Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skarbonkowy ogródek 13:19, 29 maj 2018

Do góry
Widzicie to co ja?

Musze teraz uciekać. Wieczorem jak słońce zajdzie wstawię Wam lepsze zdjęcia.

Buzia
Skarbonkowy ogródek 13:17, 29 maj 2018

Do góry
UWAGA Drastyczne

Pacjent przed

Pacjent po

Strzała z niego kiepska wyszła ale myślę ze da się to później skorygować.
Zakręcony ogród 13:16, 29 maj 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Zakładając,że w kole nie będzie drzewa. To jakbyś to widziała ?

Wiesz co? Tak uczciwie Ci powiem, że bez tego drzewka w kole to ja tego frontu w ogóle nie widzę. Ono tam po prostu musi być
Już nie mówię, że jakaś lipa, ale (wybieram z katalogu ZSP) np.: jarząb mączny magnifica albo klon jawor brilantissimum to powinien być już do strawienia?

gdyby jednak, mimo wszystko nie, to trzeba tradycyjnie: dwóch strażników przy furtce (wiśnie kanzan polecam) [smuteczek]

DorKa napisał(a)

no nie ? co tam trój multiprzestrzenną

trój w zupelności mi wystarczy
już z czwartym wymiarem mam problem, więcej mi nie trzeba
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:14, 29 maj 2018

Do góry
Aleksandra napisał(a)
Witam serdecznie Wszystkich Pasjonatów Ogrodowiska. Prosiłabym o poradę, jak na nowo zagospodarowac dwie rabatki przed tarasem. Stare kompozycje wprowadzały za wiele chaosu i postanowilismy z męzem coś zmodyfikować. Danusiu, czy mogłabym prosić o rzut oka i wskazówki? Z góry dziękuję. Każda krytyka i porady sa dla mnie na miarę złota Chodzi o miejsca, gdzie są dwa polkola, gdzie wczesniej byly berberysy i tawuly + juki, a teraz jest wszystko wykopana. Stawiam na ogrod zadbany i elegancji (myslalam o cisach kulach, na niskich nozkach lub bonsai, ale nie wiem, czy one będą pasowały? A może zmienić ksztalt rabat? Proste linie? Wymienic pozostale rosliny? Jestem otwarta na każde piękne propozycje/kompozycje Chcialabym wprowadzic mniej gatunków/ grupami w ogrodzie, tak jak radzi nasza Danusia

Bylo:

Jest i nie wiem jak byc powinno:

Dziekuje.

piekny ogród na pewno jasny kamyczek ozdobił by ta przerabiana rabatkę pieknie wkomponowałyby sie róże albo miskanty ja uwielbiam Proso Rózgowate Northwind przepiekne mięsiste zielone źdzbła w maju juz pieknie wyglada polecam
Moja glebo terapia 13:10, 29 maj 2018

Do góry
Kurcze dziewczyny mam dylemat. Pierwszy raz zamawiałam roślinki przez neta. Padło na Albamar i wszystko było by dobrze gdybym wczoraj na FB nie przeczytała, że na początku wiosny mieli problem z wirusem HVX a ja właśnie zamówiłam min. hosty .

Niby sprawę rozwiązali, chorą partię zniszczyli,hosty podobno badają a wirus nie dotyczył tych odmian, które ja zamówiłam to jednak pewna doza niepewności jest. I pewnie jak bym to wiedziała wcześniej to bym tych host nie zamawiałam.

A teraz nie bardzo wiem co zrobić, czy powinnam te nowe poddać jakiejś kwarantannie ? Może po prostu je posadzić na jednej rabacie i obserwować ? z tego co czytałam to ten wirus może się uaktywnić nawet po 4 latach, niby nie mam jakiejś specjalnie cennej i wielkiej kolekcji, kilkanaście gatunków i to w większości NN ale mimo to nie chciała bym ich stracić.

Kurcze człowiek im mniej wie tym spokojnie żyje. Teraz do plag nawiedzających mój ogród w postaci opuchlaków, ślimaków, nornic, mszyc i cholera wie czego jeszcze dojdzie wirus HVX.
Ogród to miał być relaks, odskocznia, spokój a wygląda na to że zaczyna być coraz bardziej stresogenny

I takie dwa okazy im na szczęście żaden wirus nie grozi

Ogrodowy song 13:03, 29 maj 2018

Do góry
Ogrodowy song 13:01, 29 maj 2018

Do góry
Skarbonkowy ogródek 12:58, 29 maj 2018

Do góry
anbu napisał(a)

Wiem, że to wyższa szkoła planowania i w zasadzie nie powinnam się odzywać ale...
Wg mnie lewa strona jest super, nie zmieniłabym nic w ustawieniu
Prawa strona ma wg mnie braki w swojej lewej stronie (czy wyraziłam się jasno?)

Nie wiem co to jest - tutaj zaznaczone na czerwono? Wydaje się, że to są dwie kuleczki To coś mi tu nie gra

Aniu , te dwie kuleczki to tak trochę z przypadku tam wstawione.
No właśnie prawa strona całej rabaty...

Skłaniam się do propozycji Asi ( Toszka tez chyba tak myślałaś co?) tylko bez tej jednej kuli pod magnolia. Cisa nazwijmy go roboczo żółtego zostawię tam gdzie jest.
Ogrodowy song 12:57, 29 maj 2018

Do góry
Troszkę słonecznych ujęć.

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:56, 29 maj 2018

Do góry
Gutlandia 12:56, 29 maj 2018

Do góry
Agatko dziękuję, chyba załapałam o co chodzi. Najgorsze, że nazbierało mi się innych rzeczy i nawet nie mam kiedy opryskać :/.

Pszczółko/Ewo nie mogłam się powstrzymać .
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:47, 29 maj 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Iwka, Iwka, gdzieżeś Ty? Pozwalam sobie wrzucić fotki rabatki, którą mam dzięki Tobie i Edycie. Młode kłosowniczki na pierwszym planie

super bardzo ładna rabata i trzmielina fajnie tu pasuje cieszę się bardzo że się zadomowiły i rosną

ta hosta o którą wcześniej pytałaś to mediovariegata, bynajmniej pod taką nazwą kupiłam. Tylko mam z nia taki problem, że w połowie lata robi się prawie zielona i już nie jest taka ładna, może ma za dużo słońca, bo tu gdzie rośnie prawie cały czas patelnia.
Tęczowo mi 12:41, 29 maj 2018

Do góry
Tęczowo mi 12:40, 29 maj 2018

Do góry
Tęczowo mi 12:39, 29 maj 2018

Do góry
Droga do spełnienia 12:39, 29 maj 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
To super świerk chyba przystrzyżony ? a co na środku rosnie? to drzewko co nigdy nie pamiętam jak się nazywa?
Ogród do odświeżenia 12:38, 29 maj 2018

Do góry
Dzięki Kasiu

Munstead Wood właściwie ( nie cierpię pisać na telefonie) 3 sezon u mnie:
- słońce od 10 do około 14 może 15
- nie chorowała u mnie ani razu, ale ma przewiewne miejsce
- mszyce łapie rzadziej niż inne,
- kwitnie dość szybko, pierwszy kwiat się pojawił tak jak u Luiski, po ścięciu przekwitłych kwiatów szybko się zbiera do następnego kwitnienia, jak zasilam to kwitnie do listopada nawet
- kopczykuję na zimę
- krzew pomimo ciut wiotkich łodyg jest dość zwarty
- kolor ciut inny niż na zdjęciu, bardzo ciemny, buraczkowy , zapach mniej intensywny niż u Luiski
- duży minus dla niej za olbrzymią ilość kolców

Mariatheresia za chwilę w następnym poście, bo boję się że pójdzie w kosmos
Tęczowo mi 12:38, 29 maj 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies