Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowo 07:38, 03 cze 2018

Do góry
Witaj Tomku piękna
Jagodę tez mam od tego roku

Ukojenie 07:34, 03 cze 2018

Do góry
zoja napisał(a)

Czekam na tą jukę bo to będzie pierwsze moje takie doświadczenie z nią u mnie rosła w tym miejscu dwa lata zanim postanowiła zakwitnąć. Te co przesadziłam jesienią nie zbierają się na kwitnienie - dam im czas.

Tak sie prezentuje dzis

Chcialam juz wczoraj zapytac czy to mozliwe, ze juki jeszcze kwiatu nie wypuscily.
Zoja u ciebie juz w pogotowiu do kwitnienia. Czyzby moje w tym roku zastrajkowaly. Ani jedna a tyle tego mam.

Widze, ze masz juz horte kwitnaca, u ciebie jeszcze szybciej wszystko kwitnie niz u mnie.
Spac nie mozesz o 4 rano, ale ja tez chodze i zagladam jaki poranek ladny.

Milej niedzieli
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:28, 03 cze 2018

Do góry
2 godziny pakowałam w nasze rzeczy do prania do torby - ale udało mi się upchać tak że w ogóle nie mieliśmy "nadbagażu " i wszystko jakoś wlazło do samochodu.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:25, 03 cze 2018

Do góry
W jeden dzień podjechaliśmy do wielgachnego secondhendu - czyli legolandu dla Agi Oskarowi też się bardzo podobało bo on lubi rożne skarby - łaził ze mną 2 godziny na kolejne dwie mnie zostawili i pojechali na plażę
udało się dorwać stół - bom jeszcze się nie dorobiła stolika w salonie

i zamierzam sama go odnowić

Aga w swoim legolandzie

i zdobycze

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:20, 03 cze 2018

Do góry
Mamy 2 wiadra i jedno wielkie pudło skarbów
muszelki, kamyki, szyszki i wodorosty

a i patyki z Dziwnowa

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:18, 03 cze 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:18, 03 cze 2018

Do góry
Kilka fotek z Danii

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:16, 03 cze 2018

Do góry
Półtora tygodnia laby
2 doby nad polskim morzem potem pierwszy raz z moimi pociechami przekroczyliśmy granicę i odwiedziliśmy rodzinę w Danii - niesamowite przeżycia, niesamowite wrażenia codziennie inna plaża i inne atrakcje - główna oczywiście legoland - całą szóstką razem z moimi chłopakami bawiliśmy się jak dzieci hahahahahahaha
wracając też podzieliliśmy drogę na pół i zatrzymaliśmy się w Międzyzdrojach

legoland

ja siedzę z tyłu

W zgodzie z naturą 06:53, 03 cze 2018

Do góry
Cudowny widok. I wspaniała lilia.

A zupę z rzodkiewek i ja wypróbuję... jak urosną. Przepis zapisałam.
Ukojenie 04:58, 03 cze 2018

Do góry
I niespodzianka - myslalam, ze tutaj mam powojniki arabella i blekitny aniol:

Arabella jeszcze kwitnie, blekitny czeka nie wiem na co, a tutaj chyba obudzila sie czerwona montana ktora wydawalo mi sie zginela? Nie wiem bo kartki brak.
Ukojenie 04:55, 03 cze 2018

Do góry
Pokaze jeszcze cos - siwy przetacznik Kupilam w zeszlym roku male sadzonki na koniec sezonu. Piekny jest Rosnie na oczkowej po przeciwnej stronie jak czysciec.

Tutaj /jalowcowo-pigwowcowa/ trafily moje tyci stipy

Reszta na lukowej.
Ukojenie 04:48, 03 cze 2018

Do góry
Tutaj wczoraj wieczorem posadzilam odratowane bukszpany z obwodki na lukowej - sa takie puchate, ze dalej beda rosly jako kulki. Posadzilam tam jeszcze jezowki orange skiper i aloha /zolte/ oraz aksamitki pomarancziwe. Z tylu szalwia okregolistna, oczywiscie dalie alfred, trawa trzeslica variegata. Pod sosna juz widac kly bialo-czerwonych mieczykow.

Przed rosna pomaranczowe zurawki porzetykane galazkami rozchodnika, ktore mam nadzieje puszczaja korzonki.
Ukojenie 04:44, 03 cze 2018

Do góry
Gdy kaszel nie daje spac...
Poranek nad rabata lukowa

Ogród do odnowy 02:49, 03 cze 2018

Do góry

Skarbonkowy ogródek 02:07, 03 cze 2018

Do góry
l

Wymyśliłam żeby ten rząd host podsadzić everillo, wzdłuż rabaty pociągnąc jeszcze dalej hosty aż do żółtego cisa.

I teraz stojąc na wprost magnolii bylyby hosty od samego brzegu, następnie stella i rozplenice a za nimi azalie.

Nie znam jeszcze odległości jakie musiałabym zachować dla poszczególnych roślin więc nie wiem czy mi się wszystko zmieści.

To taki mój wstępny plan do przedyskutowania

Ps. Między kuliszcze a hosty wcisnęłam stipę
Skarbonkowy ogródek 01:59, 03 cze 2018

Do góry
Dziewczynki, ten liliowiec jest mocno brany pod uwagę. Zastanawiam sie tylko gdzie go wkomponować i dzisiaj przy spontanie wymyśliłam coś takiego :

Ponieważ nie mam.nic na Mańkową oprócz zamówionych hortensji to posadziłam hosty które musiałam zdjąć z patelni.

Ogród z plażą 01:21, 03 cze 2018

Do góry
Sporo się napracowaliście, niestety przede wszystkim nie podobają nam się białe różaneczniki to raz, a drzewo w trójkącie całkowicie zasłoniłoby magnolię (patrząc od strony ścieżki byłyby dokładnie w tej samej lini), bordowe drzewo miałam wstawić w trawniku (najprawdopodbniej będzie to śliwa wiśniowa, tylko nie mogę znaleźć odpowiedniej), pod płotem mają być szmaragdy, ale kupujemy powoli, bo znów nie ma u nas z czego wybrać, duże bardzo drogie, a małych nie chcemy kupować.
Dokupiliśmy ciekawego klona w stylu bonzai na przód (beni shishigashira rosnący max do 2m), podoba mi się to zestawienie kolorów. Wciąż wierzę, że czerwony klon odżyje.

I kilka szmaragdów

Z tyłu zrobiliśmy nasadzenia traw (miskanty zebrinus, grosse fontane, silberspine czerwone, rozplenice, variegaty(chyba?), trawa niedźwiedzia)

Miejsce na ognisko i brzozy

I lawendy przy tarasie

Żurawki, wrzośće ... nadal szukam, na pewno dokupię też coś na pniu jak mówicie.
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 00:52, 03 cze 2018

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Super ten szpaler żurawek przed tujami!

Piękna piwonia, nawet czuję jej zapach
Zakątek z fioletową ławeczką 00:36, 03 cze 2018

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Dawid zrobił mi format mojego lapka,odczytuje mi zdjęcia,ufff

Donia pytałaś o sagany z hostami.Wstawię zdjęcia jak wiosną wyglądają i jak szybko pokrywają się liśćmi.
Sagany cały czas dokupuję,hosty do nich też

O rany, jak one ładnie porosły u mnie pod tują też są sagany, ale nie w tak imponującej liczebności. Czekam też aż bluszcz mi tam trochę zarośnie, ale jakoś słabo się bierze...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies