Ula te zawilce lubią i słoneczko, ale miejsce dla nich mam tylko pod kalinami, w innych je tępię, bo są ekspansywne.Orlika widziałam Mam całą rabatę żółto pomarańczową z herbacianymi różami w roli głównej. Na razie kwitną liliowce, kukliki
Od piątku pojawiły się
Tą bakope chyba zmienię...
Jutro ruszam na łowy...centrum ogrodnicze od lutego nie było odwiedzane + wyszukałem sobie jeszcze jedną szkółkę "przydomową" na obrzeżach miasta
Tak wyjazd był super - podróże kształcą no i kupiłam 3 nowe odmiany lilaków.
Kasia - Ty mnie zawstydzasz. Niemniej dziękuję i mam nadzieję że zweryfikujesz swój pogląd w tym sezonie.
Nie masz pojęcia ile u mnie się w ogrodzie zmienia - wycinam dużo - wkurzają mnie iglaki - mają już swoje lata
Na rabacie klonowej jest jałowiec a to tylko kwestia czasu, no i klona trza już przyciąć, masa cięcia już
twoja odmiana też z ciemnymi listkami i niska. Może mamy tą samą odmianę. Ale jest to dla mnie poniekąd dziwne. Ale teraz kolor fajniejszy. Ja też bardzie róż lubię niż czerwień.
W trawniku w większości są trawy niepożądane gatunki. Zerwać i założyć od nowa, albo pogodzić się z tym faktem. Nie stosować wynalazków tupu efekt dywanowy, w dodatku szybki
Chwastów dwuliściennych nie widać, więc oprysk na nic, bo trawy są jednoliścienne, te niepożdane też, więc nie ma czym ich zlikwidować.
Zoja
dziękuję za zdjęcie niespodziankę, inne ujęcia.
Kończę sadzenie dali, wczoraj przesadziłam z robotą i dziś odpoczywałam, juz nie wyliczam co mnie boli, bo to wszystko na własne życzenie.
Już w ziemi jest 120 dali, jeszcze coś zostało do posadzenia.
Asia u Ciebie jest chyba o wile chłodniej - u mnie było po 30 stopni chyba z miesiąc.
Kalarepka będzie wnet a koperkową z własnym koperkiem już jadłam.
Bardzo kiepsko u mnie lubczyk rośnie w tym roku.
Jutro wysadzę papryki i posieję ogórki.
Przez tą suszę mimo że było ciepło nic nie siałam. Sianie w tak niemiłosiernie suchą ziemię nie ma chyba sensu - czekałam na deszcz no i się nie doczekałam - jeden był.
Jak sadziłam dalie początkiem maja to wkopywałam je jak na plaży w dołki suche.
Marta dzięki za chęci
Wszystkie nasiona od ciebie mi wzeszły. Hastate już popikowałam.
Reszte powoli rozpikuję.
Carex chyba wszystkie nasiona wykiełkowały
Baptysja już spora. Odczytałam na twoim blogu że nie lubi pikowania
Jeżówki też ładnie wykiełkowały.