Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 20:59, 22 mar 2014

alinak napisał(a)
wiosna bucha na całego ...ale się starasz ...folia i tak czysto . ja wczoraj ciachałam co popadnie a droga do domu wyglądała jak śmietnik ...ale skarpa ogolona do żywego . bukszpanu nie żałuj ..przecież wiesz jakie są zasady in więcej tniesz tym więcej przyrasta ...ukwiecone rabatki ..też jak wracam do domu to biegnę do ogrodu jak dziecko po cukierki oglądać kwiatki .

Miło, że podkładałem włókninę to i tak naśmieciłem - i to mocno.... A po zeszłym roku wybiłem sobie z głowy wybieranie listków bukszpanu z kory czy z fug między kostką granitową.... Niech sobie będą - udaję, że nie widzę
leon60 20:59, 22 mar 2014

Sebek napisał(a)

Tak wczesnej to jeszcze nie pamiętam Najwcześniej kosiłem kiedyś początkiem kwietnia - a dziś jestem już po tym zabiegu Nie było to konieczne, ale trawnik wygląda lepiej, a sąsiedzi mają kolejny powód do plotek

Sąsiedzi i ploty uwielbiam to moi mają nas za wariatów ''kto to widział dobry płot rozbierać'' ale z tym obok trzymamy się wersji, że przez dwa źle grało się w badmintona
ewa004 21:00, 22 mar 2014

No pooowwieedzmy
Sebek 21:07, 22 mar 2014

paola1a napisał(a)
Rzeczywiście u Ciebie ta wiosna wcześniej niż u mnie, kwitnących tulipanów to ja jeszcze długo nie zobaczę ale gladiatory np. mam na tym samy etapie

Ten tulipan jest botaniczny - te zwyczajne są już duże, jednak jeszcze nawet paków nie mają - więc spokojnie Na kwitnienie gladiatorów się mi nie spieszy - cały efekt będzie jak będą wybijać się spomiędzy bylin
Sebek 21:08, 22 mar 2014

leon60 napisał(a)

Sąsiedzi i ploty uwielbiam to moi mają nas za wariatów ''kto to widział dobry płot rozbierać'' ale z tym obok trzymamy się wersji, że przez dwa źle grało się w badmintona

Dobre
gusiarz 21:17, 22 mar 2014

Sebciu - wspaniałe zdjęcia... i tyle pracy za tobą... ja jeszcze przed cięciem buksików, cisów... powoli sie rozkręcam .
Dzisiaj cały dzień spotkaniowy był od samego rana aż do popołudnia. Wciąż ktoś wpadał ... miłomi sie tak leniuchowało i sączyło kawki . Pozdrówka serdeczne
Sebek 21:18, 22 mar 2014

ewa004 napisał(a)
No pooowwieedzmy

Nie masz wyjścia
Sebek 21:23, 22 mar 2014

gusiarz napisał(a)
Sebciu - wspaniałe zdjęcia... i tyle pracy za tobą... ja jeszcze przed cięciem buksików, cisów... powoli sie rozkręcam .
Dzisiaj cały dzień spotkaniowy był od samego rana aż do popołudnia. Wciąż ktoś wpadał ... miłomi sie tak leniuchowało i sączyło kawki . Pozdrówka serdeczne

Wg mnie na cięcie bukszpanów i cisów to ostatni moment, bo już puściły pąki - oby wypuściły kolejne.... Ja miałem dzisiaj jeszcze korki i sprzątanie domu, ale i tak dużo udało mi się zrobić Choć słówek nie zdążyłem się nauczyć
gierczusia 21:31, 22 mar 2014

Sebek napisał(a)

Miło, że podkładałem włókninę to i tak naśmieciłem - i to mocno.... A po zeszłym roku wybiłem sobie z głowy wybieranie listków bukszpanu z kory czy z fug między kostką granitową.... Niech sobie będą - udaję, że nie widzę

A co ... Odskakiwały te listeczki tak bardzo ??.. Czy zbyt malutki kawałek sobie podłożyłeś ?.... Ja teź się z tego odskakiwania uśmiałam u siebie ... Bo ja im każe lecieć na tą włokninę ,a te pierniki prawie na trawnik
gierczusia 21:32, 22 mar 2014

Sebek ... Piękne zdjątka porobiłeś ... Powiedz , czy one sa po dodatkowej obróbce czy na żywca ??