Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:55, 11 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudne te kulki! A hortensji szkoda.... Jak kupowałem je wcześnie to zawsze zabierałem je do domu na noc - nawet jak zapowiadali na plusie.

rzeczywiście moja wina Sebek
biję się w piersi .......
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:36, 11 mar 2014

Do góry
Jutro najbardziej intensywny dzień w tym tygodniu - więc spadam, bo nie wyrobię się.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:08, 11 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Dzięki Spadam znowu do książek Niektórzy tak wiosennie z zakupami szaleją, że chyba przestanę się udzielać - no bo z czym do ludzi?

biedactwo, no nic tylko książki na tapecie!!!!
Ale wiosnę uchwyciłeś pięknie, artystycznie
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:07, 11 mar 2014

Do góry
Ale cudne te kulki! A hortensji szkoda.... Jak kupowałem je wcześnie to zawsze zabierałem je do domu na noc - nawet jak zapowiadali na plusie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:04, 11 mar 2014

Do góry
Piękna wiosna u Ciebie - ciemierniki w donicach wyglądają bosko
Ogród u stóp klasztoru 23:28, 10 mar 2014

Do góry
O Jezusie ale tu ruch a ja świętowałam a dzisiaj pełne ręce roboty ....pergola już stoi ale czasu ofocić nie było , bo po południu za stylistę swojemu dziecku na galerianych zakupach robiła ......nogi mi wchodzą ,,,,,,,,kultura musi być ..nie powiem gdzie . a całe przedpołudnie pielęgnacja u mamy i przesadzanie drzewek ...o matko ..skończona jezdem ....

PSZCZELARNIA -------Grahamek jest na tyle specyficzny że możesz go ciąć na dwojaki sposób . jak tniesz o połowę to będzie gęsta i bardziej krzaczasta ,jak o 1/3 to szybciej pnąca i węższa ..ale spróbuj go przez dwa lata nie ciąć to będzie bujał wysoko ale niezbyt szeroko ...wolę te pierwszą wersje , bo po kilku latach możesz już tylko wycinać co 3 lata jeden najstarszy pęd i będzie gęsty i szeroki ..
biała róża okrywowa którą zapamiętałaś to Alba rosa ....matko jeszcze ona nie obcięta ...teraz sobie przypomniałam ...

BOGDZIU -- tak zwykłe KALLIUM HYPERMANGANICUM GALENA . Rozpuszczasz z zgniecionym czosnkiem i podlewasz ..

KONDZIU ---- nawet nie zauważyłam że tyleż stron natrzaskane a starałam się nie natrzaskać ..
Gołębią miksturką będzie po 20 marca , bo on szybko działa a młodziutkim przyrostom mrozu nie potrzeba . wybieraj dzień przed deszczem albo mocno podlej potem wodą ...dziękuje

GABRIELA --- mam kowala kuzyna ...robi w ogrodzie i domu u mnie wszystko od ogrodzenia , bram przez balustrady pergole ......ooo jak dobrze że go mam ...nawet trzepak mi zrobił kiedyś z rozpędu , bo zauważył że nie mam ...sam się domyślił

ANECZKA --- jeszcze dycham ..choć ledwo .

ULKA ---- i jak tu pościć od róż jak takie cudeńka przynosisz w gości ..buziak

WIUNIA ---nic nie ruszaj ...nie wszystkie powojniki już ruszyły to zależy nawet od położenia ogrodu . jeśli jest przeciąg i ogród wietrzny to później puszczają . u mnie też słabo im idzie ....jutro luknę ..
ale tyle razy myślałam że padły a potem piękne listki wychodziły jak cudna niespodzianka .to też zależy w której części kraju się mieszka ....ale z karą coś jest , bo ja jak wycięłam orzecha który rodził owoce to 3 drzewa padły na jego miejscu a brzoza bordowa która tam teraz rośnie ma rozmiary krasnoludka .....coś jest mój tato też taką karę uznawał i owocujących nigdy usuwać mamie nie pozwalał ..

ANA ART---- rozumiem że przekonana do kutego żelaza jesteś ...

SEBEK ----- montowanie pergoli to nic bo skręcana boki i góra nakładki i śruby , ale wiesz jak dała w kość róża . dwa najstarsze pędy wycięłam bo były tak zagmatwane , że szok ...

TUSIALA --- stara róża żaden nowy nabytek ....flamantatz ...

BASIA 1987---- kowalska robota , bo róża gigant był . nie wiem czy drewniana teraz nie byłaby za słaba

KINDZIA --- z pergolą nie zaszalałam tylko wybór był prosty .musi być stabilna i ciężką różę unieść musi ...ale powiem ci że ciężka ta pergola jak psi ...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:02, 10 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Ja mam zwykłą plastikową, przy kupnie niech sprzedawca Ci dopasuje

Hello,
dzięki Sebek za informację, planuję sama zrobić nie kupować gotowej fontanny, dlatego podpytuję

miłego wieczoru
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:24, 10 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Świerki serbskie i tuje

Sebek jesteś niesamowity! dziękuję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:37, 10 mar 2014

Do góry
berolina napisał(a)
Pomóżcie proszę, jakie drzewa iglaste ma Danusia przy płocie? te które zasłaniają od sąsiadów. Zapomniałam nazwę a nie potrafię znaleźć w wątku, bo trochę dużo stron

Świerki serbskie i tuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:30, 10 mar 2014

Do góry
Nie wiem czy u mnie program naprawczy wymagany, ale macham do Wszystkich obiema rencami Dziękuję za odwiedziny
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:26, 10 mar 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
fajnie i wiosennie a co tam za rozróbę szykujesz?

A taaaaką tam Lubię zmiany
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:20, 10 mar 2014

Do góry
Bardzo ładne zdjęcia Sebek Wszystkie super - ale te z delikatnymi przebiśniegami najbardziej mnie urzekły Wiosnę masz już cudną. Pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:17, 10 mar 2014

Do góry
MalgosiaR napisał(a)
Witaj Sebek,

mam pytanko . Z tego co kojarzę to masz źródełko u siebie (jeśli dobrze pamiętam), chce u siebie sama zrobić i zastanawiam się jaka powinna być ta rurka plastikowa, czy musi być jakaś specjalna, i gdzie można kupić?
Mogę prosić o pomoc
Wielkie dzięki z góry

Ja mam zwykłą plastikową, przy kupnie niech sprzedawca Ci dopasuje
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:15, 10 mar 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Sebek można już podłączyć ciurkadełko ,czy poczekać jeszcze ?

W weekend ma przyjsc ochlodzenie, ja czekam ze swoim do nastepnego tygodnia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:59, 10 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Dzięki Spadam znowu do książek Niektórzy tak wiosennie z zakupami szaleją, że chyba przestanę się udzielać - no bo z czym do ludzi?

Już nie przeginaj i nie strasz...kupują Ci co w zeszłym roku się nie obkupili
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:47, 10 mar 2014

Do góry
Witaj Sebek,

mam pytanko . Z tego co kojarzę to masz źródełko u siebie (jeśli dobrze pamiętam), chce u siebie sama zrobić i zastanawiam się jaka powinna być ta rurka plastikowa, czy musi być jakaś specjalna, i gdzie można kupić?
Mogę prosić o pomoc
Wielkie dzięki z góry
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:43, 10 mar 2014

Do góry
Sebek można już podłączyć ciurkadełko ,czy poczekać jeszcze ?
Ogród u stóp klasztoru 23:39, 09 mar 2014

Do góry
Piękna ta pergola - ale montowania współczuję....
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:33, 09 mar 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Ania ... Twoje krokusowe plamki są piekną ... wiosenną konkurencją mojego wyobrażenia o krokusach do czasu poznania "ogrodu mimo woli" ... moje wyobrażenie to polany chochołowskie ... teraz ma dwa wyobrażenia ...

a iryski som bossskie

A ja myślę, że Dolina Chochołowska to się może schować przy ogrodzie Ani

Tego jest tysiące!!!
Rododendronowy ogród II. 23:27, 09 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne są te łany krokusów, ale jak co roku i jak wszyscy najbardziej czekam jeszcze dwa miesiące na festiwal różaneczników u Ciebie

Kwitnienie dopiero sie zaczyna , właściwie to jeszcze bardzo mało kwitnie , muszę podlac bo wcale nie rosna , moze wtedy bedzie wiecej do oglądania. Miłego tygodnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies