Sliczne są
Z żółtych koniecznie pontyjską, ależ one pachną
Aga, kiedy czosnki Krzysztofa kwitną, napatrzyłąm się u ciebie i nasadziłam, ciut liście mnie wkurzaja, usuwasz swoje???
Słuchajcie zwracam uwagę na Queeny , przyglądam im się gdzie mogę.
U Anulajdy są podobne jak moje , takie rozjaśnione na zewnętrznych środkach płatków.
Teraz to juz nie wiem , czy to możliwe, żeby coś jeszcze miało wpływ na wybarwienie, ziemia...
straszycie tą tawliną Jedna rośnie w kaście budowlanej więc groźna nie jest, ale ta jaśniejsza dostała wolność w ubiegłym roku. Jak coś będzie się działo pójdzie do dużej donicy.
Zawitka tawlina przełazi pod ziemią. W poniedziałek się zdzwonimy
Posadziłam na jesieni cebulki kompozycji białej, takie z Bie..... chyba.
Jakież moje zdziwienie było jak wyszły niebieskie zawilce zamiast białych, ale jakoś przeboleję je ale jak zobaczyłam żółte tulipany to już się wkurzyłam.... wszystkie pod płotem przy wjeździe mam białe a tu kilka żółtych nagle...
Szyfr B L rozumiem , sama go używałam powyżej, to tu jest wszystko jasne.
Twoje zupełnie innne.
Załączam zdjęcie opakowań, wydaje mi się że ta większość z B, a te drugie z tą panią na opakowaniu to albo z L albo z 2 rzutu w B , tyle, że w innych opakowaniach. Tych drugich miałam tylko 2 opakowania, a tych pierwszych 22op.
No zobacz.
Mnie minęło praktycznie bokiem.. dalej sucho. Bujam się często w Twoich okolicach i zawsze macham ręka na powitanie.. niestety ostatnio mam kompletny niedoczas i kawki pijam w biegu. Jak się przewali i zrobi się luźniej to zajadę z miła chęcią.
Nie mam zbytnio czasu ostatnio, ale już jesteśmy na ostatniej prostej do Komuni.
Ogrodowo działam, ale nie tyle co bym chciała. Mam kilka dylematow główny to czym posadzić anabell w szpalerze czy dać danie, czy trzmielinowy żywopłot czy może jeszcze czymś innym. Muszę zroobić fotkę o które miejsce chodzi. A tymczasem w ogrodzie...
A może, żeby nie kombinować z kolejnym kolorem to Green Jewel i będzie zielono.. ewentualnie bym dała białe, ale nie pełne - np. Virgin albo Avalanche.Do berberysów by pasowała Green envy, ale cos mi się obilo o uszy, że kapryśna.
A jeszcze pomyslalam o Vintage wine, żeby podbić kolor berberysów. Ale ja specjalistką nie jestem
No i zależy jakie róże posadzilaś, bo kwitnieniem zgrają się z jeżówkami i fajnie jakby pasowały
Jak mi miło, dziękuje za ciepłe słowa, bo ogród powinien być jak dla mnie z duszą i staram się jak mogę, dlatego cierpię jak mi coś wymarznie czy zjedzą nornice bo z każdym drzewkiem, krzaczkiem mam jakieś wspomnienia Co do narcyzów i tulipanów to u mnie to samo niestety, ostały się może dwie kępy a tak dokupuje.
Ten bez przytachałam od mojej babuni ze starego ogrodu, który uprawiała ponad 50 lat