Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:55, 27 maj 2018

MirellaB napisał(a)

Paulinka Aphrodite mogłaś kupić. Dla mnie to jedna z najpiękniejszych róż. Delikatny kolor, piękny kwiat, zwarty krzew, nie choruje. Uwielbiam tę róże.

Haufleriana u mnie okropna. Nie lubię tej trawy. Chyba żurawki posadzę w jej miejsce.

Mirelka to bardzo dobra wiadomość, na pewno znajdę dla niej jeszcze miejsce, tylko będę musiała zamówić z rosarium w f jej nie mają, ale już wyczytałam,że Ty zawsze od nich zamawiasz i jesteś zadowolona, to druga dobra wiadomość

A co do sesleri jak Cie denerwuje to nie ma się co zastanawiać u mnie dosyć fajnie rośnie, chociaż nie jest to najpiękniejsza trawa
paulina_ns 14:58, 27 maj 2018

basia3012 napisał(a)
Paulinko, ale Ty masz piękny ogród!! gratuluję. Wiem ile to jest pracy. Ale są efekty. Super

Basiu dziękuję za miłe słówka, nie jest idealnie, ale cieszy już to co mam i to bardzo ogród powoli nabiera kolorów dzięki piwoniom i różom dla Ciebie róża lavender uwielbiam jej kolor

paulina_ns 15:03, 27 maj 2018

lindsay80 napisał(a)
Sesleria z szałwią u Ciebie ślicznie wygląda!
Róże dorodne przyszły, domyślam się, że jest radość

Oj tak sesleria i szałwia to strzał w 10 cieszę się,że mam ten duet blisko tarasu no różyczki przyszły ładne to fakt, chociaż jak teraz ruszyła posadzona wiosną munstead dochodzę do wniosku,że lepiej już wygląda niż te co zamówiłam teraz, chyba jednak szybciej ona zakwitnie ale póki co oczy cieszy róża Charles austin no i ten zapach...

paulina_ns 15:04, 27 maj 2018

sarenka napisał(a)

A co to za trawki były?

Megi turzyca buchanana
jolanka 15:09, 27 maj 2018

Brązowe trawki u mnie w większości je przetrwały A tak je lubię.
paulina_ns 15:09, 27 maj 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Piwonie za gwiazdy robią takie śliczne.
A jakie one drogie, chyba najdroższe ze wszystkich bylin i wszelakich kwiatów.
Ceny od 26 się zaczynają , najczęściej 45zł, a w szkółkach niektóre odmiany po 120zł

Daria serio takie ceny u Was? No to faktycznie przesada u nas już spokojnie za 30 zł kupisz ładną sadzonkę, chociaż zależy też w jakim ogrodniczym Piwonie to dopiero teraz u mnie zaczęły za gwiazdy robić, dla Ciebie specjalnie najpiękniejsza moim zdaniem gwiazda u mnie w ogrodzie ' Sarah bernhart ' uwielbiam ją ma kwiaty wielkości mojej ręki, a jej zapach unosi się po całym tarasie

paulina_ns 15:14, 27 maj 2018

Kolejna u mnie gwiazda to piwonia ' Shirley Temple ', chociaż zbytnio nie wysiliła się z kwitnieniem to i tak ją bardzo lubię

paulina_ns 15:19, 27 maj 2018

No i moje ukochane róże powoli zabierają się za kwitnienie obydwie NN kupione w Biedronce, w tamtym roku bardzo kiepskie w tym o niebo lepsze

Moje kolejne ulubione miejsce, które w sumie już kilka razy pokazywałam, ale to mój debiut w tym roku i cieszy,że tak ładnie wszystko kwitnie, dosadziłam tam anabelkę i z niecierpliwością czekam na jej kwiaty.

paulina_ns 15:21, 27 maj 2018

No i w końcu wczoraj wymieniłam bratki na pelargonię, ma piękny kolor takiej jeszcze nie miałam

Miłej niedzieli wszystkim życzę
paulina_ns 15:23, 27 maj 2018

jolanka napisał(a)
Brązowe trawki u mnie w większości je przetrwały A tak je lubię.

Jolanka po zimie padły? A jaką odmianę miałaś? Ja w tamtym roku jesienią posadziłam na miejsce docelowe maleńkie siewki i wszystkie przetrwały, może spróbuj kupić odm. buchanana?