Basiu, ta na zdjęciu, to kupiona rok temu strzęplica sina. Ładnieją podzieliłam, po zimie ładnie wystartowała, potem kwitnie zdobiąc rabatę. Posadziłam ją między bukszpany. I dobrze to wygląda.
Polecam też seslerię haufleriana, którą się zachwycam.
Posadziłam ją z rozchodnikami, teraz towarzyszą jej kwitnieniu tulipany.
...lub jesienną. Z jesienną dopiero zaczynam. Posadziłam ją przy różach i przywrotniku z szałwią...
Witam wszystkich serdecznie !
Bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu drzewa. Zamieszczam zdjęcia liści z kwiatostanami oraz pień z widoczną korą. Zdjęcie zrobione dzisiaj 30.04.2018.
Aniu, dziś mierzyłam tawułę, ma 1,5 m szerokości, ale co roku ją tnę o połowę...
Super, że masz kolejną donicę. Te moje miały iść na śmietnik, a u mnie pasują.
Udało mi się znaleźć dwa stare wiadra budowlane, jedno nawet dołem uszkodzone, to nie trzeba było już dziur w nim robić. Wrzuciłam jako wypełnienie kompost, potem obornik i na koniec ziemię. Posadziłam pelargonie i stipę A wczoraj zmusiłam Zbyszka do nicnierobienia? Tylko do Obi pojechaliśmy, dokupiłąm nawóz do trawy, bo mi się skończył, nasiona traw na dosiewkę po zimie - niektóre miejsca łyse...
W trakcie popołudniowej kawy wyciągnął kilka krawężników z trawnika, nie będzie kostki na podjeździe...
Raz, że kasa, a poza tym zaczyna nam się ładnie zielenić trawa, chcemy więcej. Kostkę zrobimy tylko kawałeczek przy samym garażu. Tam się krawężniki przydadzą...
Więc trochę ziemi wsypaliśmy na wyrównanie, posiałam trawę, trzeba czekać na zielone ...
No i z tego nicnierobienia, namówił mnie na wyczyszczenie ciurkadełka. Tak wiec wyczyszczone, pompka uruchomiona, działa