Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 16:51, 13 cze 2018

Cd horrorystycznych scen ale już w tym świecie horroru rosną rośliny i nawet je widać

Szkoda że nie można róż przesadzać bo już powoli mi się klaruje co i gdzie będzie. Właściwe nasadzenia zrobię jesienią.
Teraz mnie czeka wybieranie większego gruzu- znów praca w kamieniołomach

Renii 17:10, 13 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Cd horrorystycznych scen ale już w tym świecie horroru rosną rośliny i nawet je widać

Szkoda że nie można róż przesadzać bo już powoli mi się klaruje co i gdzie będzie. Właściwe nasadzenia zrobię jesienią.
Teraz mnie czeka wybieranie większego gruzu- znów praca w kamieniołomach

Ula też mam dużo kamieni. One po prostu u mnie rosną
Urszulla 17:30, 13 cze 2018

Renii napisał(a)

Ula też mam dużo kamieni. One po prostu u mnie rosną

Ha,ha
Bogdzia 06:47, 14 cze 2018

Ula pamietaj o zdrowiu i nie pracuj za dużo.
Urszulla 14:21, 14 cze 2018

Bogdzia napisał(a)
Ula pamietaj o zdrowiu i nie pracuj za dużo.

Tak by należało
Nie robię ponad siły. Ale zawsze coś pracy w ogrodzie skubnę przy dobrej pogodzie.

Dziś była idealna pogoda na plewienie. To podziałałam nawet przesadziłam coś niecoś. Znów Będę latać z konewką bo lato wraca

A przy okazji wymyśliłam zamianę wszystkich żurawek na trawkia tak niedawno rozmnażałam tu żurawki

Musi tu być rabata trawiasto- bukszpanowa bo patelnia tu straszna więc rewolucja za rok za całego.
Pszczelarnia 15:28, 14 cze 2018

Lepiej seslerię jesienną (o niej piszesz?) podzielić teraz. Dzielona jesienią może się nie zakorzenić a i mokra zima jej nie pomoże.

Urszulla 23:01, 14 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Lepiej seslerię jesienną (o niej piszesz?) podzielić teraz. Dzielona jesienią może się nie zakorzenić a i mokra zima jej nie pomoże.

Ewo ta sesseleria kwitnie wiosną to chyba wiosenna teraz przy upałach nie chcę jej ruszać bo mam ją jedną.
Z tymi trawami to różnie jest. Maja w tv głosiła że trawy dzieli się jesienią a ja uważam że najlepiej wiosną. A Ty jakie masz doświadczenia?

Takie obrazki z poranka

Urszulla 08:26, 15 cze 2018

budleja wreszcie prawdziwych rozmiarów, pierwszy raz po kilku latach i hortensje też pierwszy raz mojego wzrostu.

Edenkowa

boguslawa_ma... 16:17, 16 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Tak by należało
Nie robię ponad siły. Ale zawsze coś pracy w ogrodzie skubnę przy dobrej pogodzie.

Dziś była idealna pogoda na plewienie. To podziałałam nawet przesadziłam coś niecoś. Znów Będę latać z konewką bo lato wraca

A przy okazji wymyśliłam zamianę wszystkich żurawek na trawkia tak niedawno rozmnażałam tu żurawki

Musi tu być rabata trawiasto- bukszpanowa bo patelnia tu straszna więc rewolucja za rok za całego.

ŁADNIE CI WYSZŁA TA RABATA
Urszulla 17:07, 16 cze 2018

boguslawa_madejska napisał(a)

ŁADNIE CI WYSZŁA TA RABATA

Dzięki ale już jest do całkowitej przeróbki. Bo widzę mankamenty i jak marnie niektóre rośliny się czują.
Przy brzegu będzie zamiast Ice Dance biało-zielona trzmielina( nastawiłam dziś nowe sadzonki) w połączeniu z trawkami Mint Mist. To pustynne połączenie mam już przetrenowane pod jabłonką
Wkopałam tam już na stałe berberysy Admiration i mam nadzieję że dadzą radę w tych warunkach nasłonecznienia.
Będzie szlaczek bukszpanowy jak bukszpany własnej produkcji urosną.
I dopiero pod klonem planuję rozplenice i hortensje, ale czas pokaże w jakim układzie.

Moja pierwsza jeżówka