Witaj, tak sobie zajrzałam do Ciebie, w zasadzie po sąsiedzku No cóż zdjęcie tej cudnej róży z powojnikiem mnie zachwyciło do tego stopnia, że pewnie jeszcze w tym tygodniu pobiegnę po taki powojnik, białą różę mam, tylko nie tak piękną jak u Ciebie. Generalnie piękny ogród, bardzo zadbany, spodobało mi się tu Pozwolę sobie zaglądać częściej ...
Pozdrawiam
Kiedyś bodziszków nie doceniałam.dopiero 3 lata temu pierwsze zaprosiłam do ogrodu.A żałobne mam od ubiegłego roku.
Troszkę już orliki zaczęły się rozsiewać .I są w większości z takimi samymi kolorami.
To prawda.Hosty piękne.Ja też trochę boleję,że późno wychodzą i jesienne przymrozki już je ważą.
ale w rabaty hostowe między nimi zaczęłam sadzić tulipany.
Świetnie się sprawdzają.Wcześniej wychodzą.I już zdąża przekwitnąć zanim funkie w pełni rozwiną liściory.
Ja ślimakow nie mam.I niech tak zostanie.
Hostowy ogród okraszony innymi różnościami -zaprasza
Hosta Halcyon i hosta Wide Brim.
A za nimi Patriot dopiero namyśliła się wyjśc z ziemi
Striptease -jeszcze młoda 2 -letnia
Tak samo, młoda 2- letnia
I moja ulubienica -June
Mazan, wielkie dzięki za pomoc. Przyjrzałem się dokładniej i faktycznie widać takie gąsienice. Mają białe kropki na sobie. Mam 5 sliw tak zainfekowanych, co robić. W sklepie kupiłem Substrat długo działający Polysect 005 SL. Czy to będzie właściwe. Dotąd nie stosowałam chemii, ale w zeszłym roku były tylko liście niektóre nadgryzione. Czy usuwać zainfekowanych gałęzie?
Zdjęcia nie oddają jego uroku. Sadzę, gdzie się da, bo prezencję ma świetną. Mam 2 a może 3 odmiany czyli Kantabryjski i Spessart. Patrząc na wybarwienie kwiatów mam wrażenie, że jedne bardziej różowe, inne wpadają w fiolet. Mam też biały.