Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 09:40, 29 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Urosną.

Dla mnie róża idealna 'Mary Rose' - uwielbiam.

Piękne zdjęcie!
Mimo, że ja mało różana to z przyjemnością zatrzymałam wzrok kilka sekund dłużej.

Pozdrawiam Pszczółko
Skarbonkowy ogródek 09:39, 29 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)

Przyglądałam się pilnie inspiracjom, Przemek okazał się tutaj niezawodny.

Myślę, że tutaj do złego wrażenia przyczynił się brak cięcia: każda kulka powinna mieć taką samą płaszczyznę cięcia, a tutaj - póki co - każda inna

W każdym razie, jak to sobie rozrysowałam, to mi wyszło coś takiego:

te jasne kulki są opcjonalne

Przemka ogród to w ogóle opad szczeki

Asiu, te kulki bukszpanowe są zdobyczne i kulkami dopiero będą. Dlatego tez nie są w donicach i wyglądają jak wyglądają.

Dorysowałam na Twoim planie jak to teraz wygląda tzn. zywoplot, magnolie itp. żeby można było się zorientować co i jak jest umiejscowione.

Jeśli już miałabym dodawać kulki to ja bym cały ten Twój rysunek przekręciła tak żeby pierwsza kula po prawej stronie na dole wypadła u góry, pod żywopłotem. Czy taki był Twój zamysł czy namieszałam?

Jak zostawię tak jak pierwotnie narysowałaś to mi ta kula u samej góry tam nie wejdzie bo tam ma być hortka.
Ogród z łezką II 09:37, 29 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

Było udane

Przed wyjazdem do Kapiasa w sobotę

Towarzystwo super ...Twój Alchymist szaleje...wiedział kiedy
Buziole
Droga do spełnienia 09:36, 29 maj 2018

Do góry
Zakręcony ogród 09:35, 29 maj 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
A będzie koło i duże drzewo?

Koło już jest trawiaste tymczasem a z drzewem nie wiem jak będzie bo Emus walczy o każdy milimetr trawnika Póki co chcę zrobić tą cześć pod płotem.

Czy takie kuliste formy nie pogryzą się z katalpą ?

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:31, 29 maj 2018

Do góry
Basiu mysle, ze w pelnym wtedy aromat jest najwiekszy.
No i ja trzymam je 24 godziny i robie galaretke, czyli z tych wczoraj zerwanych zrobie dzis

wczoraj furczaka namierzylam przy gozdzikach

piwonie sie koncza, juz troche wycielam przekwitlych kwiatow

jedna hortka, ktora nigdy nie kwitla obsypana jest kwiatami

a dla wnusia uszylam worek na kapcie
Ogród z łezką II 09:28, 29 maj 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

Było udane

Przed wyjazdem do Kapiasa w sobotę

Cudnie dziewczyny Dwie Kasie i dwie Gosie
Przedłużyliście sobie życie o kilka lat po tej dawce śmiechu
Kasiu, pięknie wyglądasz w tej fryzurce. Musisz sobie zmienić avatar
Alchymist obłędny
Droga do spełnienia 09:26, 29 maj 2018

Do góry
takie tamy
Skarbonkowy ogródek 09:24, 29 maj 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Nie wiem czy nadal lecimy w kulki, ale też bym rozstrzeliła trochęi może dodała 1-2 mniejsze tutaj.
chyba się odnajdziesz w tym planie
to przesunięcie czerwonymi strzałkami nie powinno być takie samo. tą nr 9 wysunełabym bardziej do przodu niż nr 7 czy 8. w 2giej wersji starałąm się przesunąć w paincie te kulasy i dorysować o co mi chodzi i co ktoś już tutaj opisał Ci

Cis rzeczywiście w marnej kondycji. Wiesz co - może lepiej już mu nigdzie nie grzeb, nie podkopuj tylko mocno podlewaj. Choć jak się zbierze to pewnie min 3-4 sezony zejdą więc jeśli nie był drogi to może lepiej kupić nowy egzemplarz a tego dać gdzieś na tyły żeby sobie odżył i wykorzystać go kiedy indziej? szkoda żeby straszł tak na froncie przez jakieś 3-4 lata.

Lecimy lecimy

Kulki specjalnie są posadzone blisko siebie bo one z założenia maja się stykać. Toszka pisała ze tak lepiej bo nie będą łapać grzyba od wypełniaczy.

Jak je przesunę tak jak narysowałaś to nie zostanie mi wiele miejsca na wypełniacze. Przynajmniej od strony chodnika. Kulek mam do bólu wiec coś ewentualnie mogę dodać.

Straszący cis na froncie mi nie przeszkadza. Moj front i tak wola o pomstę do nieba wiec jeden straszak mniej czy więcej nie stanowi
Ja na jego przesadzanie się nie pisze On jest ciężki i najzwyczajniej w świecie nie chce mi się znowu z nim szarpać

Ale dziękuję bardzo za głos :*
Ogród Małej Mi 2017 09:22, 29 maj 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Z tego powodu odpuscilam sobie nawet warzywnik i szklarnie.... nie wyrabiam. Nie wiem co wrzucam bo nie widac na tel.

Nic nie napiszę...powzdycham sobie po cichu z zachwytu...dawno nie byłam, ale choć oko nacieszę...widoczki cudne. Za ogrom pracy w ogrodzie szacun wielki dla Ciebie Aniu, zwłaszcza że to mega duży ogród
Pozdrówka zostawiam
Droga do spełnienia 09:22, 29 maj 2018

Do góry
sesleria w słońcu niesamowicie świeci (pierwsza to stipa )
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:22, 29 maj 2018

Do góry
I trochę innych widoków

Cis przy garażu już nie będzie tak często cięty To jedyny żywopłot, który denerwuje mnie gdy jest prosty Teraz po wiosennym cięciu wypuszcza nowe przyrosty i takiego pochochranego uwielbiam najbardziej

Zaczęłam przycinanie grabów.

Trawiszcza rosną

A wieczory spędzamy tu Dzisiaj czas na podbitkę, póżniej wykończenie ścian, podłoga, meble, dodatki i może za miesiąc będzie altana gotowa

Droga do spełnienia 09:16, 29 maj 2018

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:13, 29 maj 2018

Do góry
Od kilku dni próbuję znalezc czas na wrzucenie zdjęć i cały czas coś...Może dzisiaj się uda

Zaczynam od cisów bo jestem pod wrażeniem ich tempa zagęszczania
Na początku sezonu Toszka rzuciła hasło aby jak najczęściej przycinać młode przyrosty a ja już z tych, którzy nie płaczą nad każdą obciętą częścią cisa to postanowiłam co 2-3 tygodnie ciachać moje ciski aby w miarę szybko utworzyły niski żywopłocik

W zeszłym roku, w kwietniu posadziłam takie patyczki...

I wczoraj po czwartym cięciu w tym roku.

Myślę, że jak na 13 miesiący od momentu posadzenia to ładnie przybrały na masie

Droga do spełnienia 09:11, 29 maj 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Noo, kwiaty zacne. To peonia? Sory za głupie pytanie ale ja się wcale na kwiatkach nie znam

Asiu tak to peonia - chwilowa królowa
Ogródek Ewy 09:06, 29 maj 2018

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Róże w tym roku wprost oszalały!

Mam wrażenie że wszystkie rośliny w tym roku poszaleją.

Pszczelarnia 09:05, 29 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ciągle się zastanawiam, jak wykończyć brzegi tej rabaty przy kulach / pomiędzy kulami bukszpanowymi. Co pasowałoby do rabaty bylinowej i nie szkodziło bukszpanom? Jakieś pomysły?

Jeśli chcesz koniecznie coś w nóżki bukszpanom to coś niskiego, by nie odbierać im powietrza. Ja stawiam na kukliki - są niziutkie, a kwiaty pięknie odbijałby by się od zieloności bukszpanów. Tylko kwitnienie wiosenne, ale jak dla mnie to zaleta,bo teraz nie odwracałby by uwagi od kolorów i tym co się dzieje za bukszpanami.
Lub na teraz szałwia deep blue - niziutka, a fioletowy kolor zawsze i wszędzie ładnie się wpasuje.
Ogród zielonej AniaK 09:02, 29 maj 2018

Do góry
Pięknego dnia

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 08:39, 29 maj 2018

Do góry
U nas też powoli wszystko duszące skrzyniach.
Truskawki bardzo obrodziły.

Na każdym arbuzie są już pierwsze owoce. W tym roku oprócz sprawdzonych arbuzów rosario testujemy tez żółte Janosiki. Ciekawe czy bedą tak samo pyszne. Do tego jeszcze testujemy melony na polskie warunki (Malaga i Seledyn)- zobaczymy czy rzeczywiście sie niadają.

Ogród do odnowy 08:37, 29 maj 2018

Do góry
pierwszy kwiatek ubiegłorocznej jeżówki

już chciałam obierać matronę z tej pajęczyny, do czasu gdy zdobycz pająka zobaczyłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies