Teresko dla takich widoków warto się narobić Pięknie jest
Ps. Mam pytanie odnośnie piwonii. Jak kupie małe karpy w Benex to ile muszę czekać na kwitnienie. Jak głęboko i do jakiej ziemi posadzić.
Zachodnią strona będzie dobra, w plecach by miały Serby.
Mówisz o tych ostatnich zdjęciach, które wrzuciłam
Ogarniam, i na lipowej, cienistej w tym kierunku idę
Tylko rośliny muszą mi się porozmnażać
Natomiast zauważyłam, że słoneczne rabaty podobają mi się zupełnie inne.
Tutaj lubię właśnie nie kontrast faktur, tylko harmonię, zwiewność, wymieszanie. Lubię jak kwiaty "wylewają się" z rabaty i tworzą jedną, przeplatającą się całość.
Tutaj jest rabata, którą wcześniej już linkowałam - busz Tutaj też busz Tutaj jest ze sześć gatunków na rabatce chyba mniejszej od mojej - inna sprawa, że na zdjęciu widać tylko fragment większej całości.
I żeby nie było wątpliwości: ja nie próbuję udowodnić, że moja rabatka jest cudna. Próbuję Was przekonać, że sam pomysł zrobienia "buszu" na takiej małej rabatce nie jest zły, tylko ja nie umiem go zrealizować. A przynajmniej nie od razu.
W każdym razie, po wczorajszych rysunkach Kasi próbowałam zrobić swoją wersję. Wyszło mi coś takiego:
7 gatunków. Jest progres
Co prawda, projekt znowu jest nieaktualny, bo floks, kostrzewa i rogownica, ale to byłby chyba krok w dobrym kierunku, co?
Beatko wrzucę na szybko fotki drobiazgów trochę wcześniej zrobionych.
Zwykła plastikowa pomarańczowa doniczka i do kompletu świeczniki przemalowałam, i konik też trafił pod pędzel...Mój RM żartuje że jego powiększajaca się siwizna to też pewnie moja sprawka(jak on śpi)
Tacka malowana z przecierkami plus szablon...
Zwykła skrzynka po owocach z efektem serwetki,waga też przemalowana...i koszyczki...