Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tęczowo mi 09:23, 08 cze 2018

Do góry
Tęczowo mi 09:22, 08 cze 2018

Do góry
a tu moje stipki
Sezon 2017 u Hanusi 09:18, 08 cze 2018

Do góry
Wszyscy maja róże - mam i ja! Ale piwoniowy czar jeszcze trwa.

Skąpana w słońcu 09:18, 08 cze 2018

Do góry
Młodziutkie Munstead Wood i Bremer Stadtmusikanten

Bremer Stadtmusikanten

Polka

The Pilgrim

Ogród w dolinie 09:15, 08 cze 2018

Do góry
Rabata niezbyt fortunnie wykręca dookoła placu zabaw.
Jeśli dałoby się go przenieść, i jeśli miałabyś odwagę zrobić tak dużą rabatę, to plan mógłby wyglądać tak:

dorysowałam ścieżkę od części gospodarczej do dolnego trawnika, żeby można było wygodnie zjechać kosiarką, a nie po schodach

lewej strony już nie dorysowywałam, bo tak samo jak wyżej
Skąpana w słońcu 09:11, 08 cze 2018

Do góry
James Galway

Pashmina

First Lady

Bailando

W moim małym ogródeczku - Dorota 09:11, 08 cze 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Oj w moim przypadku to raczej niemożliwe, ja po prostu lubię ze względów praktycznych ten busz. Jak rośliny rosną tak gęsto nie ma dziabania ani pielenia rabatek, po prostu nie da się wejść na rabatki.

Mój busz

Twoją zasadę spróbuję wprowadzić u siebie
Daleki od ideału..... 09:01, 08 cze 2018

Do góry
Daleki od ideału..... 08:53, 08 cze 2018

Do góry
Kilka ujęć o poranku.
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 08:49, 08 cze 2018

Do góry
Posadzone
Daleki od ideału..... 08:41, 08 cze 2018

Do góry
amelia_b napisał(a)
Zaglądam Musiałam sobie jeszcze raz Twoją rzeźbę obejrzeć, fantastyczna jest. pozdrawiam Aguś

Dziękuję, mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej, jak wszystko urośnie. Teraz wygląda tak.
Ogród w dolinie 08:27, 08 cze 2018

Do góry
Roocika napisał(a)

Asiu aż TAK bardzo nie podoba Ci się ta Dolna skarpa?

Niee, nie w tym rzecz.
To byłby po prostu pierwszy przypadek w moim życiu, kiedy stroma skarpa wygląda lepiej niż płaska.
Strome skarpy robi się tylko tam, gdzie nie ma innego wyjścia ze względu na brak miejsca

Na podstawie tego co pokazałaś i napisałaś, wstępnie tak bym to widziała:

A tutaj inspiracja na schody
Skąpana w słońcu 08:27, 08 cze 2018

Do góry
Basiu, więcej miejsca to i więcej pracy. Ja teraz bardzo się cieszę, ze ta działka nie ma więcej metrów. Pracy mam tutaj ogrom a mało czasu i sił też już mniej. Ciągle trwają prace budowlane i nieład ogromny. Mamy dużo ziemi z wykopów spod fundamentów więc podnoszę i równam teren. Wszystkie rośliny wysadzam i wsadzam na nowo. Staram się, żeby chociaż kawałek przypominał ogród, ale to walka z czasem.

Najbardziej cieszy mnie to, że roślinom chce się rosnąć i niektóre drzewa dają już cień i pyszne owoce, a kwiaty cieszą oczy.

Alexandra - Princesse de Luxembourg

Młoda Ballerina

Paganini i Artemis

Cardinal Hume

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:26, 08 cze 2018

Do góry
Wczoraj miałam chwilę dla siebie na mieście :
w ramach relaksu podjechałam do moich dwóch ulubionych sklepów
1 - sklep z sztucznymi kwiatami - kupilam spraje bo maluję już szyszki na jesień i zimę do wianków i słoneczniki - zrobię sobie wianek letni na drzwi
2 - moje ulubione Panie w ogrodniczym , tak sobie pojechałam połazić co tam mają w nadziei że znajdę coś na pomarańczową - kupiła jedną różę dla koleżanki bo jej padła i napatoczyłam się na różę która już 3 tygodnie emu zwrociła moją uwagę - i ją wzięłam - bo tak z pustymi rękami wracać w dzień relaksu???
hot chocolate - kolor jak dla mnie jest obłędny zmienia się przy każdym świetle to taki ceglasty wpadający w brąz?.........

polatałam z nią po całej działce gdzie by tu i dopiero na koniec poszłam na najbardziej oczywistą rabatę - na czerwoną - i bach ideał!!!!!
dokupię jeszcze 2 i będzie cudnie - oczywiście czeka mnie mini rewolucja -mój J powiedział .....znowu ........nie miała baba kłopotu to sobie kolejnego kwiotka kupiła

Ja też uwielbiam chwilę dla siebie i czas relaksu Różyczka piękna, w słoneczku pewnie skrzy jak mrozik na śniegu
Buziolki zostawiam.
Ogród Cioci cz. 3 08:10, 08 cze 2018

Do góry

Gosieńko donice z ptaszkami to mistrzostwo świata, choć myślę że nie - donice z ptaszkami to ogrodowy mercedes pięęęęęęęknie jest. Wielki buziak Mężowi się należy za wykonanie donic a Gospodyni za obsadzenie i nadanie uroku
Buziaki zostawiam.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:10, 08 cze 2018

Do góry
Marcin- a prosze bardzo. Diva sprawdzana w ciezkich warunkach. Co mi tylko sie nie podoba, ze nie rosnie wieksza Musze ja na przod posadzic Bloomstar jest u mnie identyczna, ale jak to endless summer, pedy sa cienkie.

U mnie nawet jesienia posadzona Nikko blue ma 4 paki I co mnie cieszy, nawet oregon pride i rheinland ale najobficiej to endless summer, blueberry cheese cake, magical sapphire, forever and ever, mathilde gütges, preziosa, bloomstar, diva fiore i charming alice Harmony tez w pakach. Najgorzej narazie magical noblesse i hot red. Ale one chyba pozniej kwitna.

Double dutch, zimowana w garazu.
Nasz przydomowy ogródek 08:07, 08 cze 2018

Do góry
Aniu - w tym roku perukowiec wyjątkowo piękny bo nie było przymrozków w maju - a kysz zimni ogrodnicy. Zasyłam pozdrowienia.

Halinko odpisałem u Ciebie i pokazuję moje chryzantemy. Nieeeee! Nic nie przycinaj bo zmarnieją (mam to doświadczenie za sobą). One same kształtują się w kulki od urodzenia. Na wiosnę startują nierówno, a w moim przypadku najbardziej pewna chyba jest Gloria Red (ta z metrem).

Basiu trawnik zielony bo woda z dachu ( z jednej rury) na niego leci. Tam gdzie słońce bardzo operuje też mam żółtą trawę niestety.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 08:00, 08 cze 2018

Do góry
Agcia napisał(a)

Boska szklarnia!!

A jaka to odmiana rozy?Uwielbiam takie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 07:56, 08 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Dziewczyny na fotkach ślicznie wypadły, nawet z tyłu czasami

A zestawienie tych lawend fajnie wygląda jakby dwukolorowo. A jaka odległość jest między kępami że tworzą takie kopułki?
Wszystkiego po trochu 07:53, 08 cze 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)

O tej porze jeszcze zdrowe, choć jedna już złapała czarną plamistość

Ketmie, proszę bardzo

Cztery siewki w jednej donicy, ale muszę przesadzić do wyższych jak pisałeś o korzeniu palowym

Dzięki za fotkę - niech rosną do nieba.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies