Poziomki faktycznie masz piękne i myślę sobie, że moje koniecznie muszę ściągnąć ze słońca, bo mimo, że i owocują i sieją się, to liście zawsze mają paskudne. Znajdę im jakieś mniej słoneczne miejsce.
Dlaczego nikt mi wcześniej nie powiedział, że świdośliwa jest taka pyszna?!? Spróbowałam w środę i zakochałam się w niej. Wymieniłabym całą kamczatkę za kolejny krzak śś. Szkoda, że to takie wielkoludy.
Poszłam obejrzeć dzisiaj kłosowca, skubaniec chce mnie ścignąć...
Aster faktycznie wyjątkowy, widziałabym go wśród traw na brzozowej. Rutewkę Elin gdzieś ostatnio widziałam, nie pamiętam czy stacjonarnie czy internetowo.... Jarzmianki białe nabyliśmy w Wojsławicach, posadzone na brzozowej. Przywiozłam też nowego sadźca plamistego Chocolate.
Wypadły mi krwawniki i monarda. Dosyć szybko ruszyły na wiosnę i mróz w marcu dał im do wiwatu. Monardy u mnie szybko dostawały mączniaka. Mam jedną sadzonkę z czerwonymi kwiatami w warzywnym i już wygląda kiepsko, bo tam nie pryskam chemią. Mam też nasiona monardy bergamo,może wysieję... Hmmm...