Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 16:29, 10 cze 2018

Do góry
Jeszcze fotka północnej strony

...... w oczekiwaniu na limki

Tłuściutkie się wydają Liczę, że mnie nie zawiodą w tym roku!!

Miłego dnia!
Ogród z rzeźbą 16:26, 10 cze 2018

Do góry
Kasya zapewniam, że do piękności to jeszcze daaaaaaleko

Eisvogel w rozkwicie z wczoraj (to te najjaśniejsze):

I kwiat z bliska, z pomarańczowym rumieńcem

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:25, 10 cze 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zawilce pięknie mi rosną i ładnie się rozrastają. Mam już dwie piękne kępy. Baaardzo je lubię, z dobrych rąk to i dobrze rosną.

Cofnęłam się aż do maja bo wielkie mam zaległości u Ciebie. Cudne i romantyczne miejsca zagospodarowujesz. Róże masz obłędne. Edenka taka inna kolorystycznie czyżby miała więcej cienia niż słońca. U mnie jaśniuteńka.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 16:19, 10 cze 2018

Do góry
Tadam - na placyku w końcu się dzieje:

Ogród wśród pól i wiatrów 16:18, 10 cze 2018

Do góry
Kurcze... miałam dużo białych ostróżek to mi jeden krzak został.
Ubolewam nad tym, bo białe najbardziej lubiłam. Mus rozmnożyć
A w tzw. międzyczasie inne ostróżkowe kolorki
Ogród wśród pól i wiatrów 16:13, 10 cze 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
Cudownie te różanki wyglądają

Dzięki Domi Pięknie wyglądają, szkoda że tak szybko przemijają

Ostróżki zostawiam

Bzyki mają ucztę
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:08, 10 cze 2018

Do góry
Ogród z rzeźbą 16:06, 10 cze 2018

Do góry
Kasia przerwa kawowa była jak najbardziej udana. Dzięki Iwonce rosną dwa serby a trzeci niestety powędrował mam nadzieję w dobre ręce. Fotek serbów nie ma, ale kiedyś będą.

Aniu Makao bardzo Ci dziękuję za pamięć. Mam nadzieję, że w tym roku uda mi się do Pęchcina dotrzeć.

Jolanka moje Eisvogel mają się ku mojemu zaskoczeniu nader dobrze, kwitną właśnie na potęgę.

Tutaj jeszcze zapączkowane tydzień temu:

Zaczynały się nieśmiało rozwijać:

"Utopione" w przywrotnikach:

Ogród zielonej AniaK 16:05, 10 cze 2018

Do góry

Mój ogród pod lasem 16:04, 10 cze 2018

Do góry
malgol napisał(a)

Biegalam z nią po całym ogrodzie I nie mogłam się zdecydować ale ostatecznie posadzilam pod tarasem przy choinach Jedeloh. Nie wiem czy to dobre miejsce, ale ożywia je I cały czas ja widze

Gosia jaka tu trawka rośnie?
Ogród wśród pól i wiatrów 16:04, 10 cze 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Cudowna... Cieszę się, że dzięki forum mam i ja... od 2 dni... I mam nadzieję, że zakocham się w niej równie mocno jak ty Jolu.

Myślę, że będziesz zadowolona To słodka malutka różyczka i niezmordowana
Pozostając w jasnej tonacji, zostawiam anabell, jako zapowiedź sezonu hortensjowego

Zielonym od linijki - ogród Ivony 16:02, 10 cze 2018

Do góry
Za to hortensje White Dome mnie urzekły A to dopiero ich 2 sezon u mnie.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:01, 10 cze 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
I rabata tawułowa pod garażem - to ta po prawej . Nic specjalnego, ale cieszy . Zmieszczą mi się tam 3 bergenie: jedna z przodu i po jednej w luki pomiędzy tawułami - dosadzać?
Ps. Kratka stoi tymczasowo.

ja bym dosadziła razem z jakimiś trawkami
Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:56, 10 cze 2018

Do góry
I najmłodsza rabata - grabowa. Trochę mam zagwozdkę jeżeli chodzi o penstemony bo są bardzo wysokie i ten bordowy kolor liści jest bardzo dominujący - martwię się czy nie za bardzo. Jak na tą chwilę zdominowały tam inne rośliny. Nie wiem jak będzie później może jak przekwitną a zawilce białe zaczną to je zniosę. Jak myślicie. Miałam wtedy do wyboru Stachys chummelo i chyba coś jeszcze ale nie pamiętam i teraz widzę że stachyz na pewno byłby mniej rzucający się w oczy. Każda opinia mile widziana . Może Magnolię też zawezwię wszak ona tu dużo doradzała.

...uDany ogród 15:53, 10 cze 2018

Do góry
Mari napisał(a)
Piękne ujęcia roślin i kwiatów...obawiam się także o swoje roślinki bo zostawiamy je na tydzień czasu a na południu kraju są upały gdzie w cieniu termometr wskazuje 30 ponad stopni. Całe szczęście rodzice codziennie będą przjezdzać i podlewać ogród.

Miłej niedzieli.
Pozdrawiam

Mari dziękuję!
Moje też na południu A zostawiam je na ponad dwa tygodnie...może Teść raz za kiedy zajrzy zobaczymy?
Miłego popołudnia!

Ogród z rzeźbą 15:49, 10 cze 2018

Do góry
Martynka po czasie ale uzupełniam nazwy trawek ze zdjęcia: pod pniem sosny hakone Aureola, a dalej wyższa to turzyca palmowa. Za nią są róże Novalis, które w tym roku wypięły się na mnie i prawie nie będą kwitły.

Agatko Brzozowa Kabarett to śliczny rododendron, ale chyba trochę delikatny, w ubiegłym roku też prawie wcale nie kwitł. Mam nadzieję, że zmężnieje i zacznie nadrabiać stracone lata.
Kochana na te donice przy ławczeczce to ja też czekam, ale różne inne sprawy no i ten gorąc, nie ma kiedy skończyć tego miejsca. Na dodatek sypnął mi się właśnie zaplanowany urlop, kilka dni które chciałam przeznaczyć na ogród. Och, życie...

Makusia po prostu mam szczęście, że mi się takie światło trafia

Czochy tydzień temu zachwycały:

Moja ostoja 15:41, 10 cze 2018

Do góry
Moja ostoja 15:40, 10 cze 2018

Do góry
Irysy cebulowe holenderskie
Ogród z rzeźbą 15:39, 10 cze 2018

Do góry
Koliberku och, żebyś Ty widziała te wykopy u mnie! Aura tajemniczości wykreowana w kadrach pęka niczym bańka mydlana

Dominika na szczęście nie nauczam, ale niestety mam bardzo trudne edukacyjnie dziecko, więc wakacji wypatruję niczym kania dżdżu

Basiu żebyś Ty widziała mojego clematisa, który co roku rośnie rozpięty na kratce domu przy tarasie. No niestety w tym roku jakoś go nie rozpięłam w odpowiednim czasie i teraz leży pod kratką takie kłębowisko, no masakra jakaś po prostu. Nie można już teraz nic zaradzić, bo łamie się przy każdej próbie rozplątania go. I za to ich nie lubię.

Przywrotnik z bodziszkiem stworzyli zgrana parę:

Ogród z rzeźbą 15:31, 10 cze 2018

Do góry
Asiu/Asiak och te zdjęcia, wiem, że je lubicie. Żeby jeszcze rzeczywistość była tak ładna jak te zdjęcia

Gosia/Malgol uwielbiam Jordana, ale trochę mnie zaniepokoił. Mój ma bardzo małe liście, od nasady ogonka do czubeczka najdłuższego liścia to od 4 do 5 cm. Czy Twój też ma takie małe listeczki? na dodatek zaczęły mu się przebarwiać brzegi na pomarańczowo, nie wiem czy to normalne. W ubiegłym roku też mi się tak przebarwiał.

Ujęcie rabatki Jordanowej sprzed tygodnia:

I świecąca w promieniu słońca hakone All Gold z tej rabaty:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies