Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Mirka 12:43, 15 cze 2018

AgataP napisał(a)

Poziomki rosną w nieomal leśnych warunkach Drzewa nad głową a w nogi
chłodno Dostają rozproszone światło i to im wystarcza

Czyli moje mają za gorąco, muszę przesadzić. Dzięki
Urszulla 21:20, 15 cze 2018

AgataP napisał(a)

Ula nie ja sadziłam ale coś pomogę
Fioletowe z hortensją to przetacznikowiec red arrow - też mam na niego chęć
przy ostróżkach kwitnie kocimiętka kubańska
białe to ostróżki, fioletowo-różowe krwawnica - u mnie pierwszy raz, ale jeszcze nie kwitnie

Pomogłam ?

Tak

U Ciebie ładny warzywniczek
popcorn 21:36, 15 cze 2018

Pozachwycałam się Ile lat mają Twoje poziomki? Jakie róże! Bosko
Wendy79 21:57, 15 cze 2018

Poziomki faktycznie masz piękne i myślę sobie, że moje koniecznie muszę ściągnąć ze słońca, bo mimo, że i owocują i sieją się, to liście zawsze mają paskudne. Znajdę im jakieś mniej słoneczne miejsce.
Dlaczego nikt mi wcześniej nie powiedział, że świdośliwa jest taka pyszna?!? Spróbowałam w środę i zakochałam się w niej. Wymieniłabym całą kamczatkę za kolejny krzak śś. Szkoda, że to takie wielkoludy.
Poszłam obejrzeć dzisiaj kłosowca, skubaniec chce mnie ścignąć...
Basinkowo 22:22, 15 cze 2018

Przepiękny ogród! Czy mogłabyś powiedzieć co to za trawa piękna króluje za różyczką?
popcorn 23:03, 15 cze 2018

Tę trawę gdzieś kupowałyśmy razem chyba, prawda?? Pięknie masz. Och i ach
Wendy79 23:35, 15 cze 2018

AgataP napisał(a)

Aga wszystko było piękne, ale wypatrzyłam astry które dziewczyny brały za penstemony widziałam go na zdjęciach u Kondzia dlatego zapamiętałam - Lady in black, no i piękną rutewkę Elin. Muszę Gosię z Lublina przyszpilić by zdjęcia też wstawiła
No i zaintrygował mnie kozłek lekarski i wciąż na mojej liście są jarzmianki

Czemu wypadła Ci monarda? jak coś to daj znać będziemy kopać, bo widzę że od Łukasza też ładnie rośnie mam więc dwa kolory.

Poza tym jak już pisałam wiosną będę odmładzać nieco i koniecznie ściółka, bo brzozy wysysają wszystko.

Aster faktycznie wyjątkowy, widziałabym go wśród traw na brzozowej. Rutewkę Elin gdzieś ostatnio widziałam, nie pamiętam czy stacjonarnie czy internetowo.... Jarzmianki białe nabyliśmy w Wojsławicach, posadzone na brzozowej. Przywiozłam też nowego sadźca plamistego Chocolate.

Wypadły mi krwawniki i monarda. Dosyć szybko ruszyły na wiosnę i mróz w marcu dał im do wiwatu. Monardy u mnie szybko dostawały mączniaka. Mam jedną sadzonkę z czerwonymi kwiatami w warzywnym i już wygląda kiepsko, bo tam nie pryskam chemią. Mam też nasiona monardy bergamo,może wysieję... Hmmm...
Mirka 23:42, 15 cze 2018

Jeszcze zapytam o poziomki. W jakiej ziemi rosną i czym je nawozisz.
katel 00:00, 16 cze 2018

AgataP napisał(a)

posadziłam jej za towarzystwo powojnki licząc że to też polish spiryt ale mam pomyłkę. Teraz zastanawiam się czy może i nie lepszą, będą dwa bladawce ze sobą, bo powojnik mi się podoba. Może ktoś określi co to za odmiana

Piękny, czy on ma ciemne pylniki czy tylko tak to wygląda na zdjęciu?
Zerknij na te może to któryś z nich.
Proteus
Violet Elizabeth
Gosiek33 05:24, 16 cze 2018

Trawa to może być perłówka albo tymotka.