Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

frezja 20:53, 20 wrz 2016

Luki napisał(a)

Jesienne słoneczko podbija urodę ogrodu.Hortensje pokazały, co potrafią.

Od czego uzależnione jest brązowienie kwiatostanów niektórych odmian..wodę mają.
AgataP 21:00, 21 wrz 2016

Luki napisał(a)
To co przeżyło z rozplenic nawet ładnie zakwitło, cieszę, się, że nie wymieniałem ich, wiosną podziele to co zostało i odbuduję dziury trawiaste, o ile znów nie padną

Bylinowa już w jesiennej szacie, z niedoborem traw nie zachwyca.
W tym roku od połowy lipca zaczęła brzydnąć sukcesywnie i troszkę byłem zawiedziony, ale problem zdiagnozowany i w przyszłym roku nie mogę do tego dopuścić

Ale co Ty chcesz od bylinowej? Taki jej czas przyszedł. Co chcesz zmieniać?
bozga 21:20, 21 wrz 2016

Ja też się dziwię, co Ci się na niej nie podoba, piękna rabata : ) I ogólnie wszystko wg mnie w Twoim ogrodzie jest ciekawe, nietuzinkowe, takie charakterystyczne i o to właśnie chodzi
Luki 22:10, 21 wrz 2016

Anula tal mam Shone Maid i pierwsze kwitnienie było piękne, kwiat spory pięknie pachnący z nutką owocowej nuty, ale ja specjalistą od zapachów nie jestem
Kwiat niestety nie jest zbyt trwały i do tego śmieciuch z resztą jak większość o tak napakowanych kwiatach. Niestety później jakaś lipa bo kwiatów prawie nie wypuszczała, a pędy króciutkie i wiotkie, jednak miejsce gdzie jest posadzona jest ubogie, a ja całkowicie zapomniałem o nawożeniu, więc tu zapewne jest problem. ZObaczymy w przyszłym sezonie bo już powinna być mocniejsza i porządnie ukorzeniona.

Kamcia nie będę ukrywał, że w historii mojego ogrodu to najładniejsza jesień, ale jeszcze sporo mi potrzeba do zadowolenia. cóż zrobić taka wredota ze mnie

Jolu toż to zbrodnia w biały dzień, koniecznie musisz nabyć

Kasiu
lindsay80 22:13, 21 wrz 2016

Łukasz u mnie Artemis tez takie długie baty wypuściła i marnie to wygląda, oby się potwierdziło to co Asia pisze.
A poza tym to ślicznie u Ciebie, choć już jesień czuć.
Luki 22:15, 21 wrz 2016

Ewo hortensje brązowieją jak mają mokre kwiaty i świeci na nie mocne słońce, teraz tak było, że po nocy rosą na kwiatach, a upanie było. Do tego jak mają za sucho dzieje się to szybciej.

Agato ja tam nic do niej nie mam po prostu zaniedbałem ją trochę i sporo bylin krócej kwitło, a przesadzać będę może z 5 roślinek i to wszystko
No i traw, które wymarzły mi brakuje, naprawię to w przyszłym roku tylko zastanawiam się nad jakimś kwitnącym miskantem, który nie rośnie olbrzymi tak maks do 2 metrów z kwiatostanami.

Bożenko wiesz jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia i ciągle chciałoby się lepiej, ale jeszcze kilka drobnych korekt i więcej dbania o nią w lipcu i będzie dobrze No i stipa posadzona w tym roku w ogóle nie zakwitła, a miała ładnie powiewać, ale to taki detal
Luki 22:17, 21 wrz 2016

Edytko jeden krzaczek wypuścił 5 równo rozmieszczonych pędów więc jest ok, ale reszta hulaj dusza w każdą stronę i robią wrażenie strasznego bałaganu. Jak się nie ustatkuje to ja takie pędy będę wycinać, na razie dostanie jeszcze rok by się uspokoić
Bogdzia 21:04, 22 wrz 2016

Luki napisał(a)
Anula tal mam Shone Maid i pierwsze kwitnienie było piękne, kwiat spory pięknie pachnący z nutką owocowej nuty, ale ja specjalistą od zapachów nie jestem
Kwiat niestety nie jest zbyt trwały i do tego śmieciuch z resztą jak większość o tak napakowanych kwiatach. Niestety później jakaś lipa bo kwiatów prawie nie wypuszczała, a pędy króciutkie i wiotkie, jednak miejsce gdzie jest posadzona jest ubogie, a ja całkowicie zapomniałem o nawożeniu, więc tu zapewne jest problem. ZObaczymy w przyszłym sezonie bo już powinna być mocniejsza i porządnie ukorzeniona.

U mnie to jedyna z tegorocznych róz która złapała czarną plamistosc.Rózankę masz śliczną wogóle jestes naprawde super mistrzem komponowania rabat.Jedyny minus to masz za mały ogród , nawet biorąc dwa pod uwage bo ktos kto tak sobie świetnie radzi powinien miec z hektar do pokazania swoich mozliwosci, ale by było na co popatrzec.Rozmarzyłam się.
Luki 21:21, 22 wrz 2016

Bożenko oj ja też się rozmarzyłem, ale hektar to chyba za dużo, musiałbym mieć ludzi do pomocy Kiedyś będę miał większy ogród tak ze 3 razy tyle co teraz, przynajmniej tak sobie marze, ale to przecież jest realne, gwiazdki z nieba przecież nie chcę Dziękuję Ci bardzo.
U mnie Shone Maid zdrowa, ale kiepsko rosła, chociaż podłoża jej nie przygotowałem to teraz mam tego skutki
Luki 20:42, 23 wrz 2016

Takie pytanko. Co z tym zdjęciem jest nie tak ?? Pomijamy tragiczny trawnik.