Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:47, 24 maj 2018

Do góry
Łąka i maki w łące startują

Wśród brzóz i dębów 23:41, 24 maj 2018

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj, dawno u Ciebie nie byłam, wybacz, sama wiesz ile jest pracy ... Ale wszystko się ładnie rozrosło, bodziszki, irysy i inne kwiatuch piękne, dzban na wodę super i mebelki brązowo-białe też super ... pozdrawiam i lecę dalej

Aniu, miło, że o mnie pamiętasz. Zapraszam częściej. Też Cię pozdrawiam.

Dziś parę portretów moich host:

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:41, 24 maj 2018

Do góry
Przyszłe wejście do bacówki, jesienią duuużo wrzosów dosadzę
Kwiaty we włosach 23:40, 24 maj 2018

Do góry
Sylwia szałwie kwitną ale kilka mi się nie odliczyło, miałam taką ładną różową i nie mogę jej nigdzie namierzyć.

Piwonie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:38, 24 maj 2018

Do góry
Tak wygląda po zrobieniu obwódek po lewej stronie i wytrocinowaniu

jasne trociny mocno podbijają kolor roslinom

Ogród w mieście-ogrodzie 23:38, 24 maj 2018

Do góry
No widzisz i od razu mi lepiej. Choć po części czuję się rozgrzeszona z mojego bałaganu. U mnie niestety tylko moje dwie łapki a i z czasem różnie.
Marzenia piękna rzecz, a taka automatyczna odchwaszczarka... ach... jakie życie było by cudne ...

Te twoje nasadzenia w lasku to po nocach człowiekowi się śnią... Aż lasek posadziłam- a właściwie jego namiastkę. Niestety mimo powierzchni ze względu na położenie działki na nic więcej nie mogę sobie pozwolić... Ale sosny rosną... szykuję podłoże pod rodki, kaliny, paprocie i całą resztę... Będę zgapiać... W wersji mini...

Powiedz mi Andrzeju co to za rododendrony?

I ten w lewym dolnym rogu
Pszczelarnia 23:37, 24 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Czasami mi się wydaje, że w ogóle bylin nie ogarniam.
Pokażę jeszcze raz w miarę w całości z perspektywy (w kontekście)poprzedzającej rabatę. Reszta nie jest nachalna w tej chwili na tej rabacie. Nad plecami powinnam popracować (zabrać jakoś tę kratkę). Tam jest sucho i cieniście i sam piasek. Trzcinnik dolewam.

Ewuniu Ubzdurałam sobie ostatnio łubin ... taki w kolorze róż lub bordo ... Ty go wysiewasz? Polecasz? Dlugo kwitnie?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:35, 24 maj 2018

Do góry
an_tre napisał(a)

Interesujący kolor, niemal jak trojeści bulwiastej.
Podobny, a może taki, ma moja siostra.

Aniu, irysy jak marzenie!

Edit. O nasionach dyptamu calkiem zapomniałam, posiałam go późno, trafiły na suszę a mnie wtedy nie było, no i nie wzeszły.
Kwiaty we włosach 23:34, 24 maj 2018

Do góry
Orliki ładne, u mnie nie mają szczęścia.
Co słychać i widać?

Wśród brzóz i dębów 23:30, 24 maj 2018

Do góry
marba napisał(a)

Basieńko, wiem, że robisz z pokrzyw miksturę dla swoich roślin, zobacz ile u mnie tego dobra. Jeśli będziesz potrzebować nowej partii surowca to przybywaj.

Spodziewałam się takiego łanu, gdy dopiero rosła. Ewa też taką jej ilością pochwalić się może. Na razie zapas mam. Ale w przyszłym roku - kto wie?
Dwa ogrody 23:29, 24 maj 2018

Do góry
Margarete napisał(a)
Świat cały i pogoda razem z nim pędzi jak szalona. Połowa mają -Zofii a u mnie dawno po bzach, azaliach za to kwitną róże i na straganach kupuję już truskawki. ..

U ciebie cudnie jak zwykle . Co to jest za roślinka taka lekka jakby kwiatostany peruki wcale na patyku ?

Małgoś, a ja mam wrażenie, że u mnie wszystko w normie. Róże jeszcze powolutku, piwonie nie wszystkie kwitną, cała reszta dopiero się buja

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:27, 24 maj 2018

Do góry
Kupiłam Aureolę, w sumie kusiła mnie zielona ale pomyślałam, że złotawe odcienie będą podbijać zieleń graba no i kolor powtarzać się będzie z tatarakami i hakonką z gazonu.

Niby ok ale coś mi tu nie pasuje.

Kasiu, przedogródek wielce mnie niezadowala ale jak dojdzie żwirek to bedzie ok
Dwa ogrody 23:23, 24 maj 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
Przpomnij proszę starej babie co to są za dziewanny w doniczce, co mi dałaś na lilakach, bo nie pamiętam. Chodzi mi głównie o kolor i wysokość.

Twój ogród podoba mi się niesłychanie, ten placyk, byliny, skomponowanie wszystkiego razem że jest tak miłe dla oka i nosa pewnie też.

Ta dalia to się wkleiła z zeszłego roku, czy już tak wcześnie kwitnie, to możliwe, bo przecież pędziłaś w donicach.

Zalałam dwa tygodnie temu płatki róż na nalewkę, dwuletnia się kończy już, bardzo jest szlachetna, tyle że bardzo mocna, chyba zrobię ciut lżejszą. Ale ciut, żeby różany kompot nie wyszedł.

Dostałaś dziewannę austriacką, białą z ciemnym środkiem, rośnie na wysokość ok. jednego metra. Wysiewałam z własnych nasion.
Dalia tegoroczna. Widziałam dwa tygodnie temu na targach trzy odmiany dalii o ciemnych liściach i pojedynczych kwiatach, i żałuję, że żadnej nie wzięłam. Może nadrobię to w sobotę, bo jest u nas jarmark różany.
Płatki suszę do herbaty
no to piwonie teraz, dużo jeszcze w pąkach jest

Przedogródek pod dębem 23:21, 24 maj 2018

Do góry

Przedogródek robi wrażenie. Tyle przekopać ziemi... naprawdę.... podziwiam
Bedzie ślicznie
Zazdroszczę ( pozytywnie) rzeczki w ogrodzie Na pewno stworzysz tam magiczne miejsce.....
Wśród brzóz i dębów 23:20, 24 maj 2018

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Beka jest wspaniała! Z amforą grecką na wino mi się kojarzy.

Masz rację Basieńko, kształt deszczownicy jest bardzo klasyczny. Do wyboru miałam też bardziej współczesne formy, ale ten jakoś najbardziej mnie przekonał.
Basieńko, wiem, że robisz z pokrzyw miksturę dla swoich roślin, zobacz ile u mnie tego dobra. Jeśli będziesz potrzebować nowej partii surowca to przybywaj.

Dwa ogrody 23:15, 24 maj 2018

Do góry
Gocha napisał(a)
Mariolko jak zawsze pięknie. Ja wpadam w straszne kompleksy . Obserwuję nieustająco co masz na tych rabatach jako wypełniacze bo ja muszę na ten temat mysleć intensywnie. Piwonie piękne. Ta dalia jasna przepiękny kolor. Jaki to czosnek taki bardzo ażurowy? Ja posadziłam jesienią kupione w B lub L. czosnki Krzysztofa a tu guzik a nie Krzysztof niestety. Piękna ta primula nowa. Buziaki

Gosia, masz duży ogród to i wypełnić go na gęsto trudno. Czosnek ażurowy to czosnek Schuberta. Krzyśki ładnie rosną, ale chyba je hosty połkną Z kolei czosnki karatawskie mam pierwszy sezon i obserwuję, jak rosną.

jedną tiarelkę po kwitnieniu muszę wykopać i oczyścić, bo przerosła trawą
Dwa ogrody 23:05, 24 maj 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Miałam napisać, że wygląda mi na Comte. Bardzo się ucieszyłam, że Ania potwierdziła to wcześniej. U mnie niestety ciężko się aklimatyzuje już od dwóch lat.

Dalie w maju?

Dalie podpędzone Róża zbierała się u mnie też ze trzy lata, ale jak pisałam, dostałam kopane odrosty z gruntu. Czy u Ciebie też rozrasta się rozłogami?
Moja działka na Dębowym Lesie 23:02, 24 maj 2018

Do góry

Tą roślinkę kupiłam parę dni temu,Poszła w nózki azali.
Dwa ogrody 23:01, 24 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
I jak fajnie widzieć miłe panie
Piwonie piękne. Sporo ich masz ,jak widzę.
Hosty piękne.
Bardzo ciekawy ,ładny taki inny ten pierwiosnek.
Pozdrawiam.

Aniu, piwonii uzbierałam troszkę, bardzo je lubię. Tego pierwiosnka już miałam i mi go wcięło, próbuję jeszcze raz. Hosty przesadzałam wcześniej, ale znikły pod hortkami i jesienią znów przesadziłam część pod brzozę. Trochę miniatur dokupiłam w tym roku.

Ogród z wilkiem zamkn. 23:01, 24 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

właśnie niczym nie karmię ,przycięłam mocno na wiosne ,rośnie w ciężkich warunkach ,słońce non stop i nic więcej .....chociaż może trochę magicznej siły dostała

a trawka to chyba frosted curls ( nie wiem czy prawidłowo nazwę napisałam )
jeśli o tą pytasz ?

buziaki

Lawenda podobno tak lubi: sucho i ubogo. Ja swoich nigdy nie podlewam, nie należę i na wiosnę ścinam na krótko. Nie wiem.czy dobrze robię ale chyba tak bo co roku mają dużo kwiatków. Jak.przekwitną to ścinam kwiatki i kwitną drugi raz.

Trawkę sobie zakonotuję bo czegoś takiego szukałam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies