Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 11:15, 28 kwi 2018

Do góry
abiko napisał(a)
azalia ,hot chocolate' wydawała się, że nie przeżyła zimy a jednak, zakwitła pięknymi kwiatami

obok niej fiolecik

brakuje mi żółtej azali - sama nie wierzę, że to napisałam

Sliczne są
Z żółtych koniecznie pontyjską, ależ one pachną
Aga, kiedy czosnki Krzysztofa kwitną, napatrzyłąm się u ciebie i nasadziłam, ciut liście mnie wkurzaja, usuwasz swoje???
Słoneczny Ogród 11:05, 28 kwi 2018

Do góry
Słuchajcie zwracam uwagę na Queeny , przyglądam im się gdzie mogę.
U Anulajdy są podobne jak moje , takie rozjaśnione na zewnętrznych środkach płatków.
Teraz to juz nie wiem , czy to możliwe, żeby coś jeszcze miało wpływ na wybarwienie, ziemia...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6417-anulajda-w-raju?page=415

Wczoraj gdzieś jeszcze widziałam podobne ale nie pamiętam u kogo.
Moje... jakby burgund ale z góry takie w róż wpadające.

Ogród wśród pól i wiatrów 11:02, 28 kwi 2018

Do góry
jolka napisał(a)

Daria, w różach jest MorningLight. A variegatusy mam w brzozach. Owszem, wyszły już jakiś czas temu. Zobacz za huśtawką
Tylko się na nich wystarczająco nie skupiłam, bo mnie brzozowe i grabowe listki zauroczyły

Nie załamuj mnie, moich nie widać wcale no nie! tylko nie to.
Ogród do odnowy 11:01, 28 kwi 2018

Do góry
straszycie tą tawliną Jedna rośnie w kaście budowlanej więc groźna nie jest, ale ta jaśniejsza dostała wolność w ubiegłym roku. Jak coś będzie się działo pójdzie do dużej donicy.

Zawitka tawlina przełazi pod ziemią. W poniedziałek się zdzwonimy

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:00, 28 kwi 2018

Do góry
sandras09 napisał(a)

W takim układzie zrobiłabym coś bliżej schodów...zabrać trawnika.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 10:50, 28 kwi 2018

Do góry
Posadziłam na jesieni cebulki kompozycji białej, takie z Bie..... chyba.
Jakież moje zdziwienie było jak wyszły niebieskie zawilce zamiast białych, ale jakoś przeboleję je ale jak zobaczyłam żółte tulipany to już się wkurzyłam.... wszystkie pod płotem przy wjeździe mam białe a tu kilka żółtych nagle...
Ogrod stewardessy 10:47, 28 kwi 2018

Do góry
Jak patrze na ta sosne to mi sie wydaje, ze ona pokazuje srodkowy palec

Nowa rabatka sie tworzy:

...uDany ogród 10:42, 28 kwi 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Izuniu ja też nie posiedzę stale biegam i coś szkubię
Zapraszam, może kiedyś będziesz przejazdem. Furtka zawsze otwarta, tj. będzie bo jeszcze nie ma. Teraz stale otwarte

Czy mnie czy nie mylą? Nowy element w ogrodzie, ta pergola?
Słoneczny Ogród 10:41, 28 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Daria moim zdaniem nie są to quenny - mają inny kształt płatków, są jaśniejsze i mniej "mięsiste"

Tu do porównania moje:

piszesz, że nie wszystkie się otwarły - pamiętasz ile kupiłaś w L? Ja kupowałam tylko w B. więc może te Twoje B. jeszcze się nie otwarły... a te otwarte to właśnie z L. są... nie chce mi się wierzyć aby z B. tylko część pomylili - raczej moje też by były inne
ps. szyfr b i l wyszedł ale mam nadzieję, że zrozumiale napisałąm

Szyfr B L rozumiem , sama go używałam powyżej, to tu jest wszystko jasne.

Twoje zupełnie innne.
Załączam zdjęcie opakowań, wydaje mi się że ta większość z B, a te drugie z tą panią na opakowaniu to albo z L albo z 2 rzutu w B , tyle, że w innych opakowaniach. Tych drugich miałam tylko 2 opakowania, a tych pierwszych 22op.
No zobacz.
Ogród Małej Mi 2017 10:02, 28 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Buziolek

Buziolek..
Ulotne chwile.. trawa niewykoszona, ale tak sucho, że nie ma co kosić
Ogród Małej Mi 2017 10:01, 28 kwi 2018

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania u mnie dzisiaj popadało nareszcie, też sucho potwornie.
Co Ty robisz, że te konwalie tak się rozlazły ? mam kępkę posadzoną i ledwo co przyrasta, teraz dokupiłam kolejną i posadziłam w inne miejsce, muszę chyba zmienić miejscówki.
A tak z innej beczki nie jeździsz w moje strony ? wdepłabyś na kawkę zapraszam !!!

Mnie minęło praktycznie bokiem.. dalej sucho. Bujam się często w Twoich okolicach i zawsze macham ręka na powitanie.. niestety ostatnio mam kompletny niedoczas i kawki pijam w biegu. Jak się przewali i zrobi się luźniej to zajadę z miła chęcią.

Przerwa na kawę... 09:59, 28 kwi 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Ewelina - tulipki bardzo dziękują. Właśnie siedzę na tarasie opalona w koc bo mega zimno i delektuję się kawą.

Moje widoki

Przy tych widokach żadne chłody niestraszne Z jednej strony to nawet lepiej, bo dłużej się tymi kwiatuszkami nacieszymy

Patrzę sobie, jaką masz śliczną kuleczkę buksową na tej fotce
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:52, 28 kwi 2018

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

I kawalek mojej innej pasji.Niezmiennej od 35 lat jak nie dluzej

Co to za pasja? Widzę paprocie? Akwarium?
Moje małe królestwo 09:51, 28 kwi 2018

Do góry
Cdn
Liliowo i kolorowo:) 09:45, 28 kwi 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Już czuję ten zapach.

Oj pachnie bardzo

Obiela polecam

Moje małe królestwo 09:41, 28 kwi 2018

Do góry
Nie mam zbytnio czasu ostatnio, ale już jesteśmy na ostatniej prostej do Komuni.
Ogrodowo działam, ale nie tyle co bym chciała. Mam kilka dylematow główny to czym posadzić anabell w szpalerze czy dać danie, czy trzmielinowy żywopłot czy może jeszcze czymś innym. Muszę zroobić fotkę o które miejsce chodzi. A tymczasem w ogrodzie...

Prawie - jak ogród 09:39, 28 kwi 2018

Do góry
Anabelki na słońcu już takie.

Te w cieniu ledwie od ziemi odrosły.

Red baron też zaczyna się czerwienić.

Prawie - jak ogród 09:36, 28 kwi 2018

Do góry
Ruszyły wszystkie misknty.
Tu na samym przodzie strictus.

Czosnki zaraz zastąpią tulipany.

Za chwilę też wystartują rodki...

Ogród z wilkiem zamkn. 09:35, 28 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
dziewczyny, proszę pomóżcie
jakie kwiaty dobrze by tu -w wiśniowej -wyglądały ?
nie mogę się zdecydować

przed kulkami danici są róże
a pomiędzy wiśniami hortki i obiele
coś bym chciała dodać kwiatowego między cyprysiki ,a berberysy ....nie mam pomysłu
jeżówki może ? ale jaki kolor by tam pasował ?

A może, żeby nie kombinować z kolejnym kolorem to Green Jewel i będzie zielono.. ewentualnie bym dała białe, ale nie pełne - np. Virgin albo Avalanche.Do berberysów by pasowała Green envy, ale cos mi się obilo o uszy, że kapryśna.

A jeszcze pomyslalam o Vintage wine, żeby podbić kolor berberysów. Ale ja specjalistką nie jestem

No i zależy jakie róże posadzilaś, bo kwitnieniem zgrają się z jeżówkami i fajnie jakby pasowały
Liliowo i kolorowo:) 09:34, 28 kwi 2018

Do góry
MariuszG napisał(a)
Danusiu, masz tak fantastyczny ogród i tyle ciekawych roślin i tak ładne spojrzenie na te rośliny, że każdą stronę Twojego wątku ogląda się z wielką przyjemnością. Lubię kiedy historię czyjegoś ogrodu zaczyna się czytać z taką chęcią, z jaką czyta się dobrą książkę. Dziękuję Ci bardzo, za tę przyjemność.
A już tak pisząc zupełnie ogródkowo, to też zachwycam się starymi odmianami narcyzów, jednak u mnie one nie mogą żyć dłużej jak jeden sezon. Wszystkie kilkudziesięcioletnie kępy odeszły już w niebyt, więc co roku sadzę nowe z marketu. A wszystko to niszczy mi mucha narcyzowa. Ponoć nie ma żadnej skutecznej ochrony przed nią w ogródku przydomowym.

Jak mi miło, dziękuje za ciepłe słowa, bo ogród powinien być jak dla mnie z duszą i staram się jak mogę, dlatego cierpię jak mi coś wymarznie czy zjedzą nornice bo z każdym drzewkiem, krzaczkiem mam jakieś wspomnienia Co do narcyzów i tulipanów to u mnie to samo niestety, ostały się może dwie kępy a tak dokupuje.

Ten bez przytachałam od mojej babuni ze starego ogrodu, który uprawiała ponad 50 lat

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies