Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 11:24, 27 kwi 2018

Do góry
Skopiowałam sobie magnolię Galaxy od Ewy Pszczelarni

A to drzewo z innego stanowiska:

Moja glebo terapia 11:23, 27 kwi 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
noooo piękna wiosna
ale że magnolia w dwóch kolorach czy jak?

tulipanowo ślicznie
mordki wymiziaj
a hostę chcę

Nioo taki mam wybryk natury dwukolorowy

mordki wymiziane, i hosta już w doniczce dla ciebie jest
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:19, 27 kwi 2018

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:15, 27 kwi 2018

Do góry
Serdecznie dziękuję wszystkim odwiedzającym...przepraszam ,ze nie wszystkim odpisuję ...ale jestem w strasznym niedoczasie...

zagladam na bieżąco do siebie i na wasze wątki

Wiosna u mnie piękna w tym roku..zieloniutka i pachnąca..kwitną drzewka owocowe i czeremchy
w ogródku też kolorowo ,ze zdjeciam jednak u mnie słabo

Ogródek Iwony II 11:11, 27 kwi 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kwitnie tawuła wczesna

Będę ją cięła, po kwitnieniu

Iwonko a jaka to jest konkretnie odmiana i jaka wysoka rośnie?
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:04, 27 kwi 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Gdzie nie wejdę lilie Gobasiowe . Basiu powojniki posadziłam zgodnie z Twoimi wskazówkami. Ciekawam jak się będą spisywać. Ja już majówką żyję, bo pojadę na tydzień

Super ...niech rosna zdrowo...Nie żaluj przytnij nisko

moje już takie

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:55, 27 kwi 2018

Do góry
Mianuję tulipany Green Star jednymi z ładniej przekwitających
Tulipanowo u mnie marnie, może z 1/3 wylazła :/
Ogródek Ewy 10:53, 27 kwi 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
A to moja lilia Gobasia, ciekawa jestem czy będzie taka jak mamusia...

wydaje mi się ,że tak...
zobacz Kasia wstawila u mnie zdjęcie swojej...u niej na pewno
Kiedyś będzie tu ogród 10:52, 27 kwi 2018

Do góry
Czas owocowych... Czarują...

Kiedyś będzie tu ogród 10:51, 27 kwi 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Witam, Twój wątek poleciła mi Toszka. Przejrzałam od początku i dużo się nauczyłam. Zrozumiałam, że najważniejsza jest cierpliwość i czas, że nie da się ogrodu stworzyć już, teraz, natychmiast. Włożyłaś w swój ogród wiele pracy i to widać. Powoli powstają piękne rabaty rosną drzewa. Nasze początki są podobne. Teren mam podobnej wielkości co Ty, czyli 5600m2 ale spękałam i trochę ponad dwa tysiące użyczylam sąsiadów na pastwisko dla danieli. I tak zostało za dużo . Zaczynam od zera i taka też jest moją wiedza, a w zasadzie była bo po lekturze Twojego wątku wiem znacznie więcej. Fundusze na ogród też mamy podobne . Równiez nie mam płotu i co chwilę sarny mi coś obgryzają. Różni nas to, że Ciebie zalewa a mnie wysusza. Nie mam też ptaków i mieć nie będę. Mam dwa polujące koty... Zapisuję, kibicuję, pozdrawiam i lecę czytać kolejne wątki polecane przez Toszkę.
Agnieszko witam cię serdecznie. Z ciekawością przeczytałam twój wątek. doskonale rozumiem to już, teraz bo ja tak na początku robiłam. I płakać mi się chce jak podliczę ile lat zmarnowałam, jak duże mogłyby być już drzewa. Także z całego serca namawiam cię abyś na tym początkowym etapie uzbroiła się w cierpliwość. Pewnych błędów nie da się później naprawić.
Teren u mnie duży, ale niestety poprzecinany wzdłuż i wszerz wszelkimi mediami ograniczającymi ostro możliwości.
Co do płotu- pomalutku powstaje docelowe ogrodzenie, na reszcie siatka leśna sprawdza się znakomicie. Polecam. Danielowego sąsiedztwa zazdroszczę.
Hmmm... nie wiem co grosze jak zalewa czy jak wysusza. Trochę opanowany temat u mnie, choć opady utrudniają niekiedy pracę.
"Nie mam też ptaków i mieć nie będę" Agnieszko ja też mam koty. Ale jak stworzy się ptakom możliwości to spokojnie dają sobie z tymi delikwentami radę. Jak moja kocica dobierała się do gniazda w conice to w tym roku zrobiły gniazdo w pigwowcu- tam nie wejdzie. Ptaki to bardzo mądre stworzenia tylko czasami trzeba im pomóc, stworzyć nasadzeniami możliwości.

Jabłonie rajskie- sadzone z myślą o skrzzydlatych.

Gosiek33 napisał(a)
Co to za cudo?

Gosiu to Świerk pospolity Rydal. Cudny na wiosnę.

Nasze storczyki 10:48, 27 kwi 2018

Do góry

Tak się po malu odradza po zimowych "perypetiach" wcześniej opisywany "nieszczesnik"
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:42, 27 kwi 2018

Do góry
Wstawiam fotki trochę już nieaktualne. Zastanawiam się jaki kształt nadać nowej rabacie żeby pasowała do całości? Tam gdzie jest właz do szamba i ławeczka której już dawno nie ma planowałam posadzić rośliny zakupione niedawno. Jednak myśly nie dają mi spokoju jak to wszystko zrobić żeby było dobrze?!
Może coś pomożecie podpowiecie ? Z szambem mam też problem bo na nim nie utrzymuje się trawa co roku wysycha nie nadążam z podlewaniem!
Wszystko od nowa:-) Czyli coś z niczego 10:42, 27 kwi 2018

Do góry
Tak niezdecydowanej jak ja to chyba sie juz nie znajdzie. Co jestem na jakim bazarku od razu kupuje tylko póżniej jest problem gdzie to wsadzić. Dlatego dorosłam do tego aby prosić was zdolne ogrodniczki o pomoc. Może któraś z waś miałaby jakąś koncepcję na mój ogródek bo widzę ze ja sobie z nim nie poradze. podobają mi sie ogródki w kórych są trawy, drzewa liściaste których u mnie narazie nie ma, plan zagospodarowania terenu moze ule zmianom wię jesli ktos ma ochote trochę u nie namieszać to czekam na propozyje. Póżniej postaram sie podac liste roslin które mam ale szczerze powiem z nazwami to umnie licho wię c wolę powstawiać zdjęcia
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:42, 27 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)

No my tak zrobiliśmy, a potem Bogdzie nam mówiła, że za gęsto i powiększaliśmy.
Pod murem też już gęsto, luz tam, gdzie psy łamią rodki.

niebawem pnąca hortensja, obsypana pąkami
lubię koniki w stadium nowych igiełek

walczę na tej rabacie przed domem, przesadzam tu nadwyżki limek, ale co to będzie, skoro tu psiaki w tędy i owędy latają po niej?...

Irenko, podglądać Cię trzeba tyle zawsze się u Ciebie dzieje. Zachwycam się nawet donicami.
Komendówka 10:40, 27 kwi 2018

Do góry
Zostawiam jeszcze kwiatki, coś na ząb i do przeczytania za tydzień. Wybywam na wieś

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:40, 27 kwi 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Basiu, tak wygląda moja Gobasia, nawet są przybyszowe maleńkie

Dziękuję

super!!

patrz czy podwójny czubek jej się robi...
Tylko nie przesadzaj...ma rosnąć w tym samym miejscu kilka lat
Podmiejski ogródek 10:39, 27 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Paulownia jest sliczna

Śliczna, ale czytam, że ona lubi słoneczne, więc znowu boję się, że się odwróci do słońca przodem, a do mnie tyłem

Wy chyba nie za bardzo doceniacie wagę tego problemu (jedna Iza-Ursa by mnie zrozumiała), więc pozwólcie, że zademonstruję drobny przykład

brunnera od strony ogrodu:

brunnera od strony ogrodzenia:

Jest różnica? Jest. A to zaledwie drobne kwiatuszki.
Ogrodowe skarby 10:38, 27 kwi 2018

Do góry
Wstawiam fotki trochę już nieaktualne. Zastanawiam się jaki kształt nadać nowej rabacie żeby pasowała do całości? Tam gdzie jest właz do szamba i ławeczka której już dawno nie ma planowałam posadzić rośliny zakupione niedawno. Jednak myslibnie dają mi spokoju jak to wszystko zrobić żeby było dobrze?!
Może coś pomożecie co?
Gutlandia 10:33, 27 kwi 2018

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Z rzeczy potrzebnych mam jedynie chęci do działania. Brak mi i wiedzy i funduszy,...
Czyli najważniejsze jest, choć nie ma co ukrywać fundusze też potrzebne i to nie małe, zwłaszcza w początkowej fazie czyli szykowaniu podłoża. Oczywiście można to pominąć, ale wcześniej czy później odbije się to czkawką, a koszty będą większe.

la_estrellita napisał(a)
No czego jak czego ale akurat obornika to u nas nie brakuje .
To wal duuużo.

la_estrellita napisał(a)
Mam trochę belek drewnianych, cegły rozbiórkowej i sporo kamieni. Na pewno podpatrzę u Ciebie jak to wykorzystać...
Skarby... cudowne skarby... A Sylwia jest mistrzynią w wykorzystywaniu takich rzeczy. Cuuudeńka potrafi wyczarować.

la_estrellita napisał(a)
... U mnie z tym planem/zarysem ciężko na razie bo na razie jestem na etapie, że chciałabym mieć wszystko .... z każdym zdjęciem, które zobaczę na O zmienia mi się koncepcja .
Hmm... mi ogrodowisko i ten natłok wiadomości i obrazów zrobiły taki młyn w głowie, że dwa lata układałam 'klepki'. Po drugie- wizja ogrodu to jedno, a możliwości drugie... niestety.

la_estrellita napisał(a)
Walczę o miejsce na rabaty ale efekt mojej walki jest taki, że na razie po całości została zasiana trawa i będzie jak na stadionie.
No i dobrze, bo chociaż zielsko nie będzie rosło. A trawniczek można później sukcesywnie kasować. A ogólny plan jak piszesz masz w głowie. I można go pomału wprowadzać w życie dogrywając szczegóły.

la_estrellita napisał(a)
Dzisiaj przy sprzątaniu okazało się, że stare płyty betonowe zostały zaadaptowane na domek.

Wspaniałe, tylko pozazdrościc takich lokatorów.

la_estrellita napisał(a)
Te kółka to stare drzewa owocowe, których nie dam wyciąć.
I słusznie. Stare odmiany to ogromny skarb w ogrodzie.

Z ogromną ciekawością Agnieszko będę obserwować poczynania ogrodowe.

Z Pszenicznej ... 10:33, 27 kwi 2018

Do góry
Na koniec klonik - dostał mega zaciszne miejsce i z małego patyczka 20 cm już mam małe drzewko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies