Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z Pszenicznej ... 09:33, 28 maj 2018

Do góry
bacowa napisał(a)
Agata, jakich gożdzików szukać na obwódke ( lawenda mi padła). To że są 2 letnie to wiem , ale te wieloletnie jak wyglądają.
Daj zbliżenie na te twoje żebym widziała czego szukać .

Bodziszek od ciebie kwitnie !!!

Ewo takie mam goździki - to nie są te dwuletnie. One kwitną co roku.
Uwielbiają słońce i suche podłoże Zapach mega intensywny, nie da się przejść obojętnie no i są ogromnie wytrzymałe, proste w rozmnożeniu.
roślina idealna
Te poniżej na zdjęciu przesadzane dwa dni temu w trakcie kwitnienia, nic po nich nie widać
To niczym miniaturowa wersja goździków imieninowych.
Uśmiechnij się to polecą pocztą do Ciebie

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:24, 28 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
No dobra - przed

I nówki sztuki podwinięte przed chwilą, nieprasowane

Świetny efekt! Jaki to materiał? Nie boisz się, że będzie się brudził bardzo u dołu?
Gratuluję talentu, bo czytam, że sama szyłaś.

Róże niesamowite, już nie mogę się doczekać swojej różanki

Edit: Matko co ja czytam!! Dzidzia jest na świecie, jakie słodkie stópki, oj wycałowałabym!!! GRATULACJE
Ogród w cieniu brzozy 09:21, 28 maj 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)

Dzięki za miłe wspomnienie. Wieczorniki są prześliczne, dowód na zdjęciu Twoim, pachnące i tak pięknie bielą się i fiolecą na rabatach. Biały jest dominujący, kolory się mieszają i powstaje mi taki bardzo jasnoróżowy czasami. A fioletowego już nie ma.

Pewnie pamiętasz, że dałaś mi nasiona penstemonów, wysiałam je wiosną 2016, w zeszłym roku przyrastały rozety i dopiero w tym roku zaczynają mieć pąki kwiatowe. Taka roślina "trzyletnia" wyszła.

Biały jest dominujący, bo tylko ten się mi trafił, ale fiolet niepotrzebny, orliki i inne roślinki przełamują tą biel. Ten jasnoróżowy również się u mnie pojawił.
Dobrze, że wyszła jednak, bo to dobra bylina, niekłopotliwa, choć ja wciąż nie do końca lubię te jej bordowe liście.

Ten orlik poczekał na piwonię.
Zielona przestrzeń 09:04, 28 maj 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Heloł pracusiu
Masz ode mnie

Cudnie pachną
Pozdrawiamy z Waldim cieplutko

Dziękuję Boguś Cudne...a jak pachną

Również pozdrawiam i ściskam
Ogród w cieniu brzozy 09:04, 28 maj 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bodziszki to jeszcze kosmos dla mnie. Ale mam St. Ola i bardzo go lubię.

Cudownie lekkie te Twoje ogrodowe przeplatanki.

A ten dereń dobrze Ci zimuje? To chyba jakiś rarytasik?

Świerząbek - zapamiętałam.

Czy jak kozłek Ci się rozsiewa, to umiesz odróżnić siewki? Ja mam tyle tych różnych "chwastów" podobnych, że czasami nie wiem, co jest co i muszę odczekać, i omijać w pieleniu.

Ja go kupiłam by podmienić z korzeniastym. One wszędzie pasują tylko nie każdy w każde jedno miejsce, a jeszcze trzeba polubić ich rozbieganie, poczekać by się rozrosły i wypełniły rabatę, do Twojego ogrodu idealne.
Dereń, mam kilka lat, powoli rośnie, dobrze zimuje, osłonięte miejsce ma.
A z kozłkiem nie mam problemu, nic podobnego mi się nie wysiewa, zrobiłam zdjęcie.
Wzgórze chaosu 08:29, 28 maj 2018

Do góry
Kochani dziękujemy za odwiedziny Mamy ogromne szczęście, że dane nam było poznać tak fantastycznych ludzi - niesamowicie ciepłych, otwartych, inspirujących, zakręconych na punkcie roślin ogrodników Mam wrażenie jakbyśmy się znali kopę lat Prezenty od Was wzruszyły mnie wczoraj ogromnie. Zupełnie nie spodziewałam się tylu cudowności. A dzisiaj jak je tak wszystkie ułożyłam na stole to się popłakałam. Serio! Tyle pięknych rzeczy, tak bardzo w moim guście, kolorach... Czym ja sobie zasłużyłam na tyle dobra? DZIĘKUJĘ

Zdjęcie na pamiątkę

Było jeszcze pyszne brownie i micha truskawek
Dziś wieczorem posadzę roślinki a ozdobom znajdę miejscówkę i pokażę wam jak to wszystko fajnie wygląda

A z buraczków i kalafiora będzie pyszny obiad. Ale chyba za dwa dni, na razie musimy zmierzyć się z grillem, na który wczoraj już zabrakło miejsca

Dziękuję Wam za wszystkie porady ogrodnicze No i chyba zrobię głosowanie na nową nazwę
Odpiszę Wam wkrótce, teraz zmykam do Sylwii i Wojtka na pielenie Oj będzie się jutro działo! Trzymamy kciuki
Jeszcze raz duża buźka za wszystko
W wolnej chwili wrzućcie jakieś zdjęcia. Ja z tych emocji zapomniałam o aparacie
Na zielonej... trawce :) 08:01, 28 maj 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Na podkładce był szczepione... pisałam do sprzedawcy końcem kwietnia najpierw pisał, że mają czas... potem kolejny meil wysłałam początkiem maja i pisał, że u nich pączkują właśnie...

Wyglądają tak... znaczy jeden... zdjęcie z dzisiaj... widać jeszcze zaschnięte liście (celowo je zostawiłam aby mi nie ściemniał potem że bez liści był...)

dwa pozostałe niby coś tam się zbierają...

O nawet nieźle wygląda..myślałam, że jest gorzej..spokojnie dadzą radę daj im czas i serce
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:00, 28 maj 2018

Do góry
kasja83 napisał(a)
Burdelllo....trzeba będzie dosiać trawę.Altana na ten czas straszy niestety.

Burdello bum bum, ale ładnie się zapowiada.
Rabaty ciekawie wytyczone
Ogród - moja pasja i tęsknota za wolnością 07:58, 28 maj 2018

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie, po dłuższej nieobecności (oczywiście w czytaniu forum nie mam az takiej zaległości) chciałabym przedstawić Wam, jak w międzyczasie zmienił się nasz Ogród. Oczywiście cały czas szukamy z Mężem inspiracji i za każde wskazówki bylabym bardzo wdzięczna Tak, aby ogrod byl caloscią, a nie pojedynczymi rabatami.

Atu potrzebuje inspiracji: nie wiem co nowego nasadzić, aby byl piekny i zdabany widok z tarasu:

A tak bylo wczesniej z berberysami, tawulami i jukami: Co chwilę coś przekopujemy, zmieniami i probujemy sie inspirować na nowo

Róże Davida Austina 07:49, 28 maj 2018

Do góry
Posadziłam 1,5 miesiąca temu trzy róże Royal Jubile. Zdziwił mnie dziwny kolor pąków.... Kiedy rozkwitły okazały się takie:

To pewnie Fighting Termeriare.... Bo taką różę Austina sklep ma w ofercie.
Rzeczywiście kwiaty są duże..... ale to zupełnie inna roślina niż zamawiałam. Ciekawe co odpowie mi sklep internetowy?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:48, 28 maj 2018

Do góry
Witam serdecznie Wszystkich Pasjonatów Ogrodowiska. Prosiłabym o poradę, jak na nowo zagospodarowac dwie rabatki przed tarasem. Stare kompozycje wprowadzały za wiele chaosu i postanowilismy z męzem coś zmodyfikować. Danusiu, czy mogłabym prosić o rzut oka i wskazówki? Z góry dziękuję. Każda krytyka i porady sa dla mnie na miarę złota Chodzi o miejsca, gdzie są dwa polkola, gdzie wczesniej byly berberysy i tawuly + juki, a teraz jest wszystko wykopana. Stawiam na ogrod zadbany i elegancji (myslalam o cisach kulach, na niskich nozkach lub bonsai, ale nie wiem, czy one będą pasowały? A może zmienić ksztalt rabat? Proste linie? Wymienic pozostale rosliny? Jestem otwarta na każde piękne propozycje/kompozycje Chcialabym wprowadzic mniej gatunków/ grupami w ogrodzie, tak jak radzi nasza Danusia

Bylo:

Jest i nie wiem jak byc powinno:

Dziekuje.
Testowe dodawanie zdjęć 07:37, 28 maj 2018

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 07:32, 28 maj 2018

Do góry
Czy ja mam dzisiaj urlop? Mam, mam, mam! Miłego urlopowania!

Wszystkiego po trochu 07:28, 28 maj 2018

Do góry
Hakonechloa w pełnej krasie

irysy syberyjskie

lilie w doniczkach, przyspieszone

no i zapowiedź różanego spektaklu, jestem zaskoczona ich dobrym przezimowaniem, myślałam że będzie gorzej

Wszystkiego po trochu 07:16, 28 maj 2018

Do góry
Pierwsze róże,

pierwsze powojniki

I kocimiętka rozpycha się na rabacie

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:06, 28 maj 2018

Do góry
W chłodnym cieniu

Kucze, nie powiem żebym nie miała stresa
Ale tu mogą się zdarzyć się cuda
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:05, 28 maj 2018

Do góry
A bramka magicznie przyciąga wszystkich by ja otworzyć
Przerwa na kawę... 07:04, 28 maj 2018

Do góry
Joluś po imprezie jeszcze trzeba sprzątnąć dobrze, że dziewczyny mi pomogły pościągać zastawę do kuchni. A dziś do pracy... ale za chwilę Boże Ciało i weekend znów z imprezą

Dorotko tu oberwanie chmury normalnie było. Nie wyglądało to dobrze.

Łucja kot jest, tricolorka, ale nie mój. sąsiadki choć czuje się u nas jak u siebie. Teraz np. Z rana pije ze mną kawę i mruczy. Na pomizianie przyszła
Wszystkiego po trochu 07:01, 28 maj 2018

Do góry
Dzisiejszy poranny spacer. Rh już przekwitają, azalie również, teraz czeka mnie skubanie przekwitłych kwiatów, brr

Żółta rabata zaczyna nabierać różowych kolorków firletki smółki

Piwonie już się otworzyły, część jednak jest późniejsza

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:01, 28 maj 2018

Do góry
Z tego jestem bardzo dumna i szczęśliwa za dobry los i Bożą pomoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies