Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 04:48, 03 cze 2018

Do góry
Tutaj wczoraj wieczorem posadzilam odratowane bukszpany z obwodki na lukowej - sa takie puchate, ze dalej beda rosly jako kulki. Posadzilam tam jeszcze jezowki orange skiper i aloha /zolte/ oraz aksamitki pomarancziwe. Z tylu szalwia okregolistna, oczywiscie dalie alfred, trawa trzeslica variegata. Pod sosna juz widac kly bialo-czerwonych mieczykow.

Przed rosna pomaranczowe zurawki porzetykane galazkami rozchodnika, ktore mam nadzieje puszczaja korzonki.
Ukojenie 04:44, 03 cze 2018

Do góry
Gdy kaszel nie daje spac...
Poranek nad rabata lukowa

Ogród do odnowy 02:49, 03 cze 2018

Do góry

Skarbonkowy ogródek 02:07, 03 cze 2018

Do góry
l

Wymyśliłam żeby ten rząd host podsadzić everillo, wzdłuż rabaty pociągnąc jeszcze dalej hosty aż do żółtego cisa.

I teraz stojąc na wprost magnolii bylyby hosty od samego brzegu, następnie stella i rozplenice a za nimi azalie.

Nie znam jeszcze odległości jakie musiałabym zachować dla poszczególnych roślin więc nie wiem czy mi się wszystko zmieści.

To taki mój wstępny plan do przedyskutowania

Ps. Między kuliszcze a hosty wcisnęłam stipę
Skarbonkowy ogródek 01:59, 03 cze 2018

Do góry
Dziewczynki, ten liliowiec jest mocno brany pod uwagę. Zastanawiam sie tylko gdzie go wkomponować i dzisiaj przy spontanie wymyśliłam coś takiego :

Ponieważ nie mam.nic na Mańkową oprócz zamówionych hortensji to posadziłam hosty które musiałam zdjąć z patelni.

Ogród z plażą 01:21, 03 cze 2018

Do góry
Sporo się napracowaliście, niestety przede wszystkim nie podobają nam się białe różaneczniki to raz, a drzewo w trójkącie całkowicie zasłoniłoby magnolię (patrząc od strony ścieżki byłyby dokładnie w tej samej lini), bordowe drzewo miałam wstawić w trawniku (najprawdopodbniej będzie to śliwa wiśniowa, tylko nie mogę znaleźć odpowiedniej), pod płotem mają być szmaragdy, ale kupujemy powoli, bo znów nie ma u nas z czego wybrać, duże bardzo drogie, a małych nie chcemy kupować.
Dokupiliśmy ciekawego klona w stylu bonzai na przód (beni shishigashira rosnący max do 2m), podoba mi się to zestawienie kolorów. Wciąż wierzę, że czerwony klon odżyje.

I kilka szmaragdów

Z tyłu zrobiliśmy nasadzenia traw (miskanty zebrinus, grosse fontane, silberspine czerwone, rozplenice, variegaty(chyba?), trawa niedźwiedzia)

Miejsce na ognisko i brzozy

I lawendy przy tarasie

Żurawki, wrzośće ... nadal szukam, na pewno dokupię też coś na pniu jak mówicie.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 00:52, 03 cze 2018

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Super ten szpaler żurawek przed tujami!

Piękna piwonia, nawet czuję jej zapach
Zakątek z fioletową ławeczką 00:36, 03 cze 2018

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Dawid zrobił mi format mojego lapka,odczytuje mi zdjęcia,ufff

Donia pytałaś o sagany z hostami.Wstawię zdjęcia jak wiosną wyglądają i jak szybko pokrywają się liśćmi.
Sagany cały czas dokupuję,hosty do nich też

O rany, jak one ładnie porosły u mnie pod tują też są sagany, ale nie w tak imponującej liczebności. Czekam też aż bluszcz mi tam trochę zarośnie, ale jakoś słabo się bierze...
Na huśtawce miło płynie czas... 00:29, 03 cze 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Ciągle róże, róże, róże. Do znudzenia.

Wszystkie róże ślicznoty!! Ale ta cytowana mnie zaciekawiła - cóż to za panna?

Stipy masz niesamowite! Ja gdzieniegdzie mam mikro siewki, ale żadna kępa mi nie przeżyła po zimie. Bardzo lubię Twoje kadry. Jak duży masz ogród tak w ogóle?
Ptasi gaj 00:28, 03 cze 2018

Do góry
Ta różowo czerwona piękna róża s jakie ma duże kwiaty. Ta żółta też piękna posadzone wiosną zeszłego roku z odkrytym korzeniem.

Róża Oliwia też z wiosny zeszłego roku z odkrytym korzeniem

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:27, 03 cze 2018

Do góry
Alchymist
W zgodzie z naturą 00:24, 03 cze 2018

Do góry
Troszkę kwiatków

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:24, 03 cze 2018

Do góry
Sommer Song

My Girl

Chopin

Graham Thomas
Ptasi gaj 00:17, 03 cze 2018

Do góry
Tak się już wczoraj urobilam ale zakończyłam to co miałam zrobić rabata w Łasku sosnowym.

Może trochę róż z piątku przed burzą

Następna moja królowa ta kwitnie do mrozów.

W zgodzie z naturą 00:14, 03 cze 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Zastanawialam sie we wtorek czy kupic tego rododendrona Nova... Czesto polecany jest bardzo ładny, ale zauwazylam od dolu jakies dziwnie suche liscie i go nje wzięłam. Ale moze w innych szkolkach dostane.
Tez od tego roku cos mnie napadlo i kupuje kwasoluby rododendrony.
Azalie juz mam od 5 lat i nigdy mnje nie zawiodly.
Rododendrony tak maja musza dobrze zlapac oddech w glebie pozniej kwitna kazdego roku. Trzeba podlewac jak nawiazuja paki na przyrostach.

Mam przed domem gdzie mieszkam rodka ktory w. Zeszlym roku byl caly w kwiatach w tym roku ani jednego kwiatu, e ma. Juz odrosty i musze go dopilnowac i dokarmic aby znowu wnprzyszlym roku zakwitł.
Tez ratuje jednego rodka ale wychodzs juz mam nadzieje na prosta w tym roku zakwitl.

Ide zwiedzic ogrod.

Podlewam te moje rodki codziennie, bo deszczu nie było od kilku tygodni
Mam nadzieję, że w końcu doczekam się kwiatów Haagi.
Typografia ogrodu 00:06, 03 cze 2018

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Asia,

co Ty masz pod tym ciemnym żwirem, że nic Ci nie rośnie?
Kwiaty we włosach 00:02, 03 cze 2018

Do góry

W zgodzie z naturą 00:01, 03 cze 2018

Do góry
wiunia napisał(a)
Elu masz cudny kolor piwoni bardzo lubie takie konkretne barwy roślin
Pozdrawiam

Ta czerwona jest bardzo wczesna, pozostałe mam różowe.

Przerwa na kawę... 00:01, 03 cze 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Queen of Sweeden i Agness Schillinger. Pierwsza jest bardzo wąska u mnie (nie to co u Janki) a druga przydko przekwita pokazując środek czarny jak z robakami

.. mnie ten kwiat nie przypomina queen, hmmmm...
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:57, 02 cze 2018

Do góry
Jestem już na bieżąco u Ciebie! Tyle zdjęć zapodałaś, że trudno zacytować wszystkie, które by się chcialo Zachwyca niezmiennie domek, a z pomalowaną framugą wokół okienka jest świetnie - lubię te Twoje kolory z niebieskościami wplecionymi w architekturę.
To co pokaże Artemis to jakieś szaleństwo niebywałe

A ta ścieżka mnie meega urzekła! Coś wspaniałego, fajna oś widokowa..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies