Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 13:16, 07 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ale masz fajny taras i donicę

I moja ulubiona altana super wygląda całe to ujęcie, fajny klimacik ja właśnie rozankę mam pustą i bylin na niej brakuje. Mam nadzieję, ze w tym sezonie jakoś ją ogarnę

Chyba wszystkie różanki tak mają że pustoszeją jak róże przekwitają. Najgorszy okres. Zobaczymy jak to będzie się prezentowało w kolejnym sezonie. Może trzeba będzie coś jeszcze dosadzić.
To trudna rabata.
Makao_J 13:17, 07 lip 2018

tulucy napisał(a)
Ania spróbuj pryskać drożdżami (roztwór wodny, na tyle gęsty / rzadki, żeby nie zatykało spryskiwacza), albo zsiadłe mleko z wodą... Na mączniaka kiedyś przyznałam też roztworem aspiryny (tylko musi być taka bez otoczki).

Dzieje się u Ciebie...

O dzieciach jakbym swoich czytała też potwierdzam efekty "po" tv.

Moje jadą teraz na 2 tygodnie na kolonie z oficjalnym zakazem wszelkiej elektroniki... Bałam się, że będzie bunt, zwłaszcza u syna (starszy), ale stwierdził, że wytrzyma...

Muszę Cię jeszcze podpytać o te opryski. Idę do Ciebie
Makao_J 13:18, 07 lip 2018

frezja napisał(a)
Aniu, to biało ulistnione drzewko to klonik? Bardzo klimatycznie u Ciebie. Na posiadówki z kawką super miejsce.

To białe to klon Carnival. Przy nim rośnie sosna fastigiata ale musiałam ją odsunąć bo te klony potrafią szeroko rosnąć. Widziałam u Szmitów.
Makao_J 13:27, 07 lip 2018

leon60 napisał(a)
No super się wszystko prezentuje, a ten zardzewiały blaszak ? o ile dobrze kojarzę wygląda mega

Tak, tylko że blaszak wciąż rdzewieje naturalnie. Nic na razię nie szukaliśmy by został tak jak jest. Mam nadzieję że kiedyś doczeka się malowania.
Makao_J 13:32, 08 lip 2018

Popłynęło. Chyba koniec na chwilę obecną.

Anda 13:35, 08 lip 2018

Super, bardzo elegancko

Roslinek zadnych nie zamierzasz tam sadzic?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 14:16, 08 lip 2018

Anda napisał(a)
Super, bardzo elegancko

Roslinek zadnych nie zamierzasz tam sadzic?

Gdzie? Do zbiornika? Raczej chyba nie bo on jest w pełnym słońcu i chyba nic by tam nie rosło. Poza tym woda wali i rozbryzguje więc chyba by się połamały.
Anda 14:32, 08 lip 2018

Makao_J napisał(a)

Gdzie? Do zbiornika? Raczej chyba nie bo on jest w pełnym słońcu i chyba nic by tam nie rosło. Poza tym woda wali i rozbryzguje więc chyba by się połamały.

Myslalam o roslinach wodnych, np. Lythrum salicaria, Gladiolus palustris, Equisetum palustre, Iris pseudacorus itp. Takie akcenty roslinne. Moglabys dac je na brzegu zbiornika
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardenarium 15:16, 08 lip 2018

Akurat moja krwawnica o którą pytałaś pasuje

Lythrum virgatum 'Dropmore Purple'

Instagram Ogrodowiska
Makao_J 17:07, 08 lip 2018

Anda napisał(a)

Myslalam o roslinach wodnych, np. Lythrum salicaria, Gladiolus palustris, Equisetum palustre, Iris pseudacorus itp. Takie akcenty roslinne. Moglabys dac je na brzegu zbiornika

Poczytam o nich. Byłoby super gdyby dały radę. Dziękuję Ewcia.