Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

paulina_ns 21:49, 06 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
Z wieści ogrodowych to jakieś zielone gąsiennice zżerają młode listki na moich doorenboskach-wrrr,jutro muszę się z nimi rozprawić. Posiana trawka zaczyna wschodzić,dziś przez lupę dojrzałam . Wiecie może czy w Zielonych Progach można zamawiać wysyłkowo? Bardzo dużo roślinek sobie upatrzyłam w ich ofercie. Wysłałam dziś do nich maila ale na razie nie mam odpowiedzi.

Zielone gąsienice to i ja mam, liście róż mi zjadły, liście wiąza też zjedzone, ostatnio dobierały mi się do brzozy, ale tym razem jakieś czarno - żółte, wybierałam co się dało i prysknęłam mospilanem, ale nie wiem czy on zadziała na te dziadostwo.
Gruszka_na_w... 21:53, 06 lip 2018

Zainteresowała mnie hortensja kosmata. Czy oprócz zacisznego miejsca ma jeszcze inne potrzeby?
Ogrodowych wciąż się boję.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 21:57, 06 lip 2018

anna_t napisał(a)
Ja też mieszkałam z korą ale nie pomyślałam o wysciolkowaniu. Niby podlewamy co wieczór ale i tak straszą. Pokażesz swoje w wolnej chwili?

Jutro zrobię zdjęcie. Wiesz o tej porze one już sporo masy zielonej miały więc to normalka że podeschły. Ja chyba swoje przytnę.
Margerytka40 22:00, 06 lip 2018

Jolu,Paulinko

Myślałam o Decisie ale jak tak to też jutro Mospilanem je potraktuję. Dzięki
Margerytka40 22:06, 06 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zainteresowała mnie hortensja kosmata. Czy oprócz zacisznego miejsca ma jeszcze inne potrzeby?
Ogrodowych wciąż się boję.

Nie mam dobrych wieści Haniu,ona chyba podobnie jak ogrodówki. Przynajmniej u mnie jej kwitnienie pokrywa się z kwitnieniem ogrodówek. Jak one nie kwitną to i ona w danym roku nie kwitnie. Może jak jej zmienię miejsce .Kosmata kwitnie spektakularnie ale dużo krócej niż ogrodowe
mrokasia 22:09, 06 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Ja trochę cienistych miejsc mam i biegam z jednego do drugiego żeby zrobić choć cokolwiek. Dziś skończyłam pielenie na drugiej części frontowego żywopłotu bo chwasty już takie były ,że tych moich dereni prawie widać nie było . W przyszłym tygodniu muszę zabrać się za przyszłą kwaśną bo tam już też zarasta a pod koniec tygodnia mają przyjść choiny na żywopłot tam. Nareszcie

Przeczytałam co napisałaś i natychmiast przestałam żałować, że mam małą działkę .
Margerytka40 22:22, 06 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Przeczytałam co napisałaś i natychmiast przestałam żałować, że mam małą działkę .

Noooo ,choć to zależy od punktu patrzenia bo utrzymać ten teren jako tako(o perfekcji nawet nie śmiem marzyć ) to nie lada wyzwanie ale ile chciejstw pomieści . Ja ostatnio miałam moment ,że chciałabym ciutkę więcej
anna_t 22:39, 06 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)

Jutro zrobię zdjęcie. Wiesz o tej porze one już sporo masy zielonej miały więc to normalka że podeschły. Ja chyba swoje przytnę.
też myślałam o tym ale jak parę trzcinnikow przycielam po majowym podziale to padły. Raczej nie zaryzykuje, trudno muszę wytrzymać z tym widokiem i oby wiosną pięknie puściły.
Też zrobię fotki to zobaczysz masakre
Margerytka40 22:56, 06 lip 2018

anna_t napisał(a)
też myślałam o tym ale jak parę trzcinnikow przycielam po majowym podziale to padły. Raczej nie zaryzykuje, trudno muszę wytrzymać z tym widokiem i oby wiosną pięknie puściły.
Też zrobię fotki to zobaczysz masakre

Ja zostawiłam jeszcze chyba ze cztery kępy starej w razie gdyby ta padła
Margerytka40 16:53, 08 lip 2018

Rozplencowe przedszkole dla Ani

Kosmatka jeszcze raz

Pytałam już u Bogdzi ale u siebie też zapytam
Poszukuję pomarańczowych azalii wielkokwiatowych,najbardziej wskazane szybkorosnące o wzniesionym pokroju,mogą być luźne. Macie swoje sprawdzone odmiany?