Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród w skali mikro :) 22:18, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Przyroda sobie poradzi - jak zawsze - w końcu to nie jakiś dekiel

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:58, 22 mar 2014

Do góry
Jasne Zapraszam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:56, 22 mar 2014

Do góry
aneta230972 napisał(a)
Wybacz Danusiu, ze taka namola ze mnie .
Powtórzę moje pytanie dot. nawożenia moich tuj i świerków serbskich ponieważ na początku przyszłego tyg. muszę się za to zabrać.

"Dziękuję Danusiu za ekspresową odpowiedź. Tylko aby się upewnić i nie popełnić jakiegoś błędu. Czyli granulki Hydrokomplex rozpuścić w wodzie i takim płynem podlewać? Łopatologicznie poproszę . Jaka ilość Hydrokomplex na jaką ilość wody i ile tego końcowego płynu pod jedno drzewko? A może indywidualnie pod każde drzewko rozpuscić garść granulek na np. 2-3 litry h2o i podlać? Czy te granulki się łatwo rozpuszczają? Przepraszam za te "laickie" pytania ale o ile w kuchni kocham improwizować to w ogrodzie wolę nie . Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. "

Podsyp nim po prostu rośliny, zmieszaj z ziemią i podlej On się dość szybko rozpuszcza w ziemi, w wodzie nie próbowałem...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:54, 22 mar 2014

Do góry
Sebek buksików nigdy nie żałuj cieszę się, źe poczochrańce wreszcie sie wzmocnily!! Dasz jutro więcej fotek?
Szmaragdowy Zakątek 21:50, 22 mar 2014

Do góry
Pięknie wykulkałaś bukszpany Ja też miałem zamiar po cięciu zrobić sadzonki, ale mama wrzuciła do pieca cale pudło ze ścinkami....Byłoby co najmniej kilkaset sadzonek....No cóż - dba o mój wolny czas
Rododendronowy ogród II. 21:46, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Nie wiem czemu, ale nie mogę się przestać śmiać Przecież i tak wiemy, że będą same gratulacje

Optymista z Ciebie Sebek to bardzo dobrze przed Twoim egzaminem dojrzłości ........Pozdrawiam.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:43, 22 mar 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
Sebku czy ty wykopujesz w lato przebiśniegi?

Nie - będą sobie rosnąć w spokoju - no chyba, że zmian się mi zachce i powędrują z ziemią gdzie indziej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:42, 22 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Sebek ... Piękne zdjątka porobiłeś ... Powiedz , czy one sa po dodatkowej obróbce czy na żywca ??

Bawię się jedynie światłem
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:39, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Nawet i to można nazwać bonsajem dla ubogich Podoba mi się - atak drabiny na Ciebie już nie....Ważne, że cała jesteś

Próbowałam sam przesunąć 7 metrową drabinę.. wiatr dmuchnął i wpadłam pomiędzy drabiny... myślałam, że obojczyk już poszedł.. zgniotło mnie, a eMuś.. zamiast pomóc.. to się gapi.. nerwa dostałam strasznego, ale była unieruchomiona.. wykorzystał ten fakt przewagi... jak podleciał to pyta sie czy wołać doktora od złamań bo akurat jest na ogrodzie... to nasz sąsiad.. Dowcipny...grrrr

Ale ze mną jak z kotem.. baby i kota siekierą nie zabije

Za to płakałam ze śmiechu z mojego drugiego mężczyzny.. staruszek ledwo chodzi.. coś łaziło we wrzosach. i musiał koniecznie to obsikać.. po męsku, a nóżki podnieść nie może .. wiec tak kombinował, aż wykombinował.. nogę postawił na obrzeżu.. i odznaczył teren....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:39, 22 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

A co ... Odskakiwały te listeczki tak bardzo ??.. Czy zbyt malutki kawałek sobie podłożyłeś ?.... Ja teź się z tego odskakiwania uśmiałam u siebie ... Bo ja im każe lecieć na tą włokninę ,a te pierniki prawie na trawnik

To i to - zawsze tnę dynamicznie, a do tego nie mam jak rozłożyć ładnie włókniny, bo co innego hamuje - w tym przypadku hortensje Pod cisy i kule z bukszpanu podkładałem zasłonę
Ogród w skali mikro :) 21:37, 22 mar 2014

Do góry
Przyroda sobie poradzi - jak zawsze - w końcu to nie jakiś dekiel
Rododendronowy ogród II. 21:35, 22 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Same kondolencje bedą.

Nie wiem czemu, ale nie mogę się przestać śmiać Przecież i tak wiemy, że będą same gratulacje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:32, 22 mar 2014

Do góry
Sebek ... Piękne zdjątka porobiłeś ... Powiedz , czy one sa po dodatkowej obróbce czy na żywca ??
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:31, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Miło, że podkładałem włókninę to i tak naśmieciłem - i to mocno.... A po zeszłym roku wybiłem sobie z głowy wybieranie listków bukszpanu z kory czy z fug między kostką granitową.... Niech sobie będą - udaję, że nie widzę

A co ... Odskakiwały te listeczki tak bardzo ??.. Czy zbyt malutki kawałek sobie podłożyłeś ?.... Ja teź się z tego odskakiwania uśmiałam u siebie ... Bo ja im każe lecieć na tą włokninę ,a te pierniki prawie na trawnik
Ogród w skali mikro :) 21:27, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Phi - czy deszcz czy śnieg podleje ogród - co za różnica? Tak mi się przynajmniej wydaje - bo ja tyż cielepa ogrodnicza jestem Genialny wyrażans

Sebek.. .. Kto , jak kto ,ale Ty , to na bank z cielepą ogrodniczą masz niewiele wspólnego....

Wyrażans , powiadasz ......

My ostatnio używamy słowa " dekiel "..,... Tzn. Pokrywka.. Uwielbiamy jego brzmienie .... Jak komuś powiesz " ty deklu ", to jeszcze nie jest obarżliwe ,ale do myślenia daje...

A co do ogródeczka ....,U mnie tyle roślin ma już młode listeczki ,ze nie wiem kompletnie , jak one strzymią ten zapowiadany śnieg.... A może po prostu nic im nie bedzie ???
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 22 mar 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Sebciu - wspaniałe zdjęcia... i tyle pracy za tobą... ja jeszcze przed cięciem buksików, cisów... powoli sie rozkręcam .
Dzisiaj cały dzień spotkaniowy był od samego rana aż do popołudnia. Wciąż ktoś wpadał ... miłomi sie tak leniuchowało i sączyło kawki . Pozdrówka serdeczne

Wg mnie na cięcie bukszpanów i cisów to ostatni moment, bo już puściły pąki - oby wypuściły kolejne.... Ja miałem dzisiaj jeszcze korki i sprzątanie domu, ale i tak dużo udało mi się zrobić Choć słówek nie zdążyłem się nauczyć
w Oborze też mogą być ogrody 21:21, 22 mar 2014

Do góry
Super zakupy Kotek widzę też zaciekawiony co kupiłaś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:18, 22 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
No pooowwieedzmy

Nie masz wyjścia
Ogród w skali mikro :) 21:13, 22 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Jeżiszkuuuuuu.. Śnieggggg ?????.... Muszę na onet zobaczyć , bo oni mają fajną sprawdzalność..ale śnieg ???... Noo bez przesady...

Dzięki Gośku za przetrogę ... Jak się nie ma telewizora , to człeka takie " ciekawostki " często omijają

Phi - czy deszcz czy śnieg podleje ogród - co za różnica? Tak mi się przynajmniej wydaje - bo ja tyż cielepa ogrodnicza jestem Genialny wyrażans
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:08, 22 mar 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Sąsiedzi i ploty uwielbiam to moi mają nas za wariatów ''kto to widział dobry płot rozbierać'' ale z tym obok trzymamy się wersji, że przez dwa źle grało się w badmintona

Dobre
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies