Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:07, 22 mar 2014

Do góry
paola1a napisał(a)
Rzeczywiście u Ciebie ta wiosna wcześniej niż u mnie, kwitnących tulipanów to ja jeszcze długo nie zobaczę ale gladiatory np. mam na tym samy etapie

Ten tulipan jest botaniczny - te zwyczajne są już duże, jednak jeszcze nawet paków nie mają - więc spokojnie Na kwitnienie gladiatorów się mi nie spieszy - cały efekt będzie jak będą wybijać się spomiędzy bylin
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:05, 22 mar 2014

Do góry
Nawet i to można nazwać bonsajem dla ubogich Podoba mi się - atak drabiny na Ciebie już nie....Ważne, że cała jesteś
Ogród do kwadratu 21:00, 22 mar 2014

Do góry
Sebek - dzięki.... pierwszego roku miałam same liście, ale już w drugim, widocznym na zdjęciach... ech zauroczyły mnie I nawet łodygi pozostawione na zimę fajnie ogród zdobią.

Polinko... z sześciu kępek luźno posadzonych buszszsz wyszedł . Uważaj jednak bo liliowce kłączami rośnie...trzeba je ograniczać. Dla mnie liliowce nawet gdy nie kwitną pięknie wyglądają dzięki liściom...wylewają się wprost z rabaty... tu po deszczu

Terenia - rosną w półcieniu... trochę słońca mają... przez kilka godzin. Później cieniują drzewa lub mur. Wiosną azofoska. Później nic...sama jestem zaskoczona...

Asiu... słuchaj głosu serca... Dlaczego Danusia nie poleca??? No ja fiem...to nie platan ..., ale zwiewna, gibka i powabna

Agatko - ja również dziękuję za przemiłe spotkanie... Jesteś bardzo przyjacielską, miłą osobą... bardzo miło spędziłam czas... do szybkiego zobaczenia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:59, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Tak wczesnej to jeszcze nie pamiętam Najwcześniej kosiłem kiedyś początkiem kwietnia - a dziś jestem już po tym zabiegu Nie było to konieczne, ale trawnik wygląda lepiej, a sąsiedzi mają kolejny powód do plotek

Sąsiedzi i ploty uwielbiam to moi mają nas za wariatów ''kto to widział dobry płot rozbierać'' ale z tym obok trzymamy się wersji, że przez dwa źle grało się w badmintona
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:59, 22 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
wiosna bucha na całego ...ale się starasz ...folia i tak czysto . ja wczoraj ciachałam co popadnie a droga do domu wyglądała jak śmietnik ...ale skarpa ogolona do żywego . bukszpanu nie żałuj ..przecież wiesz jakie są zasady in więcej tniesz tym więcej przyrasta ...ukwiecone rabatki ..też jak wracam do domu to biegnę do ogrodu jak dziecko po cukierki oglądać kwiatki .

Miło, że podkładałem włókninę to i tak naśmieciłem - i to mocno.... A po zeszłym roku wybiłem sobie z głowy wybieranie listków bukszpanu z kory czy z fug między kostką granitową.... Niech sobie będą - udaję, że nie widzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:55, 22 mar 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Cudna wiosnaaaa !

Tak wczesnej to jeszcze nie pamiętam Najwcześniej kosiłem kiedyś początkiem kwietnia - a dziś jestem już po tym zabiegu Nie było to konieczne, ale trawnik wygląda lepiej, a sąsiedzi mają kolejny powód do plotek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:54, 22 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
No tak to rozumiem

Mam nadzieję, że czujesz się nasycona
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:53, 22 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jest takie rondo we Wrocławiu gdzie kwitnie olbrzymie piekne drzewo magnoliowie....po prostu cudo... jak jechac po zakręcie i patrzec na magnolię?

Ja już to opanowałem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:49, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Cudnie! Codziennie mijam magnolię i dzisiaj była cała obsypana - a to już około 5-metrowe drzewo...Zawsze boję się, że wjadę w krawężnik jak ja mijam

Jest takie rondo we Wrocławiu gdzie kwitnie olbrzymie piekne drzewo magnoliowie....po prostu cudo... jak jechac po zakręcie i patrzec na magnolię?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:21, 22 mar 2014

Do góry
Bogdziu - u mnie miniaturki sadzone wcześniej przekwitły - za to te w zeszłym roku kwitną od dwóch dni

Małgosiu - kula ciurka...ale fotki nie ma.... A buksiki obfocę - lubieżnie nieskromnie stwierdzam, że po kilku latach cięcia poccochrańce są już gęste i wyglądają na prawdę pięknie

Haniu - dziękuję za pochwały Bardzo to miłe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:19, 22 mar 2014

Do góry
Cudnie! Codziennie mijam magnolię i dzisiaj była cała obsypana - a to już około 5-metrowe drzewo...Zawsze boję się, że wjadę w krawężnik jak ja mijam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:13, 22 mar 2014

Do góry
A z dzisiejszych prac mam uwaga - aż jedno zdjęcie!!

Bukszpany w tym roku ścinałem mocno - zawsze było mi ich żal, jednak w tym roku mam nadzieję, że wyrównają się wszystkie i zaczną być obwódką z prawdziwego zdarzenia - a nie badylami jak do tej pory Jednak zdjęć po - brak
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:08, 22 mar 2014

Do góry
Żonkile od kilku witają mnie jak wracam do domu

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:06, 22 mar 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:05, 22 mar 2014

Do góry
I hiacynty - dziś już rozwinęły się w pełni

A nieopodal przebiśniegi

I pierwszy tulipan

Nie mogę się doczekać moich gladiatorów

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:03, 22 mar 2014

Do góry
Zdjęcia oczywiście są z wczoraj - pierwszy dzień wiosny na medal

Kwitną chionodoxy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:02, 22 mar 2014

Do góry
Krokusy - chyba Ruby Giant Dostałem je, ale muszę posadzić więcej

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:43, 22 mar 2014

Do góry
Uffff - pracowity dzień za mną Ale właściwie skończyłem wszystkie wiosenne porządki Przyciąłem dzisiaj resztę bukszpanów - obwódki, kule, cisy na pniach, żywopłoty, uruchomiłem ciurkadełko, powiesiłem huśtawkę. Jak zaszło słońce to miałem zamiar opryskać rośliny środkiem na grzyba, ale nie znalazłem, więc sypnąłem im siarczanu potasu i podlałem. W międzyczasie skosiłem trawnik najniżej jak mogłem. Potem będę go kosić na normalną wysokość i mam nadzieję, że trochę siana, które zostało, zniknie Tak w ogóle to na cięcie chyba był ostatni dzwonek, bo wszystko ruszyło Ale dość pisania - wgrywam fotki Choć "po" nie mam - wszedłem do domu jak było ciemno
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:38, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie - a bukiety genialne - tylko po co ten papier???

Sebuś tematem były bukiety w kryzach czyli jak mówisz w papierach
A tu jeszcze inny rodzaj kryzy z tzw. wyciorów w bukiecie Tomasza Maxa Kuczyńskiego:

Ogród w skali mikro :) 19:33, 22 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ciekawe czy wróciłaś już z ogrodu? Lawenda wygląd super

Już ciemno ... Więc chcąc , niechcąc..... .... Też mnie ta lawenda powaliła na kolana... Troszkę mnie
Aga zmartwiła faktem ,że jesienią będe musiała się z nią definitywnie poźegnać..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies