Wszyscy mamy ten sam problem z roślinami, trawnikami, ale cóż Słońce Raka zagrzewa!
Ela, widzę działasz intensywnie w ogrodzie.
Bo jak ogród jest taki duży to samo utrzymanie w nim jako takiego ładu jest już dużym wyzwaniem. Samo podlewanie, doglądanie, koszenie, odchwaszczanie i tak w kółko to zajęcia na długie godziny -codzienne .
Ale żeby jeszcze coś tworzyć od nowa, nowe miejsca na rabaty, przeróbki, ściąganie darni czy kamieni to jest odchłań, sama wiem ile to pracy...
Fajny ogród leśny robisz, funkii nasadziłaś, rododendrony też by tam pasowały.
Gosia powinnas isc do okulisty nie widac wszystkiego. Przeciez wszyscy sie tak ustawiamy do robienia foty aby minusow nie bylo widac.
Tez mam chwasty, ale idac na przeglad staram sie wyrywac, ale zostawism na kupce i musze kupki pozbietac juz przeschniete.
Zrobilam rabate łąke kwietna i dzisiaj pieliłam ok 25 m2 wieksze chwasty cosmos to rozpoznaję niz reszta myslalam posieje i bedzie spokoj a tu guzik.
Za pozno posialam albo za szybko wszystko rosnie.
Dwa tygodnie temu zrobilam grafik co do zrobidniA mam, nie przewidzialam, ze takie suchoty beda wiec czesc robot wstrzymana.
No działam, ale pogoda od 2 dni nie pozwala gorac nie do zniesienia.
Stopy chlodze na poodze gresowej wiec lepiej.
Daria posadzilam tam 5 rododendronow. Pytalam Irenki MILKOWO co ile sadzi i powiedziala ok 2,5 m posadzilam ok 2 m odglosci.
Zrobilam zwirowa z rozami. Zwir rozrzucilsm, ale duze kamiory jeden obok drugiego chce miedzy kamiory posadzic kaktusiki i nie tylko, ale gorac nie do zniesienia.
Haniu rozgrzewa az za nadto. Juz ugotowany do czerwonosci.
Mimo studni głebinowej i innych studzienek chlonnych na wode odstukac nie narzekam, ale ile mozna latac z wezami po dzialce nie wszedzie mam nawodnienie.
W zeszlym tygodniu w sobote przeszla burza solidna a w srode juz podlewalam.
I od burzy slonce grzeje.
Elu nie przejmuj się u mnie też tyły od jutra biorę się za chwasty, teraz podlewam, zagrzmiało i to tylko tyle.
Trawnik muszę lać bo szkoda aby siano się zrobiło. Zresztą to jest moje oczko w głowie, na nim skupiam największą uwagę.Pozdrawiam.