Ksiazki bardzo fajne kupilas Jednak polecam odwiedzanie ogrodow. Tak jak Ty od lat czytam ksiazki projetkowe, ogrodowe itp. ale to nie to samo. Od kiedy zaczelam odwiedzac ogrody, zmienilo sie moje spojrzenie na ogrodnictwo. I bedzie sie pewnie zmieniac co jakis czas pod wplywem ogladanych ogrodow.
Co do gazet ogrodowych, to te najbardziej konkretne i praktyczne kosztuja wiecej niz te "zwykle" gazetki. Jakosc ma swoja cene. Abonuje dwie gazety ogrodowe, jednej z nich nawet w zadnym kiosku dostac nie mozna. "Moj piekny ogrod" (znam tylko wydanie niemieckie) wg mnie to wlasnie taka byle jaka gazetka ogrodowa, a sa jeszcze gorsze
Bodziszki i roze trzeba podlewac, a Oudolf podlewania nie lubi
Tez mam ta ksiazke Oudolfa i Kigsbury, tylko w niemieckim wydaniu.
Piekny zakątek
Hakonka to zapewne Albostriata, piekna jest ,szybko rośnie i weź pod uwagę ,gdy bedziesz sadzic na stałe miejsce,że rośnie duża moja 3 sezon sięga mi do kolan
Kasiu dzięki za pomoc, ale jednak postawiłam na sprawdzone zestawienie, czyli sesleria jesienna + jeżówki odm. 'powWow Wild Berry ' i dodałam jeszcze tego rozchodnika, ale jak nie będzie pasował wróci na swoje miejsce tak wyszło, może być?