Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 21:35, 12 lip 2015

Do góry
- za mało wody
- niepotrzebny nawóz (zasolenie gleby)
- chwasty dodatkowo zabierające wodę
- brak ściółkowania przez co szybciej wyparowuje woda z gleby jeśli jest
- nadmierna operacja słoneczna w powyższych punktach - masz skutki.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 21:30, 12 lip 2015

Do góry
Zależy jaka choroba i czy dadzą się usunąć? Jeśli Cylindrocladium to same opadają.

Usunąć, odkurzyć lub otrzepać i zebrać, bo zarodniki przetrwają w glebie.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:20, 12 lip 2015

Do góry
Wygląda jak nie dolany (za sucho) chyba i tępe noże kosiarki, rwą i robią "białe włsoy".

Skoro nasiliło się po opadach to może przenawożony? co z nim robiłaś ostatnio?
Od podstaw ogródek kreta. 21:11, 12 lip 2015

Do góry

Zasłonić skłądowisko, albo zabudować drzwiami.

Tuje są za rzadko chyba. długo czekać aż stworzą szczelną ścianę zasłaniającą dom sąsiada i tym sposobem ogród nie ma tła, a ty prywatności.

Spod ściany wywalić pieńki z doniczkami
Od podstaw ogródek kreta. 21:03, 12 lip 2015

Do góry
Na samej górze tło z pęcherznic spowoduje że zarośnie, zasłoni cała górkę, lepiej było zrobić odstęp od murów, zasłonić je wysokimi iglakami, a tak będzie widać nieotynkowane mury

Niepotrzebna jest ta wysepka okrągła, wprowadza zamęt w tym miejscu, do niczego nie jest "doklejona".

Wzdłuż tui wykrój trawę, połóż węża lub sznurek, wytycz rabatę i przekop lub zdejmij ten trawnik, będziesz miał miejsce do sadzenia a tak, tańczysz z kosiarką pomiędzy tujami.

Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 18:15, 12 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na tym zdjęciu od lewej - Pani ze szkółki - która osbługiwała nasze przyjęcie... dziękujemy. Trzecia młoda i śliczna osóbka w okularach to towarzyszka Ronina, przyjechali razem

Podpis był ......., Gosia ,,Kolorowy ogród do remontu,,,....,Basia Kraj,,Mój 4 arowy azyl,, , Gor Anna ,,W kamiennym kręgu,, ,Iwonko ,,Ogród Iwony,
Dzieci chyba Laurka i...

Laurka i Kindzia Welki
Marzy mi się Siedlisko.... 17:53, 12 lip 2015

Do góry
Niesamowite bańki i czosnki główkowate z towarzystwem
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 17:49, 12 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Oooo, w tym przypadku to nie da się przewidzieć, każda odległość będzie nieodpowiednia i trzeba będzie ciąć od strony muru. Bo będą schnąć i zamierać z powodu braku światła.

Jakbym miała radzić, że bez cięcia to 5 metrów od płotu

Przebrnęłam przez wątek i nie znalazłam odpowiedzi....więc zapytam

W jakiej odległości posadzić te choiny od płotu (betonowego). Oczywiście choiny byłyby cięte dla zagęszczenia (ale nie robiłabym z nich żywopłotu).
Jaką odległość zachować między choinami? Na pierwszej stronie Danusia pisze, że 0,5 metra, wtedy gdy robimy żywopłot. A co w sytuacji gdy nie robimy żywopłotu tylko przycinamy dla zagęszczenia?

Będę wdzięczna za odpowiedź
Chwasty w trawniku 17:45, 12 lip 2015

Do góry
To "dziki" niepożądany gatunek trawy, chwast, ale w końcu trawa także, praktycznie nie do wytępienia, wykopywanie jest niemożliwe, i zostaja wielkie dziury - doły a chwast i tak odrasta.
Trawnik wygląda okropnie, ta trawa ma nieco inny kolor i widać ją z daleka.
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 16:54, 12 lip 2015
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Maja była u Babopielki.

tak mówiła ..
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 16:54, 12 lip 2015

Do góry
Maja była u Babopielki.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:15, 12 lip 2015

Do góry
Jak fajnie, wspominam, oglądam relację, piszę podziękowania dla Państwa Szmitów...niesamowici jesteście i aby tak dalej nam się spotykało, bojam się że czas ucieka ale na takie imprezy warto pojechać.
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 15:58, 12 lip 2015

Do góry
Na tym zdjęciu od lewej - Pani ze szkółki - która osbługiwała nasze przyjęcie... dziękujemy. Trzecia młoda i śliczna osóbka w okularach to towarzyszka Ronina, przyjechali razem

Podpis był ......., Gosia ,,Kolorowy ogród do remontu,,,....,Basia Kraj,,Mój 4 arowy azyl,, , Gor Anna ,,W kamiennym kręgu,, ,Iwonko ,,Ogród Iwony,
Dzieci chyba Laurka i...
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 15:54, 12 lip 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Chciałam jeszcze dodać ze to właśnie syn Pani Przyrody jest pomysolodawca i wykonawca upominku ktory łódzka grupa przygotowała dla naszej ogrodowiskowej szefowej. Nie widać upominku wyraźnie na zadnym zdjęciu ale to były ręcznie kute metalowe podpory do roślin w kształcie wazek, nieskromie napisze ze śliczne...
A nasza Nikita wymyśliła i wykonała te białe chusty z logo Ogrodowiska dla łódzkiej grupy, dzięki czemu wyróżniamy sie na fotkach. Brawo dla Magdy Nikity za pomysł i wykonanie !!!

A ja w tym miejscu składam serdeczne podziękowania dla pomysłodawcy i wykonawcy tego arcydzieła, pragnę powiedzieć, że dzisiaj umiejscowiłam ważki w ogrodzie, na razie w próbnym miejscu... poszukam lepszego. To wspaniały, niezwykły, oryginalny i niepowtarzalny prezent. Jeszcze raz bardzo dziękujemy z Wiciem. Lecem sfotografować ważki w ogrodzie

Grupa łódzka kreatywna i artystyczna
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 15:50, 12 lip 2015

Do góry
Nikita napisał(a)

Tutaj wygląda jak kłębowisko dymu, niesamowity jest ten perukowiec
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:59, 12 lip 2015

Do góry
O tym piciu to ja nie mogę czytać.. zaraz lecę do czajnika grzać wodę
Paznokci takich to ja nigdy mieć nie będę, zamierzchłe czasy, co najwyżej czyste będą
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:55, 12 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dziekuję, za moje uzależnienie. Nie zamierzam sie leczyć
Metamorfoza mojego ogrodu i purpury sa twoim dziełem za co z całego serca dziękuję

Marzenka, dzięki Mam oko do Twojego ogrodu i podoba mię się
A u mnie kiepsko, walczę z przypaleniami po cięciu Ale innego terminu nie miałam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:54, 12 lip 2015

Do góry
Ach jooo..wspomnienie pięknych chwil z Wami
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:51, 12 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Nikt mi nie powie jak ciąć szalwie i tawule????

Szałwie omszone do zera, do ziemi, a tawułe o 1/3 skrócić, na jeża. Łapiesz w łapki i ciachasz - puszczasz i jest kulka równa. Zrób próbę, złap równo z góry zeby wszystkie gałazki dały się ująć w dłonie, utnij równym ruchem wszystko naraz, a jak się nie da bo dużo, to na dwa razy. I po robocie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies