Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

To tu... 09:34, 14 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja jeszcze uwielbiam Twoje kąty. Jakby co

Witaj Danusiu! Bardzo miło mi, że zaglądasz. Cieszę się, że podoba Ci się moja nieudolna realizacja Twojego projektu.
System automatycznego nawadniania 08:54, 14 lip 2015

Do góry
Na wąskim pasku zamontuj linię kroplującą pod trawnikiem, to jedyne wyjście, bo skoro stoją samochody - zraszacze są bezużyteczne, w dodatku wąski pasek.
Link w podpisie 08:48, 14 lip 2015

Do góry
Wcześniejsze posty przez cały watek mówią jak to trzeba zrobić.

kliknij CYTUJ wtedy zobaczysz całe "zdanie" które jest linkiem a nie sam tytuł ogrodu, to kod, który spowoduje że podpis stanie się linkiem do ogrodu.

a więc kliknij cytuj i skopiuj ten kod bez słów "quote" oczywiście bo to oznacza cytat. Potem wklej w swoim profilu w podpisie i po robocie.

Zaczyna się nawiasem [ i znakami url

Kolorowy raj Gosi

Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 19:43, 13 lip 2015

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/1-co-robimy-w-ogrodzie-w-lipcu
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 19:42, 13 lip 2015

Do góry
Artykuły na bieżący miesiąc są zawsze na stronie głównej w polecanych na samej górze i tam wklejam systematycznie i na czas, nie dubluję w kółko tego samego

Na FB też zamieszczam dany, aktualny miesiąc.
W samym słońcu 17:27, 13 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja w kwestii kantu i wysokiej trawy, trzeba jechać jednym kołem kosiarki po rabacie/korze/ściółce, wtedy skosi się "broda". Jeśli jedzie po krańcu trawnika koło kosiarki przygniata trawnik i broda zostaje.

Zmieńcie technikę koszenia i będzie ok.

Słuchaj Danusi, mojego męża proszę aby tak kosił, miałabym mniej pracy, a on stale po swojemu
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 17:24, 13 lip 2015

Do góry
W linku masz nazwę, Acer negundo, sadzenie tych drzew powinno być zabronione, są brzydkie i rosną równie brzydko, robią się takie strupy, zgrubienia, obok mnie sporo ich rośnie i nie polecam w każdym razie a zwłaszcza typowego gatunku. Zielonego, o nie.

A na dole odrosty, całe kępy, okropieństwo.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:23, 13 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Szkoda, że nie wklejacie prawdziwych awatarków, wtedy byłoby wiadomo kto jest kto, a tak kwiatek albo kaloszki, albo jakaś postać z bajek.

No mnie tego nie można zarzucić
Ale masz rację, lepiej widzieć do kogo sie gada
Aneta macham, podziwiałam cię na spotkaniu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:22, 13 lip 2015

Do góry
Tempo jest szalone..z miejsca na miejsce..

Magda, czemu nie czytasz spotkań??? ja siem pytam.
Link w podpisie 15:52, 13 lip 2015

Do góry
Kolorowy raj Gosi
Grys kamienny na rabacie, klombie 15:51, 13 lip 2015

Do góry
Niedobry, bije po oczach - zielenieje i jedynie do akwarium się nadaje, a może i nie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:10, 13 lip 2015

Do góry
ewsyg

dzięki Ewajego linia ciągnie się aż do lasku, ale muszę poczekać jak urosną, są też pod domkiem letnim i z tyłu domku letniego, mało z hortensjami pracy, dlatego tak dużo ich gromadzę

Bogdzia
nie wiem, ale chyba jakoś i tak później w tym roku rozwary, one tam rosną i tylko powiększają liczbę, same się wysiewają, nic tam nie robię i to duży plus coś ostatnio mi się nie podoba, parę zmian muszę dokonać

Basilikum
Iza, fajnie ze zajrzałaśi dzięki, stale albo jedna strona mi się podoba a druga nie i tak latam i szukam równowagi
Aga z Jurajskiego
widać suszę, ale nie pokazuję, bo marnie wygląda, mam jakby 2 strefy ogrodu, upalna jak na Krecie i taka umiarkowana, jak w Anglii
z tymi hortensjami dobrze mi idzie, rosną dobrze, więc będę zwiększać populację

Mala_Mi
Tak właśnie jest z bylinami jeżówki od ciebie rosną stale w tym samym miejscu, w miskancie ML, a pozostałe to już zbierałam nasiona i sypałam, raz tu raz tam i jest ich pełno, kolejnych siewek, niektóre już w tym roku zakwitną inne za rok, lubię je, bo nie ma z nimi pracy i są mocne rośliny a zmiany, no w trakcie sezonu widać, co się nie sprawdziło i trzeba zmienić, czy będzie lepiej, nie wiadomo, choc powinno; lubię busz, ale jak jest zadbane i przycięte i wycacane, a tego nie mogę osiągnąć z braku czasu i mniejszych sił, niestety...
Aga z Jurajskiego
to prawda, ogród bylinowy jest zmienny, jest ciekawy, ale i wymagający, generalnie nie jest źle, może byc lepiej perovskie 3 razy przesadzałam, nadal są w złym miejscu, bo ich nie widać, zarosły je większe rośliny, a te mini co kupiłam, beznadziejnie mi rosną, chyba nawet dla nich za sucho, mimo podlewania..

Gardenarium

Danusiu, no popatrz, jak się samo posiało i połączyło, to i wyszło trendy natura sama zdecydowała

Magda
Na górze nad zdjęciem jest napisane, margeritki lub inaczej złocienie ogrodowerzeczywiście fajnie tam pasują i lepiej rosną niż w suchym i ciepłym miejscu, na jesień tę drugą kępę też zabiorę i tu posadzę, podzielę jednak na kilka
Mirka

bardzo dziękuję i cieszę się, ze lubimy różności, ale na żywo niedociągnięcia widać, na fotach nie

Tess
no właśnie, masakra, aby ładnie było trzeba tyrać, a jak coś wyleci, to dziury i brzydko..jak dbam o siebie, to ogród beznadziejny wtedy i bądź tu mądry
wśród traw wyrosły siewki jeżówek, a cisowego płotka nie widać
To tu... 12:52, 13 lip 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Dziękuję. [czerwienię się] Miło mi niezmiernie, że ktoś (poza mną) uwielbia moje zielone kąty.

Ja jeszcze uwielbiam Twoje kąty. Jakby co
System automatycznego nawadniania 12:20, 13 lip 2015

Do góry
Ewus - zdcydowanie za mało zraszaczy, o wiele za mało, nie dolewają do siebie, będą martwe pola
System automatycznego nawadniania 12:17, 13 lip 2015

Do góry
Mira napisał(a)
Czy sekcje w nawadnianiu automatycznym podlewają wszystkie naraz czy włączają się po kolei np jedna podleje wystarczająco,wyłącza się,włącza się następna itd?

Tak, podlewają kolejno, nie ma takiego wydatku źródła wody aby wszystko wyszło na wierzch i podlewało.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:43, 13 lip 2015

Do góry
Potrzeba zawsze się znajdzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:41, 13 lip 2015

Do góry
Szkoda, że nie wklejacie prawdziwych awatarków, wtedy byłoby wiadomo kto jest kto, a tak kwiatek albo kaloszki, albo jakaś postać z bajek.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 11:38, 13 lip 2015

Do góry
Ewelina88 napisał(a)
Witam,
bardzo proszę o pomoc. Od jakiegoś miesiąca moje thuje smaragd zaczęły chorować. Thuje były na wiosnę posypane nawozem. Wszystko zaczęło się po pierwszych upałach (na początku czerwca). Rośliny zaczęły dostawać żółte plamy a czubki i młode przyrosty zasychać. Pierwsze podejrzenie - przędziorek. Opryskiwane 2- krotnie. Oprysk połączony z preparatem Substral na brązowienie igieł. Niestety chyba to nie poskutkowało gdyż kolejne thuje zaczęły żółknąć i czubki igieł zasychać. Kolejny zabieg to oprysk przeciw grzybom. Pierwszy zabieg PROPLANT a drugi TOPSIN 500 SC. Nie wiem jak dalej ratować thuje. Na dodatek złego po przeciwnej stronie ogrodu Żywotniki zachodnie (Thuja occidentalis)również coś dopadło. Zaczęły usychać od dołu. Wstawiam kilka fotek i bardzo proszę o pomoc co to może być.
Z góry dziękuję.
Ewelina

Mnie się nie podoba cała ta gleba w której rosną. Namacaj czy ona jest sucha czy za mokra może, trzeba wykluczyć najpierw to, no i czy pod wysokimi tujami nie położyłaś czasem maty p.chwastwom?
Mogły też zostać przenawożone.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:52, 13 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Szałwie omszone do zera, do ziemi, a tawułe o 1/3 skrócić, na jeża. Łapiesz w łapki i ciachasz - puszczasz i jest kulka równa. Zrób próbę, złap równo z góry zeby wszystkie gałazki dały się ująć w dłonie, utnij równym ruchem wszystko naraz, a jak się nie da bo dużo, to na dwa razy. I po robocie.

A tawułę teraz się tnie po przekwitnięciu czy na wiosnę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies