Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 20:11, 03 cze 2018

Nallar napisał(a)

Renatko, czy te białe kwiatuszki po lewej stronie to różyczki?

Tak to Jacqueline du Pre - rewelacja jak dla mnie.

ryska 20:13, 03 cze 2018

Nallar napisał(a)
Kiedy mój Hagley zakwitnie, będziemy mogły je porównać.

Wiem, że masz . Tak mi wyszło z wyszukiwarki ogrodowiskowej.
Parę osób tu ma i jestem pewna, że to ten powojnik

Nallar 20:24, 03 cze 2018

Jacqueline du Pre piękna. Czy to prawda że pachnie cytryną?
ryska 21:32, 03 cze 2018

Nallar napisał(a)
Jacqueline du Pre piękna. Czy to prawda że pachnie cytryną?

Nie przypomina mi to zapachu cytryny
Nallar 21:35, 03 cze 2018

ryska napisał(a)

Nie przypomina mi to zapachu cytryny

Doczytałam że pachnie cytryną i chyba piżmem Ach te opisy.
http://www.rozarium.org/roze/r-a-jacqueline-du-pre/
ryska 21:45, 03 cze 2018

Nallar napisał(a)

Doczytałam że pachnie cytryną i chyba piżmem Ach te opisy.
http://www.rozarium.org/roze/r-a-jacqueline-du-pre/

Więc tak, przeczytałam Twoje zapytanie, poszłam urwać kwiatek róży, zrobiłam test na domownikach, ba dołożyłam nawet limonkę , poszukałam w necie gdzie tak określają ten zapach, znalazłam to właśnie tam gdzie i Ty znalazłaś.
Wszyscy powiedzieli, że zapach nie przypomina cytryny zupełnie.
Może to piżmo jakoś podbija zapach.

Nallar 22:27, 03 cze 2018

ryska napisał(a)

Więc tak, przeczytałam Twoje zapytanie, poszłam urwać kwiatek róży, zrobiłam test na domownikach, ba dołożyłam nawet limonkę , poszukałam w necie gdzie tak określają ten zapach, znalazłam to właśnie tam gdzie i Ty znalazłaś.
Wszyscy powiedzieli, że zapach nie przypomina cytryny zupełnie.
Może to piżmo jakoś podbija zapach.

Aj, nawet przez chwilę nie pomyślałam że narobię Ci kłopotu, to nie było planowane.
Zapachu piżma nie kojarzę Ładny? Nieładny......?
Róż mam 30, ale jak ta biała dama wpadnie mi w oko to ją przygarnę, nawet bez cytrynowego zapachu. :
Gruszka_na_w... 22:02, 04 cze 2018

Zdjęcie furczaka niesamowite!
Ten płotek wprost stworzony jest dla powojników. Pięknie się na nim prezentują. W starym ogrodzie miałam ten żółto-biały wiciokrzew. Pachniał bosko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 20:21, 05 cze 2018

Nallar napisał(a)

Aj, nawet przez chwilę nie pomyślałam że narobię Ci kłopotu, to nie było planowane.
Zapachu piżma nie kojarzę Ładny? Nieładny......?
Róż mam 30, ale jak ta biała dama wpadnie mi w oko to ją przygarnę, nawet bez cytrynowego zapachu. :

No coś Ty, żaden kłopot. Polecam Jacqueline du Pre

ryska 20:27, 05 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zdjęcie furczaka niesamowite!
Ten płotek wprost stworzony jest dla powojników. Pięknie się na nim prezentują. W starym ogrodzie miałam ten żółto-biały wiciokrzew. Pachniał bosko.

Dziękuję
Taki był zamysł- że skoro musi być płotek to niech zdobi i niech go wchłoną rośliny.
Zarośnięta powojnikami i wiciokrzewami po całości siatka to mój plan na nadchodzące lata. Już widzę, że będzie ładnie.

Mój wiciokrzew to zaostrzony. Pachnie ale nie jakoś strasznie mocno

Jadę w sobotę w Twoje strony. Najpierw mnie czeka oblężenie twierdzy a w niedzielę spacer wśród piwonii. Piękny weekend mi się zapowiada z rodzinką