Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 08:34, 26 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Ta róża podobna do moich Belveder, które padły.

Szkoda, że piwonie tak krótko kwitną, bo są tak piękne.

Sesleria jesienna ładnie się prezentuje, fajny ma kolor. Czy ona kwitnie jesienią?
Podjęłam decyzję - moja Haufleriana idzie na śmietnik.

Mirelka a jak tam Twoja aphrodite? pokażesz ją jak zakwitnie? Miałam ją już w koszyku, ale anulowałam zamówienie, chociaż bardzo ciekawi mnie ta róża.
No właśnie wszystko co piękne szybko się kończy i tak właśnie jest z piwoniami i magnoliami

Co do seslerii nie pamiętam kiedy ona kwitnie, wiem jedynie,że mnie kwitnąca drażni i zawsze ścinam jej kłosy, wolę ją nie kwitnącą tak jak Kostrzewe.czemu pozbywasz się haufleriany? Ja ją mam w szpalerze i w sumie ją lubię, chociaż teraz nie zachwyca, wiosną super wygląda
basia3012 22:16, 26 maj 2018

Paulinko, wyczytałam w wątku Wioli, że masz Miskanty gracilimusy. Ja właśnie kupiłam je i zamierzam posadzić. Czy mam w jakąś donicę zapakować najpierw, żeby się nie rozlazły? Czy one się rozsiewają? Bardzo proszę Cię o radę. Pozdrawiam.
paulina_ns 22:20, 26 maj 2018

basia3012 napisał(a)
Paulinko, wyczytałam w wątku Wioli, że masz Miskanty gracilimusy. Ja właśnie kupiłam je i zamierzam posadzić. Czy mam w jakąś donicę zapakować najpierw, żeby się nie rozlazły? Czy one się rozsiewają? Bardzo proszę Cię o radę. Pozdrawiam.

Basiu nieee posadź je od razu do gruntu, one się nie rozłażą i nie rozsiewają, cudne są chociaż musisz im trochę miejsca zostawić rosną dosyć duże mi już teraz berberysy pożarły, a lato dopiero się zaczyna jutro zrobię Ci ich zdjęcie. Buziaki.
basia3012 22:42, 26 maj 2018

Paulinko, one jeszcze są w małych doniczkach, nie posadzone . Stoją i czekają, jak posadzę to zrobię zdjęcia. Dziękuję za odpowiedż , już teraz wiem co i jak i jutro może je posadzę. Mam 2 sztuki, czy razem je sadzić, czy osobno? A może wiesz czy się rozłażą trzcinnik ostrokwiatowy Overdam, proso rózgowate Squw i rozplenica japońska Hameln. Też mam po 2 szt. Ja wyczytałam w internecie różne wiadomości o nich ale jak ktoś już ma to najlepiej powie coś o nich. Pozdrawiam Cię serdecznie .
MirellaB 22:49, 26 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Mirelka a jak tam Twoja aphrodite? pokażesz ją jak zakwitnie? Miałam ją już w koszyku, ale anulowałam zamówienie, chociaż bardzo ciekawi mnie ta róża.
No właśnie wszystko co piękne szybko się kończy i tak właśnie jest z piwoniami i magnoliami

Co do seslerii nie pamiętam kiedy ona kwitnie, wiem jedynie,że mnie kwitnąca drażni i zawsze ścinam jej kłosy, wolę ją nie kwitnącą tak jak Kostrzewe.czemu pozbywasz się haufleriany? Ja ją mam w szpalerze i w sumie ją lubię, chociaż teraz nie zachwyca, wiosną super wygląda

Paulinka Aphrodite mogłaś kupić. Dla mnie to jedna z najpiękniejszych róż. Delikatny kolor, piękny kwiat, zwarty krzew, nie choruje. Uwielbiam tę róże.

Haufleriana u mnie okropna. Nie lubię tej trawy. Chyba żurawki posadzę w jej miejsce.
basia3012 22:55, 26 maj 2018

Paulinko, ale Ty masz piękny ogród!! gratuluję. Wiem ile to jest pracy. Ale są efekty. Super
lindsay80 12:01, 27 maj 2018

Sesleria z szałwią u Ciebie ślicznie wygląda!
Róże dorodne przyszły, domyślam się, że jest radość
sarenka 12:55, 27 maj 2018

Dominika11 napisał(a)
Melduję, że przesyłka dotarła trawki już powsadzałam jak na razie do doniczek coby sobie podrosły i zaklimatyzowały się

A co to za trawki były?
SlonecznyOgrod 13:44, 27 maj 2018

Piwonie za gwiazdy robią takie śliczne.
A jakie one drogie, chyba najdroższe ze wszystkich bylin i wszelakich kwiatów.
Ceny od 26 się zaczynają , najczęściej 45zł, a w szkółkach niektóre odmiany po 120zł
paulina_ns 14:52, 27 maj 2018

basia3012 napisał(a)
Paulinko, one jeszcze są w małych doniczkach, nie posadzone . Stoją i czekają, jak posadzę to zrobię zdjęcia. Dziękuję za odpowiedż , już teraz wiem co i jak i jutro może je posadzę. Mam 2 sztuki, czy razem je sadzić, czy osobno? A może wiesz czy się rozłażą trzcinnik ostrokwiatowy Overdam, proso rózgowate Squw i rozplenica japońska Hameln. Też mam po 2 szt. Ja wyczytałam w internecie różne wiadomości o nich ale jak ktoś już ma to najlepiej powie coś o nich. Pozdrawiam Cię serdecznie .

Basiu posadź je osobno, one dosyć szybko rosną. Co do tych trawek mam jeszcze hameln i też się nie rozłazi z tego co mi wiadomo rozłazi się na pewno turzyca ' ice dance', carex the beatles. Obiecane zdjęcia moich gracków na chwilę obecną