ale jeszcze nie próbowałam. W tamtym roku ptaki były szybsze.