Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w budowie - nieustającej 23:44, 03 cze 2018

Do góry
Historyczne po paru latach mocno urosły, nie boją się mrozu i połowa z nich zakwitnie kolejny raz.

Kardynał Richelieu leży na rabacie.

A róża wsiowa, czyli Cottage Rose, zawsze stoi.

Pierwszy raz, kiedy w czasie kwitnienia piwonii nie spadł deszcz, więc prezentują się pięknie, "na stojąco".

Ogród Małej Mi 2017 23:43, 03 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Może nie ekspreswo, ale efekt robi w grupie Wiec warto np 3... ale się rozrasta. Ja niefortunnie (jak większość) posadziłam i krzaki zarosły.. wydziobuję i ciągle mam co dzióbać
Fr. rózanki

Rozanke tak czy siak masz piekna Jak juz sie wyspisz, to podpowiedz mi jeszcze, na jaka wysokosc rosnie...chce ja posadzic z hostami i nie chcialabym jej zgubic
Dwa ogrody 23:43, 03 cze 2018

Do góry
popcorn napisał(a)
jeja jakie cuda pokazujesz!
ja jarmuż wysiałam i nie chce mi kiełkować

ciekawa jestem Eden, ona jest pnąca? Jak ją prowadzisz?

buziaki!

Powinna być pnąca, ale ciągle przemarza i tylko raz była przyzwoita, w drugim kwitnieniu wypuszcza dłuższe pędy.
Dla Ciebie pierwsza jeżówka
Bawarka 23:40, 03 cze 2018

Do góry
Zaczelam zapraszac chwasty do ogrodu..

Ogród w budowie - nieustającej 23:39, 03 cze 2018

Do góry

Szałwie z lawendą i linarią - same kłosy, a z przodu jest jeszcze granatowy hyzop.

Powojnik bylinowy na rabacie

I bardzo wczesny floks, mam jeszcze jedną odmianę, w kolorze lila, zakwitającą w pierwszej połowie czerwca, ale jeszcze nie zaczął, ten to rekordzista.

Dwa ogrody 23:38, 03 cze 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)

Twoja to pewno Ilse Krohn superior- podobna, moja jednak w pąku ma delikatny róż, potem jak bardziej się otwiera staje się biała i kanciasta

to moja, w jednym katalogu róż jest b podobna o nazwie Swan Lake, może więc moja to Swan Lake ?

Może masz rację
Zostawiam dzisiejszą królową, w końcu postarała się, miała dużo kwiatów, ale przekwita już
Bawarka 23:38, 03 cze 2018

Do góry
Juz ja lubie, i mam nadzieje, ze i jej sie u mnie spodoba

Odkrylam dla siebie nowa rosline...a raczej chwasta, ale jakiego pieknego i pysznego Znacie ja?

Ogród w budowie - nieustającej 23:33, 03 cze 2018

Do góry
Liia martagon, która się wzięła nie wiadomo skąd. Wsadziłam dwa lata temu i nie wiedziałam że w ogóle jest, myślałam że zdechła. W tej sytuacji oczekuję rozrośnięcia się. No i posadzę inne.

Dwa ogrody 23:31, 03 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A co Ci jarmuż zjadło? Mi najpierw pchełki a potem jelenie.

Chodzę ciągle koło tej R. de Tolbiac. Zdrowa jest?

Jarmuż zjadły pewnie i pchełki i gąsienniczki.
Rose de Tolbiac to ładna róża, jedna ze zdrowszych u mnie. Podrzucam jej to skórkę z banana, to poczęstuję kawą i obornikiem, i rośnie. W tym roku jest zdecydowanie wyższa. Na razie kwitnie od dołu, wyższe pędy dopiero zapączkowane.

Ogród Małej Mi 2017 23:31, 03 cze 2018

Do góry
A teraz idę sprawdzić czy mnie nie ma w łóżku Długie weekendy maja to do siebie że się szybko kończą.. dziś wstałam o 5 (w 4 godziny upinkoliłam kawał frontu) , jutro tylko o 6..ale to jutro jest już prawie prawie..
Ogród w budowie - nieustającej 23:29, 03 cze 2018

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 23:28, 03 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Czy jak pochwale rozanke , to powiesz mi jeszcze czy ta wiazowka szybko sie rozrasta, czy lepiej kupic jej kilka sztuk ?

Może nie ekspreswo, ale efekt robi w grupie Wiec warto np 3... ale się rozrasta. Ja niefortunnie (jak większość) posadziłam i krzaki zarosły.. wydziobuję i ciągle mam co dzióbać
Fr. rózanki

Grembosiowo 23:25, 03 cze 2018

Do góry
Kochani, jeśli lubicie podglądać mój ogród, to zapraszam na Instagram, tam pokazuję go jako grembosia Zapraszam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:24, 03 cze 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Było

Jest

Nie do pojęcia jest to, co żeśmy dokonali w te 4 lata. I nie mam na myśli kwiatowych rabat, tylko wszystko inne, czyli... infrastruktura.

Oooo 4 lata, to tyle samo co my walczymy z naszym ogrodemI nic do tej pory nie zdradziłaś Zmiana niesamowita
Siatką leśną grodziłaś?
Bawarka 23:24, 03 cze 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Z takiego ogrodniczego by mnie nie wydarli wołami
Na temat wiazówki odpisałam

Dziekuje dobra kobieto

Dwa ogrody 23:20, 03 cze 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Obejrzakam wszystkie fotki, przrpiekne piwonie, roze...i te dalie, wczesnie bardzo chyba
U mnie kilka piwonii nie zakwitlo wcale, kolejny raz, miedzy innymi Władysława, nie wiem co jej zmienić ...

Kasiu, Władysława zakwitła mi po trzech latach.
Jasmina

Powojnik Rooguchi, który rósł razem z Jasminą nie odbił wiosną, chciałam kilka dni temu wykopać korzeń, okazało się, że jednak korzeń był zdrowy i właśnie zaczął puszczać białe kiełki, niestety, przecięłam go na pół. Posadziłam jednak to czego nie zniszczyłam do doniczki i oto jest

Ogród w budowie - nieustającej 23:17, 03 cze 2018

Do góry
Zakwitł mi tulipanowiec, myślałam że długo się czeka na kwiaty, moje drzewo ma dopiero cztery lata, ale już jest duże jak na ten wiek. Bardzo polecam tulipanowca, jak ktoś chce szybko rosnące drzewo.

Wracamy do róż, zatem Marselisborg

A tu kwitną ukorzenione przeze mnie dwa lata temu róże, nie wiem jakie to odmiany, musiałabym konfrontować z zasobami zdjęciowymi. Dwie pozostałe jeszcze nie zdradziły jakie mają kwiaty.

A ta pójdzie na pewno na kolejną jabłonkę. Pachnie i się wspina.

Skarbonkowy ogródek 23:15, 03 cze 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Hosty fajnie tam wyglądają i wiesz co ,też nie lubię kwitnących a tak w ogóle to mam deja vu ,też kombinuję z kulkami i hostami

Czyli nie ja jedna
Ale kwiaty zostawiłam do wazonu

Podziwiałam u Ciebie twoją prace ale się nie odezwałam bo na szybcika. A dzisiaj ogrodowy ddzień miałam.

Padam więc na dzisiaj mówię dobranoc
Ogród w budowie - nieustającej 23:12, 03 cze 2018

Do góry
Chapeau Napoleon z powojnikiem Snow Flury

A ciut wyżej jest powojnik niebieski, chyba integrifolia, ale jeszcze sie nie wymieszał z różą, a na siłę nie chciałam stylizować.

Za dzień lub dwa pięknie się skomponuje Eden Rose, czyli Pierre Ronsard z powojnikiem President

Eden chyba najlepsza w swojej u mnie kilkuletniej historii. Za to kratka która co roku była zakryta przez powojnik Polish Spirit goła, bo powojnikowi jakoś wolno idzie w tym roku.

Ogród Małej Mi 2017 23:10, 03 cze 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)

Ha, ale trafilam Kupilam ja, ale nic o niej nie wiem...Jak dlugo u Ciebie rosnie, w sloncu, w cieniu, co lubi, a czego nie ?

Kasiu ładniejsza jest w półcieniu i na mokrzejszym, ale mam kepę co rośnie w cieniu i suszy.. w dodatku poprzesadzałam z tej ciemnicy po brzozę.. i rośnie... i kwitnie.. tyko brzydziej i się bardziej pokłada..
Liście ma prawie zimozielone.. całą zimę są, wiosną obrywam to co brzydsze.. jak w żurawkach.. i cieszy cały rok. Dobry zakup

I różanka co jest ładna teraz.. potem już mniej.. dużo mniej.. ale teraz ma swoje 5 minut

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies