Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mirkowy ogród (początki) 10:03, 07 cze 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Pięknie Mireczko ci się wszystko rozrasta, a te trawiszcza robią wrażenie buźka
Dzięki Moni Trawy lubię i mam sporo odmian. Tylko Stipa u mnie jakoś nie rośnie. Buziaki
Te też lubię za kwiaty i kolor liści.
Podwórkowa rehabilitacja 10:02, 07 cze 2018

Do góry
Do przesadzenia.

A mi się to połączenie białego płotu i delikatnego różu powojników szalenie podoba.
Na zielonej... trawce :) 10:02, 07 cze 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
No to lecimy dalej z fioletami

Lawendowa

Bajeczny widok, te anabelki masz wielkie.
Kiedy zabierasz się za cięcie cisów?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:54, 07 cze 2018

Do góry
Miejsce zwabia mnóstwo owadów.

I zbiory, koniecznie z sierpem, wiec można nabyć lawendę jeszcze "gorącą".
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:50, 07 cze 2018

Do góry
Obok długie pole jest już częściowo przygotowane pod nowe nasadzenia. Nawet serduszka będą. Można tam robić sesje ślubne i inne.
Na razie śmiałam się, że to miejsce może być używane teraz do sesji pt. " Po 30 latach małżeństwa". Ale oczywiście nie każdego

A nas też na sesje wzięło. Ja mam zdjęcia z daleka, bo telefonem.
Który rządek wybrać

Może na stojąco.

Może w klęczkach.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:42, 07 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Serce mocniej bije na takie widoki.

A ten żylistek jest cudowny!
Działeczka Asi :) 09:40, 07 cze 2018

Do góry
asiak napisał(a)

Pilgrim, nie wiem czemu jest biała

Fakt, powinna być chyba cytrynowa A może jeszcze młodziutka jest i dlatego Rośnie w pełnym słońcu?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:40, 07 cze 2018

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:36, 07 cze 2018

Do góry
Łany lawendy są również mieszane z innymi roślinami.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:33, 07 cze 2018

Do góry
Wczoraj rano z dziewczynami pojechałyśmy do "Ogrodu pełnego lawendy", niedaleko Krakowa na północny- wschód w miejscowości Ostrów. Teraz to miejsce jest udostępnione do zwiedzania, od 10 do zmroku. Można przenieść się do Prowansji. Można zakupić wianuszki, pęczki świeżo uciętej lawendy, olejki, poduszeczki zapachowe i inne cudeńka. Ale najlepsze były spacery pośród łanów lawendy w przesympatycznym towarzystwie
Niestety zabrałam aparat, kupiłam nawet nowe baterie, ale na miejscu się okazało, że karty pamięci z laptopa zapomniałam, ale dziewczyny pewnie wrzucą niebawem sporo fotek. Moje słabej jakości, bo z telefonu

Sumak octowiec - jak zahamować ekspansję? 09:25, 07 cze 2018

Do góry
Tiger eye - 3 lata, zero odrostów.

Moja bajka 09:16, 07 cze 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Siedzę i podziwiam Twoje róże Pięknie kwitną
Żabcia cudna, ale wolę oglądać ją na zdjęciach niż na żywo.
Wiesz, że mamy jeża w ogrodzie?

o, ale fajnie, jeżyki są super . Dziękuję w imieniu róż . Ewunia, czy te oczy mogą kłamać?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:15, 07 cze 2018

Do góry
Aguś do ciebie oczko też puszczam, bo myślę, że do mnie zajrzysz niebawem. Dziękuje, że wpadałaś pomimo tak napiętego grafiku. My już tak jak Sylwia nas nazwała d’Artagnanian i trzej muszkieterowie, tylko konie mamy już mechaniczne i miecze zamieniłyśmy na łopaty Ale konie kraść możemy razem Cieszę się, że was poznałam
Zostawiam na pamiątkę spotkania i wyjazdu do Pola Lawendowego

Moja bajka 09:15, 07 cze 2018

Do góry

i schodki ze starych krawężników
Moja bajka 09:11, 07 cze 2018

Do góry
Dobra, tak na szybko foty. Powiększyłam nieco warzywniczek, a to z czystej wygody. Był tam zostawiony taki jęzor trawy, który źle mi było kosić, więc sobie uprościłam życie i ujęłam koszenia
Wetknę tam pewnie 2-3 pomidorki koktajlowe.
Te kpłytki betonowe w przejściu tak średnio mi się podobają, ale zostały z posadzki pod altanką i leżały pod piwoniami, więc wykorzystałam. Docelowo mam inny pomysł na to przejście
Działeczka Asi :) 09:10, 07 cze 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Przepiękna Aphrodite

Ależ zadbane masz te swoje włości! pamiętam jak to wszystko powstawalo i jak olbrzymią przemianę zrobiłaś

A z cytowanego zdjęcia-jak nazywa się ta żurawka? Mogłabyś sprawdzić jaką osiąga Ci wysokość? Da radę na słonecznym stanowisku

Pozdrowienia!
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:09, 07 cze 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Hortensje postawiałam wczoraj na szybko obok drzwi i tak już chyba zostanie

Niech tak zostanie, bo jest pieknie...

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:05, 07 cze 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Dziewczyny dziękuję za wczorajszy, cudny dzień Lawendowe pole z rana było świetnym pomysłem, a niebieskie łany tylko utwierdziły mnie w przkonaniu, że zdecydowanie chcę lawendy więcej i więcej
Anitko dziękuję za zaproszenie, gościnę i za to, że mogłam choć przez kilka godzin być cząstką Twojego azylu Stworzyliście oazę przytulności i wakacyjnego klimatu Czuć w ogrodzie i domu ogromne serce i pasję. Jest pięknie Tak się zachłysnęłam magią wszystkiego, co zobaczyłam, że zrobiłam tylko kilka zdjęć. Czekam na relację Sylwii i Abiko Jestem zauroczona twoim ogrodem a na żywo robi jeszcze większe wrażenie!!! Masz rękę do kompozycji, energię do działania, oko do detali. Dziękuję, że dzielisz się z nami tym wszystkim, znów mam kopniaka do lekkich chociaż zmian u siebie To był mega inspirujący dzień w towarzystwie fantastycznych babeczek Dziękuję, że jesteście!!!

Iwonko dziękuje, że udało Wam się do mnie paść na "chwilkę". Takie spontaniczne spotkanie są najlepsze. Mam nadzieje, że Sylwia i Aga jak zwykle nas ze zdjęciami nie zawiodą i kilka wrzucą niebawem Ja od siebie wczoraj nie mam ani jednego. Mam nadzieje, że dałam Ci motywującego kopniaka do działań. Ja też dziękuje, że jesteście, mam wrażenie jak byśmy się ze sto lat znały !!! Mam motywacje, żeby coś robić w ogrodzie. No i może nowa rabatka powstanie

Hortensje postawiałam wczoraj na szybko obok drzwi i tak już chyba zostanie

I wstążka też się przydała

Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:50, 07 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwuś, wyrzuć jastrzębca, dobrze radzę, jest niesamowicie ekspansywny.
A co gorsza rozsiewa się po całym ogrodzie, nawet kilkadziesiąt metrów dalej. Dostałam go od Kondzia, ale wyrzuciłam (ciągle znajduję jego siewki). A i Kondzio też go już wyrzucił.
Tęczowo mi 08:49, 07 cze 2018

Do góry
asiek napisał(a)
I trochę kolorów w doniczkach

Asiu spojrzalam teraz na elewacje Twojego domu. Bardzo ladnie komponuje sie kolor ram okiennych z biela.

Mam okna w tym samym kolorze. i trudno mi bylo sie zdecydowac na kolor elewacji. Ten co wybralam, teraz mi sie strasznie nie podoba i mam nadzieje go szybko zmienic. Zastanawialam sie nad biela, choc troche sie balam tej kombinacji. Teraz widze, ze bardzo ladnie to wyglada.

Cos czuje, ze pokaze to zdjecie mojemu mezowi zeby go zmobilizowac do zmiany koloru
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies