Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 16:12, 17 cze 2018

Ula, białe róże oprócz białych przetaczników maja też inne towarzystwo

iwonadm 16:15, 17 cze 2018

Pashmin ę wsadzilam na wiosnę. Mam nadzieję, że będzie kwitła tak pięknie jak Twoja.
paniprzyroda 16:21, 17 cze 2018

Karola, Jolu, nie wszystko jest doskonałe, ale pokazuję to, co mniej więcej jest ładne

paniprzyroda 16:28, 17 cze 2018

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Piekne po prostu cudowne widoki bardzo mi sie podobaja Twoje kwiaty roze az dech zapiera super super a pashmina jak dlugo juz rośnie u Ciebie? A jaka roza rośnie z bialym przetacznikiem? Pozdrawiam☺

Aniu, witaj, chyba pierwszy raz u mnie
Pashmina w wakacje skończy cztery lata Pierwsze dwa lata kwitła skromnie, krzaczki przemarzały do poziomu gruntu. W ub. roku było zdecydowanie lepiej, w tym nawet te mniejsze są takie

dla Ciebie słoneczko

edytowałam biała róża to White Cover, bardzo nisko cięta wiosną, w ub. roku była zdecydowanie wyższa

paniprzyroda 16:34, 17 cze 2018

AgataM napisał(a)
Witaj. Jestem pod ogromnym wrażeniem cudnych kwiatów, kolorów, kompozycji i biżuterii ogrodowej
Pozdrawiam gorąco

Agatko, dla Ciebie coś z tarasu

paniprzyroda 16:41, 17 cze 2018

barbara_krajewska napisał(a)

Cudna! Ile krzewów Pashminy tu posadziłaś?

Basiu, Pashminka (5 sztuk)postarała się w tym roku, ciekawe jak będzie powtarzać.
Pytałaś się o len u mnie. Ma się znakomicie, siewki też są, fotka taka sobie na szybko
paniprzyroda 16:48, 17 cze 2018

hanka_andrus napisał(a)
Ja u siebie nie bardzo mogę mieć te "napchane róże"- W mojej wilgotnej pogodzie szybko nabierają brzydkiego koloru albo i łapią szarą pleśń.
Najlepiej się czują takie nie wypełnione.
Twoje paszminki urocze! Jestem nimi zachwycona, ale mieć ich nie będę, mimo uroku.

Haniu, ze mną też nie wszystkie róże współpracują. Ta drobinka nn o maleńkich kwiatkach jest niezawodna

to nówka nn z ubiegłego roku, niestety, widzę że bedzie miała za mało miejsca i jesienią muszę przesadzić

a to tegoroczna

paniprzyroda 17:01, 17 cze 2018

tulucy napisał(a)
Mariolu a co masz posadzone przed Pashminą? Takie koperkowej listki, sasanki? Takie wielkie?

Łucjo, to właśnie sasanki, były już przycięte po kwitnieniu i odbiły.

misz masz

dzwonek skupiony w nietypowym, lawendowym kolorze. Ucierpiał po wiosennym przesadzaniu, dobrze, że w ogóle go odnalazłam
paniprzyroda 17:15, 17 cze 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Byłam, zobaczyłam i zachwyciłam się. Tego mi było trzeba.
Miłego weekendu!

Dziękuję
Haniu, weekend był miły, nawet częściowo wyjazdowy, niestety już się kończy, za chwilę podlewanie czas zacząć Na szczęście katalpa daje nieco cienia, ogrodówki skromnie, ale zakwitną, a przed nimi kwitnące annabelki w doniczkach, wiosenne sadzonki, obok Limki, troche blade, może utrzymają liście

i kwitnący pierwszy rozchodnik od tygodnia
paniprzyroda 17:33, 17 cze 2018

Nieco z wczorajszych zakupów

a przy drodze, w jakiejś wiosce pani sprzedawała takie okazy
to chyba eukomis, naliczyłam osiem cebul w doniczce

i agapant o niesamowicie grubych łodygach, niestety nie kwitnie, natomiast matecznik miał tak olbrzymie kwiaty, że w życiu takich wielkich nie widziałam

no jak było się oprzeć, wzięłam