Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Kasiek 22:49, 28 gru 2013

Magda70 napisał(a)

Kasia...w szczegóły nie wnikam

Szczegol?....Taki troche duzy ten ,, szczegol´´ I wiszacy...
Konstancja30 23:07, 28 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

Dla zachety

http://media-cache-cd0.pinimg.com/originals/54/7a/b9/547ab93af9d7f031d7258d534b6149bd.jpg

http://www.pinterest.com/pin/421579215090302437

Madżenko no i mnie rozłożyłaś na łopatki ...
początkowo zgubiłam się w niebieskim pokoiku ... fakt irytująca nerwancja poczęła mnie opanowywać ... nie na tyle jednak by chwycić za skalpel (niejakiej Chodakowskiej ??? ) ... potem jak przez mgłę w oparach świątecznych zapachów dobrnęłam do szarości by wylądować na białej elewacji z bielonym dębem (podobne oczekiwania mam wobec swojej ... każdego dnia wychodzę ... paczeee i wciąż jej nie ma ) ... i jak już myślałam, że spokój osiągnę przy pouczającej lekturze zwis czarny ujrzałam i pins odebrał mi ten spokój jednak ...

i jak tu można zwolnić jak człowiek na bieżąco prawie będąc pomroczności dostaje ... i sama już nie wiem ile brzuchów wisi a ile w kaloryfer się zamienia
na co WY te grupy zbieracie ???
na wszelki wypadek ... rozejść siem ! ... bo zwariuje ... nomalnie ... ))))))))))
Sebek 23:58, 28 gru 2013

Jak to dobrze wiedzieć, że nie tylko ja ćwiczę z Youtube Joga mnie intryguje, ale chyba nie zaryzykuję

A o tym Japończyku było głośno....
Luki 00:12, 29 gru 2013

Kurcze tu normalnie ogrodowiskowy motywator do ćwiczeń O P90X czytałem i od samego czytania robiło mi się słabo, 3 lata temu próbowałem 6 weidera, ale na 36 dniu kręgosłup odmówił posłuszeńtwa.
Piszesz, że joga pomaga na kręgosłup... hmm bardzo kuszące tym bardziej, że wygibasy, rozciągania i kiedyś szpagaty nie były mi obce, mus poszukać czegoś na youtube.
Lampy uwielbiam, jestem na etapie przkonywania mamy do takich 'przystepnych' w salonie... będzie trudno
Madzenka 00:32, 29 gru 2013

Konstancja30 napisał(a)

Madżenko no i mnie rozłożyłaś na łopatki ...
początkowo zgubiłam się w niebieskim pokoiku ... fakt irytująca nerwancja poczęła mnie opanowywać ... nie na tyle jednak by chwycić za skalpel (niejakiej Chodakowskiej ??? ) ... potem jak przez mgłę w oparach świątecznych zapachów dobrnęłam do szarości by wylądować na białej elewacji z bielonym dębem (podobne oczekiwania mam wobec swojej ... każdego dnia wychodzę ... paczeee i wciąż jej nie ma ) ... i jak już myślałam, że spokój osiągnę przy pouczającej lekturze zwis czarny ujrzałam i pins odebrał mi ten spokój jednak ...

i jak tu można zwolnić jak człowiek na bieżąco prawie będąc pomroczności dostaje ... i sama już nie wiem ile brzuchów wisi a ile w kaloryfer się zamienia
na co WY te grupy zbieracie ???
na wszelki wypadek ... rozejść siem ! ... bo zwariuje ... nomalnie ... ))))))))))

Masz racje Rozejść się bo Danusia nas wyciepie
A na zmaganiu o ciwczeniach chyba trzeba bloga założyć
Madzenka 00:34, 29 gru 2013

Sebek ty za młody na jogę jsteś dla ciebie to P90X lub insinity jak nic Jak będziesz po 40-tce to sobie jogę zafundujesz
Łuki jeśli masz poważne problemy z kręgosłupem to yoga aero
Kasiek i Magda nas głupawka z bezczynności pgrodowej ogrania to trzeba było reaktywować klubokawiarnię

Małgosiu ciociu - moja mama mawia - krowa ktora dużo muczy mało mleka daje tak samo z naszymi ćwiczeniami, pomuczymy i wdaje nam się , że kalorie spalamy
Madzenka 00:36, 29 gru 2013

Krys napisał(a)
Marzenko dzieki za polecenie ksiazki kupilam sobie ebooka pozdrawiam

Tez tak pędzisz? Bo mnie M postanowił spowolnić
butterfly 00:52, 29 gru 2013

Ale fajne tematy poruszacie

To i ja się ujawnie publicznie i powiem że gdzies od maja ćwiczenia tak mnie wciągnęły ze jak teraz nie cwicze 3-4 dni to nie tylko mam wyrzuty sumienia ale i czegoś mi brakuje...
To jest cos co mi zajmuje ostatnoi oprócz ogrodu dużo czasu - nawet M. się troche przeraził i zapytał czy już od teraz to ogród chwastami zarośnie bo znalazłam sobie nowe hobby....

Zaczynałąm od Chodakowskiej ale szybko mnie znudziła.
Potem zobaczyłam przemiane Eweliny (z linku, który podawała Madżenka) i zaczęłam P90X.
I pochwale się że go ukończyłam !!! A co !!!

obecnie zafascynowana jestem kettlebells

Dopisuje bo czytam kolejne komentarze

Jillian jest dobra na poczatek, Insanity jest dużo cięższe. - tam jest duzo cardoi, ćwiczenia praktycznie non stop, przerwy trwaja parenascie sekund...
Ale musze przyznac, ze P90x poprawiło mi duzo wytrzymałośc. Zaczynałam od jednej pompki, a teraz potrafię zrobić bez trudu 10 (meskich ) W obwodach też ruszyło
A z jogi zrobiło się ciało elastyczniejsze

Madżenko pozdrawiam - bardzo lubię do cię zaglądać
Madzenka 01:12, 29 gru 2013

butterfly napisał(a)
Ale fajne tematy poruszacie

To i ja się ujawnie publicznie i powiem że gdzies od maja ćwiczenia tak mnie wciągnęły ze jak teraz nie cwicze 3-4 dni to nie tylko mam wyrzuty sumienia ale i czegoś mi brakuje...
To jest cos co mi zajmuje ostatnoi oprócz ogrodu dużo czasu - nawet M. się troche przeraził i zapytał czy już od teraz to ogród chwastami zarośnie bo znalazłam sobie nowe hobby....

Zaczynałąm od Chodakowskiej ale szybko mnie znudziła.
Potem zobaczyłam przemiane Eweliny (z linku, który podawała Madżenka) i zaczęłam P90X.
I pochwale się że go ukończyłam !!! A co !!!

obecnie zafascynowana jestem kettlebells

Dopisuje bo czytam kolejne komentarze

Jillian jest dobra na poczatek, Insanity jest dużo cięższe. - tam jest duzo cardoi, ćwiczenia praktycznie non stop, przerwy trwaja parenascie sekund...
Ale musze przyznac, ze P90x poprawiło mi duzo wytrzymałośc. Zaczynałam od jednej pompki, a teraz potrafię zrobić bez trudu 10 (meskich ) W obwodach też ruszyło
A z jogi zrobiło się ciało elastyczniejsze

Madżenko pozdrawiam - bardzo lubię do cię zaglądać

No to mamy fachowca, będziemy pytać mnie P90X przeraziło, szacun!!!!
Madzenka 01:14, 29 gru 2013

Tak sobie siedzę i liczę, że zima będzie taka ja można przeczytać na WP :

Nadzwyczajnie ciepły grudzień spowoduje, że zima, która się właśnie rozpoczęła, będzie od poprzedniej krótsza co najmniej miesiąc, a biorąc pod uwagę, że ubiegły marzec był niespotykanie zimny, to nawet 2 miesiące, czyli o połowę.

W tym roku mogliśmy się cieszyć bardzo ciepłym październikiem i listopadem, a teraz przeżywamy grudzień z temperaturami powyżej normy. I taki już pozostanie do końca. Tym samym, zima już w tej chwili, skróciła nam się o miesiąc. Zaoszczędziliśmy dzięki temu niemało na ogrzewaniu, więc brak śniegu i mrozu do tej pory raczej nam nie przeszkadza.

W zasadzie, zima ma jeszcze czas, żeby się wyszaleć w ciągu najbliższych 2 miesięcy, ale z 70-procentowym prawdopodobieństwem tego nie zrobi. Amerykanie z NCEP, a więc National Centers for Environmental Predictions (pol. Narodowe Centrum Prognoz Środowiska) wieszczyli nam już jakiś czas temu ekstremalnie ciepłą zimę:

Po raz ostatni z czymś podobnym mieliśmy do czynienia w sezonie 1987/88, czyli 26 lat temu. Marzec równie zimny jak styczeń czy luty, a nawet zimniejszy zdarza się niezwykle rzadko.

Od końca lat 90. ubiegłego stulecia wiosna nadchodziła coraz wcześniej. Z zimnymi marcami, przedłużającymi zimę, spotykaliśmy przed 2013 rokiem w latach 2006, 2005, 1996, 1987, 1980.

W latach pomiędzy 1979 a 1982 zima trwała wyjątkowo długo, bo aż do połowy kwietnia. Szanse, że tegoroczna będzie tak długa, jak ta przed rokiem, są praktycznie żadne, biorąc pod uwagę, że na ostatnie 34 zimy zdarzyło się to tylko sześć razy.

Temperatury znacznie wyższe, niż wskazuje na to norma wieloletnia czekają nas w lutym, niewykluczone, że także w marcu. To oznacza wcześniejsze nadejście wiosny. Prognozy wskazują, że będzie ona bardzo ciepła.