Nie wierzę, ze wszystko, a już z pewnością nie floksy. Pewnie tylko opóżnienie.
Moje floksy coraz bujniejsze w kwiatuszki, chociaż tam gdzie mnij słońca kwitnąz małym opóżnieniem.
Halinko ja jeszcze nie obrobiłam wszystkich rabat, w maju wyjdzie wysadzanie.
i tego dobra będzieeee.
Budleya z pączkami, pewnie wyłamać trzeba.
Naparstnica tez ma pączki, szkoda mi wyłamać, chcę szybciej ujrzeć kolor, to Rasberry.
Trawka Purple M
Nie tak dawno, pokazywalam ogrod zamkowy i rosnace w nim 180letnie rododendrony. Dzisiaj, uciekajac przed upalem, pojechalismy sprawdzic, czy te kolosy juz kwitna. Niestety, ten najwieksze, najbardziej przeze mnie oczekiwane, kaza na siebie
czekac
Spacerujac z psami, podziwialismy i to...i tamto...
Pytałeś wcześniej o zdjęcia więc teraz wygląda mniej więcej tak pierwsza różanka jeszcze nie kwitną róże, druga rabata mieszana z brzozami doorenbos tutaj kwitną tylko czerwone tulipany hosty zurawki, potem będą białe piwonie niebieskie irysy i różowe czosnki a na koniec jeżówki, szalwie, werbena
W tym tygodniu mamy mnóstwo roboty mam nadzieję, że się uporam że wszystkimi robotami ogrodowy i aby więcej nie wracać do tych robót chodzi o melioracji jest sucho można kopać.
Uporządkować pod sosnami i przy suchym oczku.
Skalniak żyje rośliny co nóż to nowe kwitna jest trochę w cieniu więc floksy jeszcze w poduszkach przysypiaja.
Tawuły zawsze udane. Teraz w pąkach wisteria, powinna zachwycić...
Tymczasem pierwsza azalia wygląda tak, lada chwila w rozkwicie.
Bzy przykuwają zapachem.
Zanim zabielą się konwalie, kwitną fiołki olbrzymy.