Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 23:00, 29 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewunia chodz do mnie na rozanke bo wysyp boje sie tylko bo jakas wichura sie zebrala zebym jutro platkow nie zbierala zamiast podziwiania roz

Byłam, widziałam, napisałam... cuuuuudne. Masz kobieto rękę do róż. Trzymam kciuki, żeby wichura was ominęła.
Tupię nóżkami do jesieni i różanego szopingu!
mrokasia 23:04, 29 cze 2018

effka napisał(a)

Tupię nóżkami do jesieni i różanego szopingu!

he, he, he
Gdzie u kobiety jest punkt G?
Na końcu słowa shopping.

Tak mi się skojarzyło .
eVka 23:12, 29 cze 2018

mrokasia napisał(a)

he, he, he
Na końcu słowa shopping.

Tak mi się skojarzyło .

Hahaha padłam!!! Nie znałam tego
Oj szoping roślinkowy najbardziej pobudza mój punkt G
Zawsze mówię eMkowi, że nic mnie nie kręci jak szkółki i sklepy ogrodnicze.
UWAGA: moje pierwsze słowa do męża jak przyjechałam do największej w mojej okolicy szkółki w Jugowicach (uwaga tylko dla dorosłych): MAM ORGAZM!!!
MagdiCZ 09:23, 30 cze 2018

effka napisał(a)

mówię Ci, załóż swój wątek, możesz też wklejać zdjęcia do wątku o pojedynczych rabatach, o tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat
Tam jest mnóstwo doświadczonych osób i na pewno więcej i lepiej doradzą niż ja.

Ok, Dziekuje znowu Tak zrobie
Brzozowadzie... 16:23, 30 cze 2018

Cześć szalona Kobieto! Ale masz tempo, nadrobiłam wszystko. Zazdroszczę najbardziej... ilości kompostu, mój podwójny też nie wytrzymał tempa i dałam mu odpocząć do jesieni i kupuję. Rozbawiła mnie rabata szpitalna, wyszła super Widać u Ciebie fachowa terapia, ale z takim podłożem jak szykujesz, wcale się nie dziwię. Dobrze, że jadę za tydzień na urlop, może wróci mi energia, bo odnotowuję jakiś spadek U nas dziś dzika wichura, dobrze, że mojego nowego klona przywiązałam linką stalową - zwykła linka poszła wczoraj. Hortensje niestety leżą;( Ściskam ciepło i kłaniam się nisko na tą ilość roboty, którą wykonujesz. Ale efekty super!
eVka 18:36, 30 cze 2018

MagdiCZ napisał(a)

Ok, Dziekuje znowu Tak zrobie

Będziemy myśleć
eVka 21:50, 30 cze 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć szalona Kobieto! Ale masz tempo, nadrobiłam wszystko. Zazdroszczę najbardziej... ilości kompostu, mój podwójny też nie wytrzymał tempa i dałam mu odpocząć do jesieni i kupuję. Rozbawiła mnie rabata szpitalna, wyszła super Widać u Ciebie fachowa terapia, ale z takim podłożem jak szykujesz, wcale się nie dziwię. Dobrze, że jadę za tydzień na urlop, może wróci mi energia, bo odnotowuję jakiś spadek U nas dziś dzika wichura, dobrze, że mojego nowego klona przywiązałam linką stalową - zwykła linka poszła wczoraj. Hortensje niestety leżą;( Ściskam ciepło i kłaniam się nisko na tą ilość roboty, którą wykonujesz. Ale efekty super!

Cześć super że wpadłaś do mnie. Kompost jest extra, dzisiaj już prawie wszystko rozwiozłam, część przesiałam przez sito i poszło na trawnik jako nawóz.
Szpitalna jest na razie średnio widowiskowa, taka niedorobiona ale się wyrobi.
Po urlopie będziesz jak ja z werwą do roboty w polu
Wichury są okropne, ja zawsze mam mega stres, że wszystkie drzewka się połamią i stoję w oknie jak stara babcia całą burzę.
Dzisiaj padłam na twarz po przewaleniu ton kompostu, który, obornika i innych cudów. Posypałam siarką granulowaną, na oko niestety bo nie umiałam wyliczyć ilości (jak ktoś szuka we Wrocławiu, jest w Kwiatonie).
Bardzo miłe, co piszesz, naprawdę ostatnio nadrobilam zaległości u Ciebie. Pięknie, tajemniczo masz i nawet mój eM jak zobaczył wasz ogród i dom powiedział, że cudo
Buziaczki!
eVka 23:08, 30 cze 2018

Kilka fotek z kwaśnej wjazdowej, środki wsadzone, mam nadzieję, że będzie im tam dobrze. Ziemia pulchniutka, wyścielone mają liśćmi sezonowymi wymieszanymi z igliwiem sosnowym i wyściółką spod starych rodków. Trochę zabrakło, muszę iść znów na szaber. Dwa rh przesadzone z rabaty patio sprzed domu, bo tam im było bardzo źle. Jutro przesadzam pozostałe cztery
Rabata patio sprzed domu zostanie prawie pusta w środku, będzie wymyślanie co tam wsadzić i w końcu będę mogła porządnie tam ziemię przygotować
Kilka fotek:

Te widoczne na fotkach liliowce powędrują na inną rabatę.
eVka 23:16, 30 cze 2018

A tu takie wiecie zakupy poranne śniadaniowe (nie moja wina że dwie ulice od mojego domu jest zarówno sklep spożywczy jak i ogrodniczy ):
Brzózki doorenboski na wjazdową i naparstnice na tylnie rabaty.

Magleska 23:28, 30 cze 2018

mrokasia napisał(a)

he, he, he
Na końcu słowa shopping.

Tak mi się skojarzyło .

ha ha dobre .....muszę zapamiętać