Aniu, witaj, chyba pierwszy raz u mnie
Pashmina w wakacje skończy cztery lata Pierwsze dwa lata kwitła skromnie, krzaczki przemarzały do poziomu gruntu. W ub. roku było zdecydowanie lepiej, w tym nawet te mniejsze są takie
dla Ciebie słoneczko
edytowałam biała róża to White Cover, bardzo nisko cięta wiosną, w ub. roku była zdecydowanie wyższa
Basiu, Pashminka (5 sztuk)postarała się w tym roku, ciekawe jak będzie powtarzać.
Pytałaś się o len u mnie. Ma się znakomicie, siewki też są, fotka taka sobie na szybko
Haniu, ze mną też nie wszystkie róże współpracują. Ta drobinka nn o maleńkich kwiatkach jest niezawodna
to nówka nn z ubiegłego roku, niestety, widzę że bedzie miała za mało miejsca i jesienią muszę przesadzić
a to tegoroczna
Dziękuję
Haniu, weekend był miły, nawet częściowo wyjazdowy, niestety już się kończy, za chwilę podlewanie czas zacząć Na szczęście katalpa daje nieco cienia, ogrodówki skromnie, ale zakwitną, a przed nimi kwitnące annabelki w doniczkach, wiosenne sadzonki, obok Limki, troche blade, może utrzymają liście
a przy drodze, w jakiejś wiosce pani sprzedawała takie okazy
to chyba eukomis, naliczyłam osiem cebul w doniczce
i agapant o niesamowicie grubych łodygach, niestety nie kwitnie, natomiast matecznik miał tak olbrzymie kwiaty, że w życiu takich wielkich nie widziałam