Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Luki 12:46, 23 wrz 2016

Czasem nawet ślimora można polubić i to zdecydowanie lepsze zło
ewelaa74 13:31, 23 wrz 2016

Uroczo

i z klasą
frezja 14:42, 23 wrz 2016

ewelaa74 napisał(a)

Drążę temat dereni...muszę warzywnik oddzielić czymś od reszty ogrodu; Danusia sugerowała buki( zakupiłam i poszły w inne miejsce), teraz myślę o cisach tylko mam tak długo czekać ?? ale..czy dereń będzie dobrym tłem dla roślin typu trawy, lawenda, róże...hmm
frezja 14:45, 23 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)
Pszczółko Rohany dla Ciebie ))tak jak pisałam kupiłąm za małe , powoli rosna i ciagle maja mszyce ale je kocham )

Piękne one...jak z ich tempem rozwoju po latach ? może wiesz, skoro zdecydowałaś ? czy tylko cięcie i cięcie...
lojalna_ 14:49, 23 wrz 2016

frezja napisał(a)

Drążę temat dereni...muszę warzywnik oddzielić czymś od reszty ogrodu; Danusia sugerowała buki( zakupiłam i poszły w inne miejsce), teraz myślę o cisach tylko mam tak długo czekać ?? ale..czy dereń będzie dobrym tłem dla roślin typu trawy, lawenda, róże...hmm

Frezja dla mnie te derenie to trudne tło ....w tym roku zepsułem ta rabate nastawiając sie tam na biel i brąz. Niestety teraz widze za tam tylko intensywne kolory beda dobrze wygladały.

Szybko rosnie to jego zaleta i sam w sobie jest atrakcyjny. Red baron przed nim pieknie bybwygladal.
frezja 14:56, 23 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)

Frezja dla mnie te derenie to trudne tło ....w tym roku zepsułem ta rabate nastawiając sie tam na biel i brąz. Niestety teraz widze za tam tylko intensywne kolory beda dobrze wygladały.

Szybko rosnie to jego zaleta i sam w sobie jest atrakcyjny. Red baron przed nim pieknie bybwygladal.

RB, którego mam sporo i tylko On RB to idealny duet..dalej główkuję. Ale Derenia i tak sobie sprawię...jest piękny i tym bardziej, że mówisz, o jego szybkim wzroście, to coś dla mnie
lojalna_ 14:56, 23 wrz 2016

frezja napisał(a)

Piękne one...jak z ich tempem rozwoju po latach ? może wiesz, skoro zdecydowałaś ? czy tylko cięcie i cięcie...

Mam tutaj miejsce na duze drzewa , niech rosna , ponoć trzy lata dla nich to czas na aklimatyzację. Przez dwa lata przyrosły moze 20cm narazie szału nie ma. Interesowała mnie docelowa wysokosc i szerokosc bez ciecia to 3m na 15 m wysokosci jak szybko nie wiem. Zapewne zalezybto od wielu czynników jsk gleba i stanowisko ))))
lojalna_ 14:58, 23 wrz 2016

ewelaa74 napisał(a)

Uroczo

i z klasą

Witaj Ewciu miło Cie goscic )))
frezja 14:59, 23 wrz 2016

lojalna_ napisał(a)

Mam tutaj miejsce na duze drzewa , niech rosna , ponoć trzy lata dla nich to czas na aklimatyzację. Przez dwa lata przyrosły moze 20cm narazie szału nie ma. Interesowała mnie docelowa wysokosc i szerokosc bez ciecia to 3m na 15 m wysokosci jak szybko nie wiem. Zapewne zalezybto od wielu czynników jsk gleba i stanowisko ))))

Co to to nie )) brak miejsca na takie olbrzymy, nie mniej jednak uważam, że są piękne z liści.
lojalna_ 14:59, 23 wrz 2016

Luki napisał(a)
Czasem nawet ślimora można polubić i to zdecydowanie lepsze zło

Wole ślinowy od opuchlaków ale zaraz polubić? Luki no co ty )))