Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 22:33, 03 cze 2018

anpi napisał(a)
Piękne różyczki,ja w tym roku sporo ich kupiłam,ale późno sadzone i jeszcze nie kwitną.Tylko Aspirynka dwoma skromnymi kwiatuszkami ,mam nadzieję że jeszcze zachwyci...
Zachwyciła mnie też Twoja dalia

Lubię dalie i sadzę je corocznie bez względu na mody Podobnie jak cynie. Róże muszą się wzmocnić i jeszcze pokażą na co je stać.
Dalie jeszcze takie kwitną, są pąki następnych. Część z nich wysadzałam wcześniej do donic

i tu razem z różą Lady of Shalott

paniprzyroda 22:39, 03 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Nie można u u Ciebie nadążyć przypomniałaś mi żeby wysiać dziewannę i szałwię łąkową na za rok
Piwonie cudne, róże też. Napisy do róż pierwsza klasa.

A tą Eden masz jak długo. Pokaż cały krzak. Moje 3latki w tym roku pięknie obsypane kwieciem.

Ula, mam dwie Edenki, jedna kilkuletnia przesadzana w tej wiosny, słabo się zbiera, dwuletnia buduje ładny krzaczek, na razie niewysoki, ale ma dużo kwiatów

paniprzyroda 22:45, 03 cze 2018

Urszulla napisał(a)

A co o tej Madam powiesz? Wygląda na dość wysoką.

Mme Hardy kwitnie tylko raz, jest wysoka, baty dwumetrowe ma w tym roku. Ale zostawiam ja wysoką, bo rośnie za półkolem cisowym To jedyna róża u mnie, która nie powtarza, ale jest śliczna z tym swoim zielonym oczkiem.
Gabriela 22:46, 03 cze 2018

Och, kwitnące róże i dalie razem, w maju właściwie.
Moje dalie słabo, jest bardzo sucho u mnie, jak nigdy, więc nie wiem czy to będzie daliowy rok.
Różami się zachwycam, mamy trochę "wspólnych" odmian.
Acha, ważki jednak zardzewiały, nie chciało mi się malować i dzielnie podtrzymują ze sznurkiem piwoniowy rządek. Swoją drogą pierwszy raz było tak, że piwonie kwitły, przekwitły i nie spadła na nie kropla deszczu, więc wyglądały krótko lecz za to wspaniale.
Kasya 22:47, 03 cze 2018

paniprzyroda napisał(a)

i tu razem z różą Lady of Shalott

kocham ten kolor
paniprzyroda 22:49, 03 cze 2018

Wendy79 napisał(a)

Czy to jarmuż? Duży już Mój dopiero po pikowaniu, sadzę później ( właściwie na całe szczęście, po wczorajszych wydarzeniach). Ty odkrywasz, ja zakryję, bo widziałam wczoraj kręcącego się bielinka, a to jego gąsienice mi w tamtym roku zmasakrowały kapustne.

Powinnam zostawić jarmuż pod osłoną, ale za blisko posiałam bazylię i musiałam odkryć.
Róże i piwonie.
Pojedyncze jednak mniej śmiecą. Po burzy wycięłam/wyzbierałam dziś cały kosz, a jeszcze to nie wszystko
paniprzyroda 23:02, 03 cze 2018

Gabriela napisał(a)
Och, kwitnące róże i dalie razem, w maju właściwie.
Moje dalie słabo, jest bardzo sucho u mnie, jak nigdy, więc nie wiem czy to będzie daliowy rok.
Różami się zachwycam, mamy trochę "wspólnych" odmian.
Acha, ważki jednak zardzewiały, nie chciało mi się malować i dzielnie podtrzymują ze sznurkiem piwoniowy rządek. Swoją drogą pierwszy raz było tak, że piwonie kwitły, przekwitły i nie spadła na nie kropla deszczu, więc wyglądały krótko lecz za to wspaniale.

Gabrysiu, cieszą mnie te dalie, u mnie też sucho było, dopiero dziś podlało. Niestety, dalie podlewałam, bo marniały. Z Twoich nasionek wzeszły mi dwie ciemne, dwie mieszane
No i muszę Tobie i wszystkim dziewczynom, które dostały ode mnie sadzonki dziewanny napisać, że kiszka, wtopa i wstydam się!!!
Pomyliłam nasiona przy wysiewie! Dopiero teraz, kiedy w końcu zabrałam się za wysadzanie na rabaty patrzę uważniej i co widzę? Ożanka! Dostałyście ożankę, wrr. Wcześniej jej się nie przyglądałam, wzeszła to przepikowałam i rosła. Jeżówka blada na sto procent jest blada, ale dziewanna nie jest dziewanną. Mogę co najwyżej zebrać nasionka i wysłać od razu, bo właśnie kwitnie ubiegłoroczna kępka

Kasiek 23:10, 03 cze 2018

Piekne polaczylas dalie i piwonie z rozami, cudownie to wyglada
paniprzyroda 23:20, 03 cze 2018

Kasya napisał(a)
Obejrzakam wszystkie fotki, przrpiekne piwonie, roze...i te dalie, wczesnie bardzo chyba
U mnie kilka piwonii nie zakwitlo wcale, kolejny raz, miedzy innymi Władysława, nie wiem co jej zmienić ...

Kasiu, Władysława zakwitła mi po trzech latach.
Jasmina

Powojnik Rooguchi, który rósł razem z Jasminą nie odbił wiosną, chciałam kilka dni temu wykopać korzeń, okazało się, że jednak korzeń był zdrowy i właśnie zaczął puszczać białe kiełki, niestety, przecięłam go na pół. Posadziłam jednak to czego nie zniszczyłam do doniczki i oto jest

paniprzyroda 23:31, 03 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
A co Ci jarmuż zjadło? Mi najpierw pchełki a potem jelenie.

Chodzę ciągle koło tej R. de Tolbiac. Zdrowa jest?

Jarmuż zjadły pewnie i pchełki i gąsienniczki.
Rose de Tolbiac to ładna róża, jedna ze zdrowszych u mnie. Podrzucam jej to skórkę z banana, to poczęstuję kawą i obornikiem, i rośnie. W tym roku jest zdecydowanie wyższa. Na razie kwitnie od dołu, wyższe pędy dopiero zapączkowane.