Dziękuję za te miłe słowa .Przyjemnie czytać,,
wiesz,że kolorowo w ogrodzie lubię i to bardzo.Coz taka jestem .
a w życiu spokojna i bardziej cicha.Jak to jest .
Tak bylam na tym niedzielny mega przyjemnym spotkaniu.Echh cudne ogrody,aranżacje, zestawienia,kompozycje, ustawienia, dekoracje,,,
z przesympatycznymi ludźmi i rozmowami.
Taki piękny czas od tej mojej rzeczywistości, szarości i życiowych problemów.
róza Flamentanz i clematis błękitny Anioł
Moje koty ostrożnie chodzą, a w tym rondzie łażą pewnie nornice, zryte, wszystko w powietrzu. co dzień uciskam.
Tylko myślę może krety, wiosną były kopce, teraz są dziury. Zaczęłam rozsypywać granulki, tylko do dziury.
a dziś ta malutka wnusia szła do mnie z mamą i zobaczyła na drodze mojej malutką ryjówkę nieżywą, a one czytałam są pożyteczne nie jedzą cebul.
Natomiast w tej okrągłej posadziłam 150 czosnków i dużo narcyzów, drobne cebulice. a tam siedziały cały czas.
teraz poszły na rabatę długą i w środkowych dwóch i na poprzecznej.
jeden kotek przyniósł jednego dnia 3 długie wielkie nornice, położył na wycieraczkę i obok nich leżał.
3 krety też złapały.
poszerzyłam też dziś kwadrat przy prostokatnej rab.
jutro posadzę jeżówki Pink Delight, bonbon i białe Delight.
Alohy rosną w dużych donicach z obornikiem i czekaja w kolejce.
Natomiast petunie się nie doczekały i pójdą na kompost.
siane z nudów wiosennych.
Patrz a podziwiaj czyli ogarnąć to to, to od poniedziałku do poniedziałku .....
ale donica rozbita była na pierwszym spotkaniu tkwi tu już 6 lat.. jestem wierna. Zafundowaliście mi podroż sentymentalną..
.
Haniu napisałam to jako ciekawostkę.
Kmicica nie poprowadzisz na jeden pęd bo to pomidor niski krzaczasty samokończący .U mnie w gruncie rośnie, owoców jeszcze nie mam.Plon duży z niego będziesz miała.
Skosztowaliśmy też jagody kamczackiej i czereśni dzikiej. Owoce całkiem smaczne, tylko malutkie.
Warzywka to nie dla mnie, ale takie owoce do podjadania - uwielbiam.
Kilka ciemierników od dawna siedzi w doniczkach.. zapraszam..ale dzwoń..
Jest dysonans w braku drzew.. a tym co posadzone.. niestety łatanie ubytków w starszych ogrodach jest trudne..
Wyciepany bonzaj dla ubogich.. przesadzę ta, iryki megaminiaturowe
Nio Teraz kolej na Was.. korzeni się nie wyprzesz przecież ..
a to wspomnień czar.. Kondzio sprowokował.. 6 lat.. niby to samo, ale rozmiar inny Domów nie widać, ławeczka kamienna ta sama ale 3 metry odsunięta
Niestety nie udało mi się w miarę sensownie dopasować żadnej serraty, natomiast bardzo podobnie wyglądają kwiatostany h. macrophylla Curtis Legacy, ale też Mariesii Perfecta.
Mirko! ten rok był wyjątkowy, już próbowałam kiedyś i zmarzły, w szklarni wielkiej raz miałam nie ogrzewaną zimą , zadołowałam mocno okryłam i zmarzły.
Teraz wysiały mi sie w dwóch miejscach i zostawiłam co wyrosnie.
Mirko a to pomidorki Kmicic, czy zwróciłaś uwagę że one nie dają się prowadzić na jeden pęd, wszędzie kwiaty kwitły to zostawiłam odbicia tylko za wysoko.