Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:01, 29 gru 2013

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
No to ja proponuję, by te X90... Motylek nam wyłożył jak krowa na rowie, czyli od czego zacząć i jak sie to robi? BO wlazłem na stronkę, ale bez doktoratu to ja tam nie rozgryzę tego....

Proszę zalinkowalam wyjaśnienie co to jest P90X
http://m.youtube.com/watch?v=4qyTBsnrFxI

Dla mnie to zbyt intensywne... 7 dni w tygodniu po 60 min z ciężarkami... Gdybym miała 20 lat pewnie bym to ćwiczyła, ale teraz wystarczy abym nie miala zadyszki w czasie wchodzenia po schodach i aby zgubić oponki Mi wystarczy 1 rozmiar mniej. Dlatego piszę dla Motylka szacun, bo dla mnie ktoś kto przeszedł przez ten program to osoba o mega silne woli!!!
Ja zostanę przy Ewie i Jillian
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:56, 29 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Ta prognoza, to miod na moje serce
Lampy cudne, a co do brzuszka, u mnie nigdy taki nie bedzie, pewne rzeczy zostaja i bez skalpela ani rusz trenowalam intensywnie jakies 10 lat, a i tak kaloryferkow sie nie dorobilam, wiec teraz leca cwiczenia sorawnosciowe, gibkosc, przysiady i ogolna wydolnosc z przyjemnoscia popatrze na twoje brzusio, jak juz wyrzeźbisz
Witam niedzielnie, u mnie kapie lekki deszczyk

U mnie nic nie kapie.... Wot i pogoda, jak zwykle na linii Widawy się zatrzymało....

Kaloryferek to ja sobie na zdjeciahc poogladam, ja też dla zdrowotnosci musze ćwiczyć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 01:14, 29 gru 2013

Do góry
Tak sobie siedzę i liczę, że zima będzie taka ja można przeczytać na WP :

Nadzwyczajnie ciepły grudzień spowoduje, że zima, która się właśnie rozpoczęła, będzie od poprzedniej krótsza co najmniej miesiąc, a biorąc pod uwagę, że ubiegły marzec był niespotykanie zimny, to nawet 2 miesiące, czyli o połowę.

W tym roku mogliśmy się cieszyć bardzo ciepłym październikiem i listopadem, a teraz przeżywamy grudzień z temperaturami powyżej normy. I taki już pozostanie do końca. Tym samym, zima już w tej chwili, skróciła nam się o miesiąc. Zaoszczędziliśmy dzięki temu niemało na ogrzewaniu, więc brak śniegu i mrozu do tej pory raczej nam nie przeszkadza.

W zasadzie, zima ma jeszcze czas, żeby się wyszaleć w ciągu najbliższych 2 miesięcy, ale z 70-procentowym prawdopodobieństwem tego nie zrobi. Amerykanie z NCEP, a więc National Centers for Environmental Predictions (pol. Narodowe Centrum Prognoz Środowiska) wieszczyli nam już jakiś czas temu ekstremalnie ciepłą zimę:

Po raz ostatni z czymś podobnym mieliśmy do czynienia w sezonie 1987/88, czyli 26 lat temu. Marzec równie zimny jak styczeń czy luty, a nawet zimniejszy zdarza się niezwykle rzadko.

Od końca lat 90. ubiegłego stulecia wiosna nadchodziła coraz wcześniej. Z zimnymi marcami, przedłużającymi zimę, spotykaliśmy przed 2013 rokiem w latach 2006, 2005, 1996, 1987, 1980.

W latach pomiędzy 1979 a 1982 zima trwała wyjątkowo długo, bo aż do połowy kwietnia. Szanse, że tegoroczna będzie tak długa, jak ta przed rokiem, są praktycznie żadne, biorąc pod uwagę, że na ostatnie 34 zimy zdarzyło się to tylko sześć razy.

Temperatury znacznie wyższe, niż wskazuje na to norma wieloletnia czekają nas w lutym, niewykluczone, że także w marcu. To oznacza wcześniejsze nadejście wiosny. Prognozy wskazują, że będzie ona bardzo ciepła.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 01:12, 29 gru 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Ale fajne tematy poruszacie

To i ja się ujawnie publicznie i powiem że gdzies od maja ćwiczenia tak mnie wciągnęły ze jak teraz nie cwicze 3-4 dni to nie tylko mam wyrzuty sumienia ale i czegoś mi brakuje...
To jest cos co mi zajmuje ostatnoi oprócz ogrodu dużo czasu - nawet M. się troche przeraził i zapytał czy już od teraz to ogród chwastami zarośnie bo znalazłam sobie nowe hobby....

Zaczynałąm od Chodakowskiej ale szybko mnie znudziła.
Potem zobaczyłam przemiane Eweliny (z linku, który podawała Madżenka) i zaczęłam P90X.
I pochwale się że go ukończyłam !!! A co !!!

obecnie zafascynowana jestem kettlebells

Dopisuje bo czytam kolejne komentarze

Jillian jest dobra na poczatek, Insanity jest dużo cięższe. - tam jest duzo cardoi, ćwiczenia praktycznie non stop, przerwy trwaja parenascie sekund...
Ale musze przyznac, ze P90x poprawiło mi duzo wytrzymałośc. Zaczynałam od jednej pompki, a teraz potrafię zrobić bez trudu 10 (meskich ) W obwodach też ruszyło
A z jogi zrobiło się ciało elastyczniejsze

Madżenko pozdrawiam - bardzo lubię do cię zaglądać

No to mamy fachowca, będziemy pytać mnie P90X przeraziło, szacun!!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:52, 29 gru 2013

Do góry
Ale fajne tematy poruszacie

To i ja się ujawnie publicznie i powiem że gdzies od maja ćwiczenia tak mnie wciągnęły ze jak teraz nie cwicze 3-4 dni to nie tylko mam wyrzuty sumienia ale i czegoś mi brakuje...
To jest cos co mi zajmuje ostatnoi oprócz ogrodu dużo czasu - nawet M. się troche przeraził i zapytał czy już od teraz to ogród chwastami zarośnie bo znalazłam sobie nowe hobby....

Zaczynałąm od Chodakowskiej ale szybko mnie znudziła.
Potem zobaczyłam przemiane Eweliny (z linku, który podawała Madżenka) i zaczęłam P90X.
I pochwale się że go ukończyłam !!! A co !!!

obecnie zafascynowana jestem kettlebells

Dopisuje bo czytam kolejne komentarze

Jillian jest dobra na poczatek, Insanity jest dużo cięższe. - tam jest duzo cardoi, ćwiczenia praktycznie non stop, przerwy trwaja parenascie sekund...
Ale musze przyznac, ze P90x poprawiło mi duzo wytrzymałośc. Zaczynałam od jednej pompki, a teraz potrafię zrobić bez trudu 10 (meskich ) W obwodach też ruszyło
A z jogi zrobiło się ciało elastyczniejsze

Madżenko pozdrawiam - bardzo lubię do cię zaglądać
Mój 4 arowy azyl... 00:50, 29 gru 2013

Do góry
Koniec świata.... Wrzośce w grudniu kwitną....
Co z tym ogródeczkiem począć 00:49, 29 gru 2013

Do góry
O Ewki nie ma... Chyba ćwiczy ... Pewnie już zalicza turbo spalanie
Rododendronowy ogród II. 00:47, 29 gru 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Och, ogrodnicy zawsze narzekają na pogodę. Nigdy nie jest właściwa, udowodnił to już Capek w swoim "Roku ogrodnika".
Nie pierwsza to zima bez zimy i nieostatnia pewnie.

Sporo w tym racji
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:44, 29 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Mój M się śmiał, że jak dłużej taka pogoda będzie to trzeba będzie trawę skosić słyszał kto by w styczniu trawę kosić? Już sobie wyobrażam te głosy wokoło hahhaah

To kiedy kosimy?
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:43, 29 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Wpadam i czytam ale co mam pisac o nartach???Pozdrówka.

Bogdziu a może ciebie na Białkę namówimy?
Ogród niby nowoczesny ale... 00:41, 29 gru 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękna choinka, ale te krokusy!!!! Moje też wylazły i modlę się, by już nie rosły - chcę je widzieć w marcu i kwietniu, nie teraz

Może przysypmy je grubo korą?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:40, 29 gru 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
No nie wiem....Właśnie skończyłem pierwszą turę zadań....Zostało mi tylko kilka zestawów maturalnych.....Ale kwadratówkę mam już za sobą - uffff!

Sebciu matematyka to podstawa!!!
To samo teraz mojej córce mowię o chemii.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:36, 29 gru 2013

Do góry
Krys napisał(a)
Marzenko dzieki za polecenie ksiazki kupilam sobie ebooka pozdrawiam

Tez tak pędzisz? Bo mnie M postanowił spowolnić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:34, 29 gru 2013

Do góry
Sebek ty za młody na jogę jsteś dla ciebie to P90X lub insinity jak nic Jak będziesz po 40-tce to sobie jogę zafundujesz
Łuki jeśli masz poważne problemy z kręgosłupem to yoga aero
Kasiek i Magda nas głupawka z bezczynności pgrodowej ogrania to trzeba było reaktywować klubokawiarnię

Małgosiu ciociu - moja mama mawia - krowa ktora dużo muczy mało mleka daje tak samo z naszymi ćwiczeniami, pomuczymy i wdaje nam się , że kalorie spalamy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:32, 29 gru 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżenko no i mnie rozłożyłaś na łopatki ...
początkowo zgubiłam się w niebieskim pokoiku ... fakt irytująca nerwancja poczęła mnie opanowywać ... nie na tyle jednak by chwycić za skalpel (niejakiej Chodakowskiej ??? ) ... potem jak przez mgłę w oparach świątecznych zapachów dobrnęłam do szarości by wylądować na białej elewacji z bielonym dębem (podobne oczekiwania mam wobec swojej ... każdego dnia wychodzę ... paczeee i wciąż jej nie ma ) ... i jak już myślałam, że spokój osiągnę przy pouczającej lekturze zwis czarny ujrzałam i pins odebrał mi ten spokój jednak ...

i jak tu można zwolnić jak człowiek na bieżąco prawie będąc pomroczności dostaje ... i sama już nie wiem ile brzuchów wisi a ile w kaloryfer się zamienia
na co WY te grupy zbieracie ???
na wszelki wypadek ... rozejść siem ! ... bo zwariuje ... nomalnie ... ))))))))))

Masz racje Rozejść się bo Danusia nas wyciepie
A na zmaganiu o ciwczeniach chyba trzeba bloga założyć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:16, 28 gru 2013

Do góry
Aniu roźe rozbebesz bo je choroby grzybowe zjedzą żywcem....
Cóż to za ochłodzenie wg norweskiej... Marne -5 w nocy... To prawiejesień....

Miałm dzisiaj okopczykować trytomy ale stwierdziłam źe to bez sensu...za ciepło...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:14, 28 gru 2013

Do góry
Kotek wygląda jakby miał muszkę elegancki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:13, 28 gru 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Marzenko zaglądam do ciebie co jakiś czas ale tu same fiki miki z Chodakowską, a ja mam za stare kości na skalpel, chodzę 2x w tyg na godzinny aerobik i muszę się przyznać, że nie robię wszystkich ćwiczeń

Aniu szacun, najważnijesze źe ćwiczysz, z czasem bedziesz wszytsko robiła,
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:12, 28 gru 2013

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Przeczytałam i obejrzałam wszystko.... grupy nie zbiorę... nie ma szans... jeżże czasami sama... ale jak sie mieszka na wsi..to do klubu daleko.... wiec chodzę, potem rok nie chodzę.. i tak w koło..
Popatrzyłam na zgrabne ciała wysportowane i na swój brzuch... brrr.. w poniedziałek urywam się ze strychu i może pojadę

Ja też niby nie najgorzej wygladam ale zamiast na brzuch na uda patrzę......
Moja grupa jogowa własnie ze wsi ale mam super sąsiadke, ktora nam te zajęcia organizuje i nas wszystkich integruje
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:11, 28 gru 2013

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

No to umawiamy się na luty Muszę sprawdzić co nowego powstało, bo i Luczki widzę, że połączyli z górą i na szczyt już nowa gondola.... nie da sie ukryć, że w naszym rejonie to największy ośrodek.. W dodatku tam inwestują w infrastrukturę.. i można tydzień jeździć i sie nie nudzi Dużo terenów do freeride... na skitury... piękna jaskinia i wody termalne.. tak, że po nartach jest co robić ..

No to ja sie piszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies