Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Margerytka40 16:01, 08 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Asiu dziękuję za informację o niej. Zależy mi,żeby nie była zbyt wielka, tam gdzie ją posadziłam nie ma wiele miejsca. Dzisiaj jadę dokupić jeszcze jedną i w końcu rabatę przy kojcu psa będę miała skonczoną. Uwielbiam hortensje,wczoraj je liczyłam i mam równe 40 szt w ogrodzie

,aż policzyłam swoje i wyszło mi ....hmm,90szt
Tyle ,że ich na razie mało widać bo porozrzucane ale mam nadzieję ,że już za rok to się zmieni,już zaczęło się zmieniać . Little lime to zdrowa odmiana ,nie będziesz żałować. Jeśli chodzi o te mniejsze to moja faworytka bezapelacyjnie
Anda 16:14, 08 lip 2018

paulina_ns napisał(a)

Dziękuję Ewcia róże coś mi zaczęły chorować i zastanawiam się czym mogę je prysknąć? wygląda mi to na choroby grzybowe, mam tylko mospilan, ale on chyba nie zadziała? Dla Ciebie motylek

Dziekuje za motylka
Pokaz objawy na rozach, to znajdzie sie na pewno jakas rade
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Iwona100 21:36, 08 lip 2018

Paula - kusisz m. in. różami i mnie skusiłaś na Pastellę . A ponieważ była akurat we Flori... ,więc zamówiłam ją i jeszcze Claire Marshall. Przyszły bardzo ładne kwitnące różyczki. Jesienią zamawiam jeszcze Pashminę.
Pozdrawiam
Kawa 12:52, 09 lip 2018

Paula macham
jeżówki śliczne róze też
no co moge powiedzieć
pięnie masz
paulina_ns 14:37, 09 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

,aż policzyłam swoje i wyszło mi ....hmm,90szt
Tyle ,że ich na razie mało widać bo porozrzucane ale mam nadzieję ,że już za rok to się zmieni,już zaczęło się zmieniać . Little lime to zdrowa odmiana ,nie będziesz żałować. Jeśli chodzi o te mniejsze to moja faworytka bezapelacyjnie

Asiu 90 szt?? Czy ja mogę zamieszkać w Twoim ogrodzie? . Bardzo mnie cieszą Twoje słowa o Little lime lubię bezproblemowe rośliny ja dzisiaj skusiłam się na limkę prowadzoną na pniu, teraz muszę kombinować z czym ją zestawić
paulina_ns 14:38, 09 lip 2018

Anda napisał(a)

Dziekuje za motylka
Pokaz objawy na rozach, to znajdzie sie na pewno jakas rade

Ewka później zrobię zdjęcia, dopiero co wracam od dentysty
paulina_ns 14:42, 09 lip 2018

Iwona100 napisał(a)
Paula - kusisz m. in. różami i mnie skusiłaś na Pastellę . A ponieważ była akurat we Flori... ,więc zamówiłam ją i jeszcze Claire Marshall. Przyszły bardzo ładne kwitnące różyczki. Jesienią zamawiam jeszcze Pashminę.
Pozdrawiam

Iwonko na pewno będziesz z pastelli bardzo zadowolona, to piękna różyczka chociaż dosyć niska. U mnie obecnie już po kwitnieniu i coś zaczęła mi chorować. Claire Marshall nie mam. Pashminę zamawiaj cudowna jest, chociaż u mnie dopiero teraz zabiera się za kwitnienie, ale jestem w stanie jej wybaczyć, mocno odchorowała przesadzanie.
paulina_ns 14:43, 09 lip 2018

Kawa napisał(a)
Paula macham
jeżówki śliczne róze też
no co moge powiedzieć
pięnie masz

Dzięki Kamilka popadało w Sączu? u nas przeszła ulewa, ogród podlany lecę zerknąć do Ciebie widziałam dużo powiadomień
paulina_ns 14:49, 09 lip 2018

Dzisiaj wracając od dentysty przed szkółką stała piękna hortensja limelight w formie piennej, chociaż cena trochę przesadna no ale nie mogłam się oprzeć tak więc wróciła ze mną i teraz mam dylemat gdzie ją posadzić. Rabaty gęsto obstawione, więc odpada. Wymyśliłam więc, żeby posadzić ją przy domku dzieci zrobić jej koło i w nóżki dać jej jeżówki i jakieś trawki, tylko jakie? Chodzą mi po głowie the beatles, czytałam gdzieś ostatnio,że dziewczyny sadzą je w doniczkach żeby się nie rozłaziły, co myślicie o takim zestawieniu? Wszystkie inne propozycje mile widziane
nicol21 15:56, 09 lip 2018

Jezowek to trudno nie uwielbiac
swietne roze. a Wedding Piano masz pierwszy rok czy kolejny u siebie? ostatnio posadzilam i czekam na takie piekne bukiety, a cierpliwosc u ogrodnika to rzecz malo spotykana

swietne te nowe rabaty masz!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies