Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Tu ma być ogród :) 12:53, 23 wrz 2016

Do góry
U mnie jednoroczne w jednym miejscu skosiło, 1 stopień był, a dachy siwiutkie.
Lawendowy zawrót głowy 12:46, 23 wrz 2016

Do góry
Czasem nawet ślimora można polubić i to zdecydowanie lepsze zło
Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 08:18, 23 wrz 2016

Do góry
Dzięki dobrym forumowym duszyczkom też powinienem się zameldować w niedzielę
Kolorowy ogród na piasku 08:07, 23 wrz 2016

Do góry
Przepięknie, trudno znaleźć inne słowa
Ogród niby nowoczesny ale... 22:05, 22 wrz 2016

Do góry
No a tu totalny brak litości
Typografia ogrodu 21:55, 22 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Przebijesz czarny ratan i obicie z czerwonej skóry w domu utrzymanym w szarościach
yyyy nasza stara sofa była....śliwkowa
Typografia ogrodu 21:26, 22 wrz 2016

Do góry
Przebijesz czarny ratan i obicie z czerwonej skóry w domu utrzymanym w szarościach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:21, 22 wrz 2016

Do góry
Bożenko oj ja też się rozmarzyłem, ale hektar to chyba za dużo, musiałbym mieć ludzi do pomocy Kiedyś będę miał większy ogród tak ze 3 razy tyle co teraz, przynajmniej tak sobie marze, ale to przecież jest realne, gwiazdki z nieba przecież nie chcę Dziękuję Ci bardzo.
U mnie Shone Maid zdrowa, ale kiepsko rosła, chociaż podłoża jej nie przygotowałem to teraz mam tego skutki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:04, 22 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Anula tal mam Shone Maid i pierwsze kwitnienie było piękne, kwiat spory pięknie pachnący z nutką owocowej nuty, ale ja specjalistą od zapachów nie jestem
Kwiat niestety nie jest zbyt trwały i do tego śmieciuch z resztą jak większość o tak napakowanych kwiatach. Niestety później jakaś lipa bo kwiatów prawie nie wypuszczała, a pędy króciutkie i wiotkie, jednak miejsce gdzie jest posadzona jest ubogie, a ja całkowicie zapomniałem o nawożeniu, więc tu zapewne jest problem. ZObaczymy w przyszłym sezonie bo już powinna być mocniejsza i porządnie ukorzeniona.

U mnie to jedyna z tegorocznych róz która złapała czarną plamistosc.Rózankę masz śliczną wogóle jestes naprawde super mistrzem komponowania rabat.Jedyny minus to masz za mały ogród , nawet biorąc dwa pod uwage bo ktos kto tak sobie świetnie radzi powinien miec z hektar do pokazania swoich mozliwosci, ale by było na co popatrzec.Rozmarzyłam się.
Rododendronowy ogród II. 20:58, 22 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko to ty nie wiesz, że internet teraz światłowodami śmiga, dosłownie z prędkością światła Szczerze nie dziwie Ci się, że byłaś zaskoczona, dobrze że kolejki nie było
Podglądam cały czas po cichutku.
Jeszcze tak do tych Twoich tuj, Danica ma całkiem inne ułożenie igiełek i jest tak zielona jak tuja smaragd, a Twoje tak złociste się wydają.

Moze i prawda ze to nie Danica choc tak kupowałam. Jak Ty mówisz to ja wierze bez zastrzeżeń.
Masz rację dobrze ze kolejki nie byłoTez do Ciebie zaglądam ale nie piszę bo lubię czytac bez zalogowania.Dzis tez zajrzę.
Rododendronowy ogród II. 20:51, 22 wrz 2016

Do góry
Bożenko to ty nie wiesz, że internet teraz światłowodami śmiga, dosłownie z prędkością światła Szczerze nie dziwie Ci się, że byłaś zaskoczona, dobrze że kolejki nie było
Podglądam cały czas po cichutku.
Jeszcze tak do tych Twoich tuj, Danica ma całkiem inne ułożenie igiełek i jest tak zielona jak tuja smaragd, a Twoje tak złociste się wydają.
Typografia ogrodu 20:49, 22 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tak patrze i chyba identyczny materiał jak sofa u my sister, ale takiego 'dizajnu'jej brak Wygląda genialnie, wygląda wygodnie, wpasowana wprost wyśmienicie
oj ale mi maslisz ale fajnie. kto nie lubi miłych słów. byś wiedział co stało tam wcześniej...myslę, zę sofa Twojej siostry ma znacznie więcej designu
wygodna jest bardzo. lezanka ma 130 cm głębokości więc to kolos. można leżeć jak rozgwiazda
Typografia ogrodu 20:42, 22 wrz 2016

Do góry
Tak patrze i chyba identyczny materiał jak sofa u my sister, ale takiego 'dizajnu'jej brak Wygląda genialnie, wygląda wygodnie, wpasowana wprost wyśmienicie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:17, 21 wrz 2016

Do góry
Edytko jeden krzaczek wypuścił 5 równo rozmieszczonych pędów więc jest ok, ale reszta hulaj dusza w każdą stronę i robią wrażenie strasznego bałaganu. Jak się nie ustatkuje to ja takie pędy będę wycinać, na razie dostanie jeszcze rok by się uspokoić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:15, 21 wrz 2016

Do góry
Ewo hortensje brązowieją jak mają mokre kwiaty i świeci na nie mocne słońce, teraz tak było, że po nocy rosą na kwiatach, a upanie było. Do tego jak mają za sucho dzieje się to szybciej.

Agato ja tam nic do niej nie mam po prostu zaniedbałem ją trochę i sporo bylin krócej kwitło, a przesadzać będę może z 5 roślinek i to wszystko
No i traw, które wymarzły mi brakuje, naprawię to w przyszłym roku tylko zastanawiam się nad jakimś kwitnącym miskantem, który nie rośnie olbrzymi tak maks do 2 metrów z kwiatostanami.

Bożenko wiesz jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia i ciągle chciałoby się lepiej, ale jeszcze kilka drobnych korekt i więcej dbania o nią w lipcu i będzie dobrze No i stipa posadzona w tym roku w ogóle nie zakwitła, a miała ładnie powiewać, ale to taki detal
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:10, 21 wrz 2016

Do góry
Anula tal mam Shone Maid i pierwsze kwitnienie było piękne, kwiat spory pięknie pachnący z nutką owocowej nuty, ale ja specjalistą od zapachów nie jestem
Kwiat niestety nie jest zbyt trwały i do tego śmieciuch z resztą jak większość o tak napakowanych kwiatach. Niestety później jakaś lipa bo kwiatów prawie nie wypuszczała, a pędy króciutkie i wiotkie, jednak miejsce gdzie jest posadzona jest ubogie, a ja całkowicie zapomniałem o nawożeniu, więc tu zapewne jest problem. ZObaczymy w przyszłym sezonie bo już powinna być mocniejsza i porządnie ukorzeniona.

Kamcia nie będę ukrywał, że w historii mojego ogrodu to najładniejsza jesień, ale jeszcze sporo mi potrzeba do zadowolenia. cóż zrobić taka wredota ze mnie

Jolu toż to zbrodnia w biały dzień, koniecznie musisz nabyć

Kasiu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:00, 21 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
To co przeżyło z rozplenic nawet ładnie zakwitło, cieszę, się, że nie wymieniałem ich, wiosną podziele to co zostało i odbuduję dziury trawiaste, o ile znów nie padną

Bylinowa już w jesiennej szacie, z niedoborem traw nie zachwyca.
W tym roku od połowy lipca zaczęła brzydnąć sukcesywnie i troszkę byłem zawiedziony, ale problem zdiagnozowany i w przyszłym roku nie mogę do tego dopuścić

Ale co Ty chcesz od bylinowej? Taki jej czas przyszedł. Co chcesz zmieniać?
Droga do spełnienia 10:12, 21 wrz 2016

Do góry
Jam nie specjalista, ale na Vanilke też mi to nie wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies