Próbowałam coś sobie zaplanować ale jak widać działam według zasady "papier wszystko przyjmie" i już widzę że hortensje się chyba nie zmieszczą. Te co mam z drugiej strony już mają 1,1m szerokości. A ja narysowałam 80 cm....
Ale widać mniej więcej zamysł. Hortenske Vanilla Frice mam z drugiej strony schodów i chciałabym ją powtórzyć. Dereń schmetterling wpadł mi bardzo w oko w szkółce ale jeśli są jakieś powody żeby z niego zrezygnować to wezmę to na klatę. To małe zielone w cieniu to hortensja pnąca. Mam jedną bidulę do przesadzenia. Ten fragment rabaty jest lekko zacieniony.
JAk widać brakuje wypełniaczny. No i poza tym nieszcześnikiem którego dostaliśmy ze dwa lata temu nie ma nic zimozielonego.
Ktoś chętny do wyrażenia opinii lub rzucenia propozycją ?
No więc tnac azalie pod dyktando Toszki zauważyłam takie coś
Gałązki -vory halo są wiotkie, pokladaja się ijakby rosły w bok a nie sztywno do góry. Co może być przyczyną? Na innym stanowisku bardzies słonecznym to geste, pionowe krzaczki a te jakieś takie rachityczne
Nie piszę u siebie bo i nie mam o czym Na brzozy jeszcze czekamy ale mam już wybrane i oznaczone 5 drzewek. Trawnik zamienił się w chwastnik i chociaż nie ma dnia żebym nie pieliła to efekt mizerny.
Roocika, Roma, Dorka i zakręcona Magdo dziękuję za wizytę MAm nadzieję że zostaniecie na projektowanie które się szykuje.
W zeszłym roku wstawiałam zdjęcia rabaty z ławką, dokładnie te:
Teraz ziemia przygotowana i chciałabym coś posadzićPlan rabaty w kolejnym poście